Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
29. května 2020

Příprava se musí oddřít, ví Šteiner. Co mu pomáhá při regeneraci?

David Šteiner nedávno oslavil své dvaadvacáté narozeniny, ale startů za Slavii už nasbíral téměř sto. V rozhovoru mluví mladý útočník o letní přípravě pod novým trenérem i o regeneraci během náročného programu.

Právě probíhá čtvrtý týden letní přípravy, jak to zatím zvládáš?
Příprava začala hodně neočekávaně, do poslední chvíle jsme nevěděli, jak to bude, ale vstoupili jsme do toho hned od začátku naplno. Není to nic jednoduchého, občas se nám nechce, ale k hokeji to prostě patří. Předtím jsem během karantény trénoval individuálně, dostali jsme za úkol posílat týdenní plány trenérům. Byly tam nějaké jednoručky, cvičení s vlastním tělem nebo třeba ještě kolo.

Chodíte do posilovny, běháte, ale hrajete i týmové sporty. Která část ti nejvíc vyhovuje?
Myslím si že všechno, co děláme, má něco do sebe. Nikdo nemá úplně rád běhání, ale patří to k tomu. Myslím si, že už je to lepší, než to bývalo. Hry samozřejmě každého baví, ale trenér po nás chce abychom je odehráli naplno, abychom do toho pořád šli, takže ani to není nic jednoduchého.

Slavia je mladý tým, myslíš si, že i proto jsou trenéři tak nároční?
Podle mě to má na to určitý vliv, ale každý trenér musí být přísný, takže ten rozdíl je jen taková maličkost.

Jak jste se zatím jako tým sžili s hlavním koučem Martinem Štrbou?
Je to určitě změna. Ale myslím si, že s tímto nebyl vůbec u nikoho žádný problém.

Slavia má za sebou i přes ukončení úspěšnou sezónu. Žene vás jako tým výsledek minulé sezóny i v přípravě?
Určitě v tenhle faktor taky hraje roli, ale do nové sezóny jsme natěšeni jako každý rok.

Nejdůležitější při regeneraci je spánek

Pozoruješ na sobě v průběhu tvé hokejové kariéry rozdílný pohled na letní přípravu? Myslím tím třeba, jestli si ji dříve neměl rád a teď tě baví.
Když jsem byl mladší, tak jsem přípravu opravdu neměl rád. Zhruba kolem osmé třídy až dorostu mi ani moc nešla. Pak jsem si ale uvědomil, že to prostě k tomu patří a nevyhnu se tomu. Jsem s tím sžitý a vím, že se tahle fáze musí prostě oddřít.

Co z přípravy považuješ za nejvíce důležité, co se ti na ledě bude nejvíc hodit?
Myslím, že všechno co děláme, se mi bude hodit a vidím v tom smysl. Všechno směřuje k výkonnosti na ledě, takže ať už to jsou starty, vytrvalost, rychlost nebo posilování, je to důležité. Všechno k něčemu využiju.

Je při přípravě taky legrace?
Příležitosti k tomu určitě jsou stejně jako během normálního tréninku. Když se třeba někomu něco nepovede, tak někoho to třeba pobaví a už to přispívá k lepší atmosféře. Ale máme pořád skvělou partu, oproti minulé sezóně se zatím moc nezměnila, takže už máme mezi sebou dobré vztahy. Doufám, že budou jen lepší.

Jak probíhá tvoje regenerace během náročných tréninkových dnech?
Za nejdůležitější považuju spánek, ten je opravdu zásadní. Pokud je hodně náročný trénink, tak si dám třeba studenou vanu, aby se svaly zregenerovaly. Důležitý je ale i jídelníček.

Patříš mezi hokejisty, kteří si potrpí na správném jídelníčku a sestavují si výživové plány?
Úplně se v tom nevyžívám, že bych držel nějakou přísnou dietu, nejedl nějakou stravu a hlídal si jídelníček, ale jím prostě to, co si myslím, že si můžu dát.

Takže nevylučuješ, že si dáš pivo, třeba na narozeniny, které si nedávno měl.
Určitě nevylučuju, třeba zrovna na narozeniny si dám (úsměv).

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více