Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY - MLÁDEŽ
29. září 2023

Rozhodnout derby? Skvělý pocit, pochvaluje si Vrzal

Na svatého Václava se v Edenu odehrálo první letošní derby dorostenců, které nakonec dopadlo lépe pro sešívané. Ti dlouho vedli, po srovnání soupeře se ale muselo do prodloužení. A v něm se v přesilovce dostal kotouč k Tomáši Vrzalovi, který ranou do odkryté klece rozhodl.

První letošní derby jsi v prodloužení rozhodl. Jaký je to pocit?
Je to skvělý pocit dát rozhodující gól. Na výhře má ale zásluhu celý tým. Společně jsme celý zápas bojovali, abychom se pak mohli i radovat.

Co pro tebe samotná výhra v derby znamená?
Vždycky je to trochu jiné než jakákoliv jiná výhra. Derby je pro nás pokaždé největší zápas, který nikdo nechce prohrát. Osobně jsem hrdý na celý tým, že jsme to zvládli a z výhry mám samozřejmě velkou radost.

Do Slavie jsi přišel v žácích z Milevska. Vnímáš tu pražskou rivalitu trochu jinak?
To si nemyslím. Je sice pravda, že jsem několik let hrát v Milevsku, narodil jsem se ale v Praze. Takže od malička vnímám, že se mezi Slavii a Spartou soupeří o vládci Prahy.

Tomáš Vrzal (uprostřed) se spoluhráči
po gólu v prodloužení

Jak vůbec hodnotíš samotný zápas?
Myslím, že to bylo hodně napínavé a naštěstí se šťastným koncem pro nás. Je ale pravda, že ať je rozložení sil různé, tak derby favorita nemá. Vždycky ten zápas má úplně jinou atmosféru, a tak může dopadnout jakkoliv.

Tentokrát moc branek nepadlo, bylo znát, že se hrálo opatrně?
Je to tak, první derby v sezoně se pokaždé hraje trochu opatrněji, protože nikdo prohrát nechce. Snažíte se hrát bez chyb a na jistotu.

Prohra na úvod nás vyhecovala

Jak hodnotíš dosavadní průběh sezony?
Zatím se nám daří, takže v týmu je spokojenost. Vždy je ale prostor se zlepšovat.

První zápas v Karlových Varech se ale nepovedl...
Měli jsme trochu smůlu, že jsme hráli s jedním z nejlepších týmů v soutěži. Na druhou stranu nás ta porážka vyhecovala a řekli jsme si, že to musíme co nejdříve napravit. A povedlo se to, protože od té doby máme už šest výher v řadě.

V sezoně zatím dostáváš poměrně hodně prostoru, nastupuješ v první obranné dvojici. Jak jsi se svojí rolí spokojený?
Každý hráč je raději na ledě než na střídačce. Vážím si toho, že mám od trenérů takovou důvěru. Snažím se na ledě odvádět co možná nejlepší výkony.

Jako obránce máš za sedm zápasů už tři góly. Jak by ses jako hráč popsal?
Rád podporuji útok, což se teď od obránců vyžaduje. Když se mi podaří dát gól nebo na něj nahrát, tak je to skvělý pocit.

Aktuálně jste na druhém místě a v dalším kole vás čeká třetí Mladá Boleslav. Co od toho zápasu očekáváš?
Myslím si, že to bude hodně tvrdý zápas, ve kterém budeme muset podat ten nejlepší výkon. Věřím, že to společně zvládneme a odvezeme si tři body.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více