Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
6. února 2023

Skvělá atmosféra. Jsem rád, že přišlo tolik lidí, pochvaluje si Klikorka

Slávisté v sobotu proti Kolínu nastoupili ve speciálních oranžových dresech na podporu projektu O Kapku lepší hokej. „Vyhrát tenhle zápas bylo pro nás důležité. Jsem rád, že přišlo tolik lidí,“ komentuje vítězné odpoledne v Edenu nejproduktivnější bek sešívaných Karel Klikorka.

Zápas se odehrál i v rámci akce O Kapku lepší hokej. Jak ty celou akci vnímáš?
Je to super projekt. Líbí se mi, když takto větší skupina nás hokejistů může pomáhat komukoli, kdo má nějaký problém a pomoc potřebuje. Je to skvělé a určitě je potřeba to podporovat i dál.

Do utkání jste nastoupili ve speciálních oranžových dresech. Jak se v nich hrálo?
Oranžová barva se nám líbila, takže to pro nás ani nebyl nezvyk. Dokonce bych řekl, že nám ty dresy několikrát i pomohly, protože jsou poměrně svítivé a na ledě jsme se tak možná viděli trochu lépe. Vyhrát tenhle zápas pro nás bylo důležité, a navíc jsme tím získali i další tři body.

Do Edenu dorazila nejvyšší návštěva v sezoně. Co říkáš na atmosféru?
Bylo to skvělé. Jsem opravdu rád, že na tuhle akci přišlo tolik lidí. Bylo by super, kdyby jich chodilo čím dál víc. My pro to děláme maximum. Snažíme se podávat dobré výkony, tak doufám, že fanoušci na nás budou chodit co nejvíc.

V úvodu zápasu jste vstřelili dva slepené góly. Jaký vliv to mělo na vývoj utkání?
Na začátku jsme na soupeře vlétli a dali jsme dva rychlé góly. Prvních deset minut bylo z naší strany dobrých, což nás podle mě uklidnilo až moc. Potom jsme totiž přestali hrát, a to se nám nesmí stávat. Musíme se z toho ponaučit.

Druhou branku jsi dokázal vstřelit ty. Popíšeš ji ze svého pohledu na ledě?
Kluci jeli dva na jednoho, ale kotouč nakonec nějak skončil v rohu, kam se dostal Strny (Lukáš Strnad) a já zůstal na vrcholu kruhu. Strny věděl, že tam budu, a víceméně naslepo mi to tam poslal. Já už se pak jen snažil to trefit, což se mi povedlo. Větší zásluhu na tom ale mají kluci.

„Byli jsme šťastnější tým. Určitě to z naší strany nebylo to, co chceme.“
Karel Klikorka o výkonu sešívaných proti Kolínu

Do druhé třetiny jste si přenesli část oslabení, ale místo bránění jste nakonec vstřelili gól. Takový vstup do druhého dějství jste si o přestávce asi ani nepředstavovali.
Určitě. Na konci první třetiny jsme udělali blbý faul, takže jsme hlavně chtěli ubránit soupeřovu přesilovku. Naštěstí se nám povedlo vypíchnout kotouč a Žejdlas (Lukáš Žjedl) to nádherně zakončil. Tenhle gól nás uklidnil a Kolín pak už musel dotahovat tříbrankovou ztrátu. My jsme si ale vedení pohlídali, a ještě se nám povedlo přidat další branky.

Bylo znát, že proti sobě nastoupily týmy spolu sousedící v tabulce?
Oba týmy chtěly zápas vyhrát, což bylo nepochybně vidět. Z naší strany ale utkání nebylo dobře odpracované. Prvních deset minut se nám sice povedlo, potom jsme ale bohužel zůstali trochu spát a Kolín nás celkově přehrával. Jsme rádi, že nám tam napadaly góly a byli jsme šťastnější tým. Určitě to ale z naší strany nebylo to, co chceme.

V letošní sezóně si s velkým náskokem držíš pozici nejproduktivnějšího beka sešívaných. Svými výkony sis navíc vysloužil i několik startů v extralize. Jak se ti to poslouchá?
Je to hezké, ale samozřejmě žádné usnutí na vavřínech v mé hlavě neprobíhá. Jsem rád, že se mi vrací odvedená práce, kterou tomu celý život dávám. Budu makat i dál, je přede mnou ještě hodně velký kus práce.

Nyní vás čeká delší zápasová pauza. K čemu ji využiješ?
S klukama si dáme společnou večeři a pak nás čekají dva volné dny. Já v nich využiju nějaké fyzio a také bazén. Pauza určitě přijde vhod.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video