Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
2. října 2022

Simon se trefil poprvé v Edenu: Cítím se fantasticky, snad jsem to konečně protrhl

Ke konci střetnutí s Porubou se zdálo, že si Slavia v klidu dokráčí pro vítězství. Hosté ale utkání ještě zdramatizovali. „Začali jsme zmatkovat na kotouči,“ popisuje příčinu hektického závěru střelec druhé branky sešívaných Michal Simon. V rozhovoru kromě zápasu komentuje i svou první branku na domácím ledě.

Jak bys utkání s Porubou zhodnotil?
Jsme hlavně rádi za tři body. Do první třetiny se nám poměrně povedlo dobře naskočit, druhá nám pak bohužel moc nevyšla, ale v poslední třetině jsme ten zápas už nějakým způsobem ubojovali.

Co podle tebe nakonec utkání rozhodlo?
Určitě byly klíčové naše góly. Zároveň nás několikrát zachránil gólman Roman Málek. Zápas ale odpracoval celý tým, každý nechal na ledě všechno.

Co říkáš právě na výkon brankáře Málka, který chytal fantasticky?
Určitě musím Romana pochválit, předvedl neskutečný výkon. Musím říct, že kdybychom ho neměli za sebou, tak jsme s Porubou možná i prohráli.

Podařilo se vám navázat na poslední domácí utkání a opět jste si připsali tříbodové vítězství, to je určitě velké povzbuzení…
My samozřejmě potřebujeme tyhle výhry za tři body, potřebujeme se do toho konečně pořádně dostat. Takže jsme rádi za výsledek tohohle utkání, je to pro nás určitě super.

„Roman předvedl neskutečný výkon. Kdybychom ho neměli za sebou, možná bychom i prohráli.“
Michal Simon o brankáři Málkovi

V utkání jsi vstřelil svou druhou branku za Slavii, první před domácími fanoušky. Jaký to je pocit?
Cítím se úplně fantasticky (usmívá se). Jsem rád, že jsem se konečně trefil i na domácím ledě. Potřeboval jsem se do toho taky už konečně dostat. Takže doufám, že jsem to snad už doopravdy protrhl.

Jak důležitá pro vývoj utkání byla tvoje branka těsně před koncem druhé třetiny, kdy jsi dostal Slavii opět do vedení?
Myslím si, že to bylo určitě důležité. Hodně nás to jako tým nabudilo. Třetí gól pak přidal Max Havrda a pak už jsme si to nějakým způsobem pohlídali.

Z tribuny nebylo příliš vidět, jak jsi kotouč trefil. Popíšeš tu gólovou situaci z tvého pohledu na ledě?
Tam se už puk dostával na modrou čáru. Polda (Michal Poletín) ho ale dostal zpátky dolů, zkusil vystřelit bekhendem, což se mu asi nepodařilo tak, jak chtěl, protože to někdo tečoval. K tomuhle kotouči jsem se ale dostal já a nějak se mi puk odrazil od brusle do brány. Šťastný gól.

Ke konci utkání se zdálo, že už vám to Poruba dá se říci daruje. Nakonec byl však závěr poměrně dramatický. Co za tím stálo?
My jsme bohužel začali strašně zmatkovat na kotouči. Zbytečně jsme si puk nechávali na holi a vůbec jsme ho nevyhazovali ven. Takže jsme takhle sami zmatkovali na puku a bohužel jsme tím zápas ještě zdramatizovali.

Máte za sebou poměrně nabitý zápasový týden. Jak se cítíte?
Myslím si, že jsme všichni rádi, že budeme mít teď volnou neděli. Můžeme konečně po několika utkáních pořádně zrelaxovat. Takže určitě nám volno bodne a v pondělí pak už do toho nastupujeme znova.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více