Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
13. listopadu 2022

Šesťáci ovládli třinecký Frozen Cup!

Slávističtí šesťáci se o víkendu zúčastnili kvalitního turnaje v Třinci, který nakonec celý ovládli, když ve finále přemohli Mladou Boleslav. Na turnaji došlo k měření sil předních českých klubů, o úspěch se snažila i dvojice celků ze Slovenska. V silné konkurenci slávisté obstáli a právem se do Prahy vrátili s pohárem a zlatými medailemi.

Frozen Cup se účastnilo osm týmů, které byly rozděleny do dvou základních skupin, ve kterých se hrálo na dvě poloviny a každý výsledek se počítal zvlášť. Na úvod turnaje se slávisté střetli s Mladou Boleslaví, které ale dvakrát podlehli.

Porážku z prvního zápasu napravili sešívaní mladíci hned v dalším duelu, když si dvakrát poradili s domácím Třincem. Na závěr skupin pak přišla výhra a remíza se Slovanem Bratislava, díky čemuž si Pražané zajistili druhou příčku.

Ve čtvrtfinále tak narazili slávisté na třetí celek ze druhé skupiny, kterým byl královéhradecký Mountfield. Vyřazovací boje se už hrály na jeden konečný výsledek, slávisté tak po výhře 6:3 slavili postup do bojů o medaile.

Semifinále nabídlo další souboj s Bratislavou a i tentokrát se podařilo sešívaným zahraničního soupeře porazit. Ve finále tak došlo na opakovaný souboj hned z úvodu turnaje, kdy slávisté na Mladou Boleslav nestačili.

Boj o zlato ale nabídl úplně jinou podívanou. Za nerozhodného stavu se podařilo Pražanům ve čtyřech skórovat a náskok si už pohlídali až do konce. Šesťáci tak mohli začít slavit zlato z kvalitního turnaje.

Svého zástupce měli slávisté i v All Star týmu turnaje, mezi šestku vyvolených se dostal útočník Matyáš Lukáč.

Výsledky šesťáků na Frozen Cupu

Skupina:

Slavia – Mladá Boleslav 2:5, 3:5
Branky Slavie: Peterka, Tichý (Kovařík), Wolf (Skokan), Varhaník (Švejda), Švejda (Wolf, Skokan).

Třinec – Slavia 2:4, 1:3
Branky Slavie: Hertl (Wolf, Švejda), Lukáč (Skokan), Lukáč (Slanec), Peterka (Lukáč), Maňas, Kovařík (Tichý), Wolf (Hertl).

Slovan Bratislava – Slavia 2:2, 0:4
Branky Slavie: Tichý (Varhaník), Slanec (Maňas), Wolf (Varhaník), Varhaník (Lukáč), Rudenko (Slanec, Ambrus), Lukáč.

Čtvrtfinále: Slavia – Mountfield 6:3
Branky Slavie: Lukáč, Rudenko (Koburger), Lukáč (Švejda), Švejda (Lukáč), Peterka (Lukáč, Švejda), Hertl (Wolf).

Semifinále: Slavia – Bratislava 4:1
Branky Slavie: Lukáč (Skokan), Lukáč (Rudenko), Wolf (Varhaník), Lukáč.

Finále: Mladá Boleslav – Slavia 3:5
Branky Slavie: Švejda (Lukáč), Lukáč (Švejda), Wolf (Ambrus), Lukáč (Švejda), Tichý.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více