Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
8. srpna 2022

Příprava začíná! Slavia po roce opět nastoupí v derby

Téměř po pěti měsících můžou fanoušci Slavie znovu vyrazit na hokej! V úterý 9. srpna nastoupí sešívaní do prvního přípravného zápasu před novou sezónou. A stejně jako před rokem, tak i letos vyzve Slavia na úvod přípravy svého největšího rivala. Naváže v Holešovicích na loňský triumf z Edenu?

Z druhé třetiny neuplynuly ani dvě minuty a Slavia vykročila ke svému prvnímu vítězství nad Spartou od listopadu 2014. Robin Všetečka poslal Slavii v loňském srpnovém derby do vedení, které už červenobílí nepustili. Postupně ještě skórovali Michal Poletín, Daniel Kružík a Jaroslav Brož a slávisté doma vyhráli 5:2.

I letos zahájí svěřenci trenéra Jiřího Vebera přípravu před ročníkem proti Spartě. Tentokrát se jí postaví ve Sportovní hale Fortuna v Holešovicích, a to v úterý 9. srpna od 18:30.

Tomáš Pšenička byl loni kapitánem.

Sparta se na domácím ledě pokusí navázat na svoji do loňského roku stoprocentní bilanci ve vzájemných zápasech od sestupu Slavie z extraligy. Z šesti utkání vyhrála pět, i když tři v prodloužení nebo po nájezdech.

V sestavě Slavie se objeví někteří bývalí hráči Sparty včetně Jana Kerna či Tomáše Pšeničky, který v Holešovicích hokejově vyrůstal. „Samozřejmě se s 90 procent kluků znám, ale úplně specificky to neberu,“ říká Pšenička, který byl loni v derby kapitánem Slavie. „V derby se hraje vždycky kvalitní hokej. Zkusíme zopakovat loňské vítězství a doufám, že vstoupíme do těch zápasů správnou nohou,“ dodává.

V úspěšný start přípravy doufá i trenér Jiří Veber, který rovněž na Spartě v minulosti působil. „Nebudeme to brát jako přípravu, protože do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát,“ hlásí Veber. „Chceme ale i to, aby v zápasech byly vidět prvky, které budeme pilovat na trénincích.“

Sparťané, kteří přípravu na ledě zahájili minulý týden, chtějí v nadcházejícím ročníku opět mířit na nejvyšší pozice. „Kostra týmu je výborná, klíčové bude dobře odstartovat sezonu a pak se uvidí, jak to půjde dál,“ prohlásil nový kouč týmu Pavel Patera.

Slavii posílili mladí talenti i zkušení hráči

Slavia vstupuje do přípravy s týmem, který doplnila řada posil. V brance budou Romanu Málkovi krýt záda talentovaní mladíci Michal Pittr a Tomáš Volevecký. Obranné řady pak vyztužili zkušení zadáci Dušan Žovinec, Šimon Szathmáry a Jakub Matyáš a také dvacetiletý nadějný bek Karel Klikorka.

Útok, ve kterém zůstali nejproduktivnější hráči loňské sezóny Tomáš Knotek a Lukáš Žejdl, doznal rovněž změn. Někteří zkušení hráči se s Slavií rozloučili, další ale přišli. Do Edenu se například vrátil Vladimír Růžička, smlouvu podepsal i Pavel Mrňa.

Sparťané po minulém ročníku, v němž v extraligovém finále nestačili na Třinec, ohlásili zejména odchody. Trenérskou trojici Josef Jandač, Miloslav Hořava a Tomáš Hamara vystřídali Pavel Patera s Patrikem Martincem a Jaroslavem Hlinkou.

Posilami jsou brankáři Jakub Kovář a Josef Kořenář, obránci Jakub Krejčík, Michael Krutil a útočníci Gustaf Thorell a Ostap Safin. Odešli naopak gólmani Matěj Machovský a Július Hudáček, beci Radek Jeřábek, Maxim Matuškin a Tomáš Pavelka a útočníci Filip Chlapík, Zdeněk Doležal, Tomáš Šmerha a Gennadij Stoljarov.

Úvodní vhazování prvního přípravného zápasu je ve Sportovní hale Fortuna naplánováno na 18:30. Pokud nedorazíte přímo na stadion, tak můžete zápas sledovat v přímém přenosu na www.onlajny.com.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více