14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
22. února 2024

První místo udržet a pak uspět v play-off, velí deváťák Janoušek

Sešívaní deváťáci se po posledním zápase vyhoupli do čela nadstavby, ve které se jim zatím daří skvěle. Skvělý vstup do druhé fáze sezony prožil Šimon Janoušek, který se při výhře 6:2 nad Jihlavou podílel na všech gólech. Následně bodoval i v dalších čtyřech duelech. Po stříbru z mistrovství republiky krajů by tak se Slavií rád došel pro další medaili a nejlépe hned pro tu nejcennější.

Jak hodnotíš dosavadní průběh sezóny?
Myslím si, že sezóna probíhá zatím dobře. V některých zápasech jsme ale zbytečně ztratili body s týmy, které jsme měli porazit.

V základní skupině jste měli těžké soupeře a nakonec jste skončili druzí. Povedlo se to nad očekávání?
Přestože to byla těžká skupina, tak jsem přesvědčený, že jsme měli na to bojovat i o nejvyšší příčku. Na druhou stranu jsme byli i s tím druhým místem spokojeni.

V nadstavbě jste se dostali po posledním zápase do čela, co to pro vás znamená, že vedete extraligu?
Je to super pocit a chceme se tam co nejdéle udržet. Nakonec ale bude stejně nejdůležitější, jak se nám bude dařit v play-off.

V posledním zápase jste porazili Brno, které prohrálo teprve počtvrté, byl to nejtěžší zápas?
Věděli jsme podle výsledků, že mají kvalitní tým. Hráli jsme s nimi ale poprvé, takže jsme nevěděli, co od zápasu očekávat. Za mě to ale nebyl nejtěžší zápas.

Na úvod nadstavby jsi posbíral šest bodů proti Jihlavě. Tolik bodů v jednom zápase se moc nevidí, co na to říkáš?
Byl jsem za to moc rád. Vždy se snažím, abych co nejvíce pomohl týmu. Nejdůležitější je každopádně získávat tři body do tabulky za každý vyhraný zápas.

S výběrem Prahy jsi vybojovat stříbro na mistrovství krajů. Jak to hodnotíš?
Každá medaile je samozřejmě úspěch. Za celý turnaj jsem byl nadšený, ale zároveň i zklamaný, protože to zlato bylo hodně blízko.

Je to stříbro pro tebe zatím největší úspěch?
Zatím určitě ano, ale věřím, že s klukama na Slavii letos přidáme další úspěch.

Za sebou máš také premiéru v dorostu, jak náročné to bylo?
Na začátku jsem byl trochu nervózní, ale starší kluci z dorostu nás podrželi. Myslím si, že jsme to se spoluhráči z útoku zvládli dobře.

Co očekáváš od zbytku sezóny a jaké máte cíle?
S deváťáky se chystáme na play-off, které se blíží. Budeme se snažit dojít co možná nejdále. Bylo by hezké, kdyby to zlato, co nám uteklo na MČR krajů, jsme dokázali vybojovat tady na Slavii.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více