Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
2. dubna 2023

Sedmáci vezou z turnaje v Linköpingu zlaté medaile

Hokejisté sedmé třídy ovládli turnaj Stangebro Cup v Linköpingu. Kromě turnaje odehráli ve Švédsku tři přátelské zápasy a za celý trip nebyli ani jednou poraženi. Vrcholem byl zisk zlatých medailí.

Úterý 28.3., Slavia - Rögle BK 2:2
Svěřenci trenérů Davida Kuny a Petra Tejrala se v prvním utkání na jejich tripu utkali na domácím stadionu Rögle BK, který hraje nejvyšší švédskou Elitserien, se stejně starým výběrem domácího týmu a uhráli s ním remízu 2:2. Švédové dvakrát vedli, slávistům se ale povedlo pokaždé vyrovnat, o branky se postarali Dominik Flossmann a Nikolas Mikeš.



Středa 29.3., Slavia - West Coast Hockey Select 9:1, Slavia - Meijer Hockey Clinics 5:0
Ve středu se slávisté přesunuli do Jönköpingu, kde odehráli dvě utkání. Výhru 9:1 proti týmu West Coast Hockey Select řídil Adam Hlaváček, který vstřelil čtyři branky, o další trefy se pak postarali Keller, Stolz, Vostarek, Kucer a Macháček.

Ve druhém utkání porazili po výborném výkonu Meijer Hockey Clinics 5:0. Dva góly tentokrát vstřelil Matyáš Kucer, prosadili se i Hlaváček, Keller a Hošek. Po celkem třech přípravných utkáních čekala slávisty cesta na turnaj Stangebro Cup.



Pátek 31.3., Slavia - Linköping 5:2, Slavia - Farsta FOC 11:0
Sedmáci vstoupili do turnaje v Linköpingu výhrou nad domácím týmem 5:2. Slávisté sice v utkání dvakrát prohrávali, po vyrovnané první polovině rozhodlo jedno střídání, ve kterém dal Adam Hlaváček dvě branky. O další se postarali Keller, Flossmann a Isaev.

Ve druhém utkání pak svěřenci Davida Kuny a Petra Tejrala smetli Farstu jednoznačně 11:0. Tři góly dal tentokrát Maxim Isaev, po dvou trefách přidali Hlaváček a Keller, jednou se prosadili Adamec, Pavel, Hošek a Mikeš.



Sobota 1.4., Slavia - HV 71 11:3, Slavia - Västeras IK 12:0, Slavia - IF Troja-Ljungby 4:2
Slávisté pokračovali ve výborných výkonech i ve druhém dni turnaje. V sobotu ráno si nejprve poradili s HV 71 vysoko 11:3, kdy se opět blýskl Adam Hlaváček, který skóroval čtyřikrát. Dvě branky zaznamenali Hošek a Adamec, další přidali Lokvenc, Mikeš a Kucer.

Ve druhém utkání rozstříleli Västeras 12:0 (Branky: 2x Hlaváček, 2x Flossmann, Adamec, Kucer, Hošek, Vostarek, Keller, V. Oplt, Mikeš, Isaev) a v posledním zápase skupiny v nejtěžším utkání porazili Troju-Ljungby 4:2, kdy v závěru strhli vítězství na svoji stranu z dorážky Hošek a po hezky sehrané situaci 2 na 1 Flossmann. Předtím skórovali Macháček a Hlaváček. Slávisté ze skupiny z prvního místa.



Neděle 2.4.
Čtvrtfinále: Slavia - Linköping Vit 10:0

Nedělní program zahájili sešívaní drtivým vítězstvím nad druhým týmem Linköpingu. Na výhře 10:0 se hattrickem podílel Ondřej Oplt, dva góly vstřelili Isaev, Flossmann a Hlaváček a jednu trefu zaznamenal Hošek.

Semifinále: Slavia - Flemingsbergs IK 10:2
Také v semifinále nastříleli slávisté svému soupeři deset branek. Tentokrát zaznamel hattrick Adam Hlaváček, dvakrát se trefili Ondřej Oplt, Hošek a Kucer a jednou Isaev.

Finále: Slavia - IK Sätra 5:2
Ve finále se potkaly dva v turnaji neporažené týmy a slávisté v něm svého švédského soupeře udolali 5:2. O branky se postarali Vostárek, Hlaváček, Ondřej Oplt, Hošek a Flossmann. Cenu pro nejlepšího hráče týmu získal Adam Hlaváček, který získal podepsaný švédský dres.



Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více