Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY - MLÁDEŽ
17. března 2024

Proti Kometě jsme hráli skvěle týmově, těší obránce Pšeničku

Druhý zápas předkola dorostu začal svým gólem od modré čáry a výraznou měrou se podílel i na vítězné a tedy i postupové trefě v závěru druhé třetiny. Obránce Max Pšenička přispěl dvěma body k druhé výhře nad Kometou a se spoluhráči tak oslavil postup do čtvrtfinále, ve kterém slávisty čeká Mladá Boleslav.

Jaké máš pocity po postupu z předkola?
Cítím se skvěle. Jsem strašně rád, že se nám to podařilo hned v prvních dvou zápasech. Stojí za tím skvělý týmový výkon, ve kterém musíme pokračovat.

S Kometou jste nakonec odehráli dva těsné zápasy. Jak těžký soupeř to byl?
Kometa byla určitě dobrý soupeř, který nás takhle na začátku play-off prověřil a ukázal nám, na čem musíme zapracovat do další série. Zápasy to sice byly těžké, ale to budou i ty nadcházející.

Druhý zápas předkola jsi svým gólem od modré čáry otevřel. Překvapilo tě, že střela po ledě prošla až do brány?
Trochu překvapený jsem byl. Před sebou jsem měl totiž hodně hráčů, a tak jsem to chtěl poslat přes hokejky na betony gólmana na případnou dorážku spoluhráčů. Když brankáři puk projel mezi betony a skončil v bráně byl jsem strašně šťastný.

V prvním zápase soupeř dokázal ztrátu dohnat, co bylo potřeba udělat ve druhém utkání jinak, aby se to neopakovalo?
Nejdůležitější byla bojovnost a rychlý přístup k protihráčům, aby měli co nejméně času a ztráceli puky.

Přesilovka byla improvizace, oslava nachystaná

Na konci druhé třetiny jste Kometě odskočili do dvoubrankového rozdílu. Jak moc to pro vývoj celého zápasu bylo důležité?
Bylo to hodně důležité. Díky tomu jsme se dostali do většího klidu a tolik jsme nezmatkovali. Zároveň jsme soupeře těsně před koncem třetiny poslali do kabiny s dvougólovým mankem.

U toho gólu ještě zůstaneme. Byla to nacvičená akce, nebo to vyplynulo ze situace?
Přesilovku v tomto složení jsme začali trénovat těsně před začátkem playoff, a tak jsme neměli moc času něco pořádně nacvičit. Prostor pro přihrávku na Kuchardu se mi otevřel dvakrát už v Brně, kde to ale ještě nevyšlo. Každopádně jsem čekal, že tam bude místo znovu a naštěstí to tam tentokrát padlo.

Po tomto gólu jste předvedli netradiční oslavu ve stylu selfie fotky. Bylo to plánované dopředu.
Bavili jsme se o tom už před zápasem s Karlovými Vary, ale tam ještě nebyla příležitost. V osmifinále proti Kometě se naskytla, a tak jsme ji využili.

Ve čtvrtfinále narazíte na Mladou Boleslav, co od toho očekáváš?
Očekávám, že to budou hodně vyrovnané a těžké zápasy. Boleslav je velmi dobrý soupeř a uděláme vše pro to, abychom byli úspěšní.

Máte za sebou dva zápasy předkola, zatímco Mladá Boleslav měla volno. Co je podle tebe výhoda?
Myslím si, že je lepší jít do zápasů rozehraný. Mezitím, co my budeme naplno bojovat, oni se budou do toho teprve dostávat. A myslím si, že to může rozhodnout první zápas série a my to musíme využít.

I přes postup z předkola byly problémem zbytečná vyloučení. Co změnit, aby se to nestávalo?
Musíme si na to dávat větší pozor, hlavně nesmíme dělat fauly v útočném pásmu. Proti Kometě jsme jich několik udělali a zbytečně jsme pak museli hrát v oslabení. To jsme naštěstí zvládli, ale v dalších zápasech už to může být rozhodující.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více