23. říjen
Přerov Slavia
17:30
26. říjen
Jihlava Slavia
16:30
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
8. října 2024

Recept na Porubu? Táhli jsme za jeden provaz, říká útočník Polák

Na těsném vítězství nad Porubou měl velký podíl i Vojtěch Polák, který na konci první třetiny vyrovnával na 1:1. „O přestávce jsme si pak něco řekli a v další třetině už jsme hráli jako úplně jiný tým,“ popisuje mladý útočník. V rozhovoru mimo jiné vysvětluje, jak se oklepat z inkasované branky.

Povedlo se vám udolat nejlepší obranu ligy a berete výhru. Jaký to byl zápas?
Bylo to těžké. V první třetině jsme se hledali, ale o přestávce jsme si něco řekli a v dalším dějství jsme už hráli jako úplně jiný tým. Táhli jsme všichni za jeden provaz, což nám pomohlo.

Minulý zápas proti Kolínu pro vás skončil nepříjemnou porážkou. Co jste změnili, aby to tentokrát dopadlo lépe?
Utkání s Kolínem se nám nepovedlo. Nešlo nám nic a chtěli jsme to kvůli nám i divákům napravit. Snažili jsme se mít úplně jiné a lepší nasazení a povedlo se to.

Po dvou prohrách v řadě jste přesto proti Porubě inkasovali jako první, a to hned v úvodu. Jaká je cesta se z rychlé branky oklepat?
Řekli jsme si, že musíme hrát jednoduše, chodit do bloků před bránou a dávat špinavé góly, abychom se do toho zase nějak dostali. A to se povedlo.

„Do zápasů dobře vstoupíme, ale inkasujeme první a musíme otáčet. I v tom se však ukazuje síla týmu.“
Vojtěch Polák o inkasování první branky v utkání

Středeční utkání bylo další, ve kterém dal jako první gól soupeř. Z osmi duelů jste vstřelili první branku jen dvakrát. Čím to je, že vám nástupy tolik nejdou?
Nejsem si jistý. Říkáme si to před každým zápasem, že chceme dát první gól a vstoupit do něj dobře. Bývá to tak, že do toho dobře vstoupíme, ale inkasujeme první gól, a pak to musíme otáčet. Ale i v tom se ukazuje síla týmu, že to zvládáme.

Dá se říct, že jedním z klíčů byly i zblokované střely? I tentokrát jich od vás bylo hodně a celkově v této statistice patříte mezi nejlepší týmy ligy.
Určitě ano. Před tímhle zápasem jsme si říkali, že potřebujeme takovou tu špinavou práci - blokovat střely, chodit na masku a podobně, abychom byli úspěšní. To se nám dařilo, takže i to nám pomohlo k výhře.

V brance se tentokrát objevil Jan Růžička z Mladé Boleslavi, který v klíčových momentech tým podržel...
Chytal super a cítili jsme, že máme za zády oporu. Ale to máme i normálně, můžeme se na brankáře spolehnout.

„Body chce sbírat každý, nejdůležitější je ale týmový úspěch a týmová cesta.“
Vojtěch Polák o nastavení mužstva

Tobě osobně se momentálně poměrně daří. V kanadském bodování patříš mezi nejlepší pětici týmu. Jak si to užíváš?
Je to skvělé, ale góly chceme samozřejmě dávat všichni. Každý chce sbírat body, ale nejdůležitější je týmový úspěch a týmová cesta. Pro mě je to jen takový bonus, že to tam padá.

Co příspěvky do týmové kasy za góly a body?
Já na to moc nekoukám, vždycky to řeší pokladník. Ale zatím mě to ještě nepřišlo až tak moc draho, je to ještě v pohodě.

I tentokrát fanoušci vytvořili dobrou kulisu. Jak jejich podporu vnímáš?
Vnímám to hodně. Fanoušci nám vytvářejí super atmosféru a myslím si, že celý tým tu podporu cítí. Všichni si to moc užívají.

Zápasový program je teď hodně našlapaný. Jak to zatím zvládáte?
Snažíme se regenerovat co nejvíc to jde a zatím to nějak zvládáme. Máme natrénováno z léta, takže je to celkem dobré. Teď nás čeká v rychlém sledu Prostějov a Vsetín, tedy rychlí a siloví soupeři, kteří jsou i hodně techničtí. Musíme se fyzicky i psychicky dobře připravit a zvládnout to.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY 21.10.2024

Náročný víkend? Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni, těší Gaspara

Slávisté si ve víkendovém dvojzápase s kvalitními soupeři nevedli vůbec špatně. „Bylo to náročné, ale síla týmu na Slavii je velká,“ hodnotil náročný program obránce Michael Gaspar. Nevyužité šance ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 21.10.2024

Winter Hockey Games se odkládají

Plánovaná hokejová událost sezóny se bohužel neuskuteční. Pořadatelská agentura se rozhodla Winter Hockey Games přeložit a hledá pro ně nový termín, který by měl být znám v průběhu prosince, stejně ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 20.10.2024

Šťovíček: Výkon byl lepší než v sobotu, ale vyhořeli jsme v koncovce

Martin Šťovíček strávil v obou víkendových zápasech na ledě téměř dvacet minut. Nedělní porážka na nájezdy s lídrem soutěže ho ale hodně mrzela. „Ve druhé třetině jsme soupeře snad patnáct minut ...

Přehrát video
ZÁPASY 20.10.2024

Slavia potrápila Zlín, z duelu s lídrem ligy bere bod

Slávisté v předehrávce 14. kola Maxa ligy nestačili na Zlín a berou z utkání s lídrem ligy bod. Beranům vzdorovali až do samostatných nájezdů, v nich rozhodl o výhře ševců Petr Holík. Sešívaní tak ...

Číst více