Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. ledna 2021

Se staronovým trenérem zpět na vítěznou vlnu! Slavii čeká Havířov

Po druhé za sebou se slávisté představí na domácím ledě. Po sobotním prohraném zápase s Kladnem vyzvou Havříov, který je v tabulce pár míst za červenobílými. Pražany do utkání povede staronový trenér. S Milošem Říhou bude na střídačce pokračovat také Pavel Kolařík.

9. kolo Chance ligy: HC Slavia Praha vs. AZ Heimstaden Havířov
Porovnání týmů
10. místo (32 b.)
Tabulka
13. místo (27 b.)
63:60
Skóre
57:58
Filip Kuťák (7+13)
Lídr bodování
Ondřej Procházka (8+6)
Petr Kafka (9 gólů)
Nejlepší střelec
Ondřej Procházka
Jakub Kotala (oba 8 gólů)
Michael Gaspar (2+7)
Nejproduktivnější obránce
Antonín Bořuta (3+8)
Martin Michajlov (91,64 %)
Brankáři
Dominik Groh (90,11 %)
Aleš Stezka (93,08 %)
Slavia – Kladno 0:3
Poslední zápas
Havířov – Vsetín 2:3p

Po odvolání dvojice Martin Štrba – Jiří Doležal vedli sešívanou družinu dočasně trenéři Jiří Veber s Pavlem Kolaříkem. Pod jejich vedením dokázali Pražané ve třech zápasech vybojovat čtyři body za výhru na Šumperkem (9:5) a za prohrou po prodloužení s Vrchlabím (1:2). V posledním zápase ale Slavia nestačila na Kladno (0:3).

Do pondělního zápasu už naskočí sešívaní s novým trenérem. Na střídačku se vrátí Miloš Říha, který Slavii vedl už v posledních dvou sezonách. Jeho asistentem bude Pavel Kolařík, který působil na střídačce i v posledních třech duelech.

Havířov za očekáváním, ale znovu s brankářskou jedničkou

Nově představenou trenérskou dvojici prověří jako první havířovští hokejisté. Ti zatím v letošní sezoně zůstávají spíše za očekáváním. Aktuálně jim patří třináctá příčka, a nachází se tak mimo pozice zajišťující postup do play off.

„Nějaká očekávání tam byla. Nikdy ale nemůžete vědět, jak se sezona bude vyvíjet. Na nás padla deka. Jednou za čas si tím musí projít každý tým. Některé týmy se zvednou rychle, jiným to trvá delší dobu. Teď záleží na nás, jak budeme pokračovat,“ říkal brankář Aleš Stezka po zápase, do kterého naskočil po dvouměsíční pauze.

Brankářská jednička AZetu chyběla kvůli zranění od listopadového utkání s Jihlavou. Návrat prožil Stezka v duelu proti Kladnu, které dokázal Havířov porazit 1:0. Od té doby už se Stezkou v brankovišti padli Havířovští po nájezdech Přerovem (2:3) a po prodloužení se Vsetínem (2:3). Jejich aktuální bilance v kalendářním roce 2021 činí 6 porážek a 1 výhru.

I přes nepříliš přesvědčivé výsledky během víkendu i ve Slezku oznámili podepsání smlouvy s trenérem A-týmu. Trenér Jiří Režnar získal důvěru na další dva roky.

Na přelomu roku se do Havířova vrátil velezkušený Martin Adamský, z jehož kvalit by Azet také mohl těžit. Zatím ani on nepodává takové výkony, které od něj ve Slezku očekávali.

Jak dopadne dohrávka 9. kola Chance ligy? Utkání můžete sledovat od pondělních 17 hodin na Hokejka TV (pro permanentkáře zdarma) nebo prostřednictvím online přenosu.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více