Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. ledna 2023

První trefa v seniorském hokeji? Hlavní je, že se nám daří, říká Křepelka

Slavii se dál daří držet trend vzrůstající formy – v posledních osmi zápasech sedmkrát zvítězila. Ke středečnímu triumfu proti Prostějovu přispěl svým první gólem v soutěži devatenáctiletý obránce Karel Křepelka, který v Edenu nastupuje v rámci střídavých startů z Mladé Boleslavi.

Třetí zápas za Slavii a první gól v Chance lize. Jaké u tebe převládají emoce?
Je to skvělý pocit. Hlavní je, že jsme vyhráli 5:0 a že se nám daří. Od zápasu, co jsem přišel, tak nám to tam padá, a zároveň nás drží gólmani. Jsem za to vše rád a doufám, že nám to takto bude šlapat i nadále.

Kam si schováš puk, kterým jsi vstřelil první branku v seniorském hokeji?
Buď do tašky mezi pásky, nebo doma na poličku.

Slavia tvůj příchod oznámila minulý týden před zápasem se Šumperkem. Kdy ses dozvěděl, že se jedná o tvém přesunu právě sem?
Pan Haken (asistent trenéra Mladé Boleslavi, pozn. red.) mi už začal něco říkat dva týdny dopředu, než jsem sem přijel na první trénink. Bylo mi řečeno, že by o mě Slavia stála. Boleslav do toho angažovala nové hráče a já bych tak neměl takové zápasové vytížení. Proto jsem se rozhodl přijít právě sem.

Právě v mládeži Mladé Boleslavi jsi v posledních letech působil, letos jsi začal sbírat první starty v extralize. Jaká to pro tebe byla zatím zkušenost?
Výborná. Jsem moc rád, že mi trenéři v Boleslavi dali možnost a projevili takovou důvěru.

Několik zápasů jsi v tomto ročníku odehrál také v Kolíně. Jak bys srovnal úroveň extraligy a Chance ligy?
Je to úplně něco jiného. Dovolím si říct, že ten rozdíl mezi soutěžemi je obrovský, ať už se jedná o rychlostní nebo silovou stránku. Přijde mi, že v extralize jsou hráči s pukem chytřejší.

Klíč k úspěchu? Musíme bojovat a hrát zodpovědně, hlásí Křepelka

Znal jsi už před příchodem někoho v kabině a máš pocit, že tě spoluhráči přijali mezi sebe?
V kabině je všechno v pohodě, ale zatím nemohu soudit, protože jsem tu krátce. Z Boleslavi znám Michala Simona a hodně kluků taky z juniorky, například Karla Klikorku nebo Lukáše Strnada.

Slavia se v poslední době začíná zvedat, v novém roce ještě neztratila body. Čeho se musíte držet, aby vám vítězná forma vydržela?
Nejlépe se musíme držet nadále toho, jak jsme hráli v posledních třech zápasech. Bojovat a hrát zodpovědně.

Jako další soupeř vás v sobotu čeká Vsetín, který je v tabulce na třetím místě. Co si do střetnutí s ním budete chtít přenést?
Nejlépe úplně všechno, protože se Vsetínem, k tomu ještě u nich doma, nás čeká těžký zápas.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více