Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. září 2021

Rozhodnout v závěru? Nepopsatelný pocit, ale díky patří klukům, vzkazuje Všetečka

Mladý útočník Robin Všetečka naskočil zpátky do zápasu po vynucené zdravotní pauze a hned se podílel na cenném vítězství. Ve třetí třetině proti Šumperku si připsal asistenci u srovnávací trefy a pak vše završil vítězným gólem. „Byla to od začátku skvělá akce, já jsem puk dostal vlastně už před prázdnou branku,“ komentuje jednadvacetiletý forward.

Všechny tři body nakonec zůstávají v Edenu, za stavu 3:0 pro Slavii by ale asi málokdo předpokládal, že utkání bude nakonec tak napínavé …
My jsme věděli, že to celkově nebude jednoduchý zápas. Soupeř na nás vlétl už na začátku utkání. Dali jsme sice celkem rychle tři góly, ale pak jsme úplně ustoupili z naší hry a hodně se to na nás a naší hře podepsalo v druhé třetině. Potom už byli na koni oni a my jsme měli co dohánět.

Co se stalo po první třetině?
Nemyslím si, že jsme hráli úplně špatně. Spíše se mi zdálo, že jsme nehráli ten systém, který jsme měli hrát. Myslím, že jsme taky nehráli tolik týmově, každý si chtěl v zápase zkoušet, co zrovna potřeboval. Pak to samozřejmě bylo vidět i na výsledku, soupeř to potrestal.

Pro tebe osobně to byl důležitý zápas. Vrátil ses po vynucené zdravotní pauze a hned jsi vstřelil gól. Co se ti v tu chvíli honilo hlavou?
Byl to úplně nepopsatelný pocit, je to něco speciálního, dát hned po návratu gól. Navíc ten můj byl vítězný na 5:4. Ale byla to od začátku skvělá akce, Filip Vlček puk výborně poslal na Daniela Kružíka a ten mi to přihrál, vlastně už do prázdné branky. Hlavně jim dvěma patří mé velké díky, mám z toho radost.

„Byl to úplně nepopsatelný pocit, je to něco speciálního, dát hned po návratu gól.“
Robin Všetečka o své trefě

Kromě vítězné branky sis zapsal i asistenci u vyrovnávacího gólu. Už ses stihl s týmem sehrát?
No já jsem byl nemocný a vlastně jsem nemohl být v žádné lajně. Až dva dny před zápasem mě trenér poslal do lajny s Honzou Kernem a Filipem Vlčkem, a pak mě trenér poslal na přesilovku právě s klukama, se kterýma jsme dali ty branky. Dvakrát, možná třikrát jsme spolu samozřejmě trénovali, pak nám to ale hlavně vyšlo v zápase, takže jsem spokojený.

Tento zápas se vám podařilo otočit, v příštích zápasech se to ale nemusí povést. Co je třeba do příště zlepšit?
Musíme hrát to, co my sami potřebujeme. Jsme mladý dravý tým, útočná hra nám zatím vychází a máme skvělé brankáře. Musíme se ale zlepšit v pár věcech v obraně, pak věřím, že skončíme vysoko.

Po velkém boji jste dokázali udržet domácí neporazitelnost. Má to na tým nějaký vliv?
Je to pro nás velmi důležité. Diváků navíc chodí postupně víc a dokonce jezdí na venkovní zápasy, takže samozřejmě i jim patří velké díky. My bude rádi, když budou chodit stále víc a víc. To nás bude hnát dopředu ještě silněji.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více