Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
10. dubna 2023

Skvělý závěr sezony! Osmáci ovládli DTS i turnaj v Humpolci

Slávistická 8. třída má za sebou velmi povedený závěr letošní sezony. Prakticky během jednoho týdne totiž ovládli DTS, což je celosezónní turnajová soutěž, ve které se potkávají nejlepší týmy z celé republiky, i turnaj v Humpolci. Během krátké doby tak porazili hned několik špičkových týmů.

Osmáci jsou nejstarší mládežnickou kategorií, ve které se ještě nebojuje o republikový titul. Týmy hrají ve svých základních skupinách, následně dojde i na nadstavby, tím to ale končí. Nedojde tak na měření těch nejlepších týmů napříč celým Českem.

I proto se tak před lety vytvořila dlouhodobá turnajová soutěž, zkráceně DTS, ve které jsou přihlášené celky rozděleny do základních skupin, po kterých následuje i finálový turnaj. Výrazně odlišný je i systém bodování, kdy se zápasy hrají jen na dvě části po dvaceti minutách a každá polovina se navíc boduje jako samostatný zápas.

Do základních skupiny jsou týmy většinou nasazovány tak, aby narazily i na jiné soupeře než v ligové soutěži. V základních skupinách se hrají vždy turnaje o třech účastnících, kdy každý tým ve skupině hostí jeden turnaj. Následně se utvoří tabulka a ti nejlepší pak bojují mezi sebou o celkové prvenství.

Slávisté ovládli DTS, ve finále porazili Spartu

V základní skupině sešívaní mladíci narazili na Litvínov, Karlovy Vary, Pilsen Wolves a Plzeň. Ta se nakonec ukázala jako největší soupeř v boji o postup na finálový turnaj.

Slávisté nakonec o bod předčili právě Plzeň, se kterou si to tak rozdali o místenku mezi čtyřmi nejlepšími. V domácím čtvrtfinále Pražané dlouho vedli, o náskok nakonec ale přišli až při plzeňské hře bez brankáře. Už to vypadalo, že o postupujícím bude muset rozhodnout prodloužení, slávisté ale nakonec ještě před koncem dokázali skóre definitivně zvrátit na svoji stranu.

Finálový turnaj hostila Sparta a ve finále nakonec došlo i na pražské derby. Ještě před tím si sešívaní poradili s Kometou Brno. Ve finálovém zápase měla o trochu blíže k vítězství Sparta, která vedla 3:2, slávisté se ale nevzdali a v závěru sehráli povedenou akci, na jejímž konci byl pouhé tři sekundy před koncem Janoušek, který srovnal skóre a poslal zápas do prodloužení.

V něm červenobílí osmáci vyhráli buly a po několika přihrávkách se puk dostal až k Filipovi, který byl sám v dobré pozici, odkud vyslal parádní ránu pod horní tyčku, díky čemuž na slávistické střídačce propukla obrovská radost.

Po pár dnech prvenství i na turnaji v Humpolci

Po středečním úspěchu zamířili osmáci o víkendu na turnaj do Humpolce, kde přišlo hned v prvním duelu pomyslné vystřízlivění z přetrvávající euforie. V prvním zápase totiž slávisté vyšli i přes jasnou převahu proti Hvězdě střelecky naprázdno a naopak dvakrát v závěru inkasovali.

Porážka ovšem sešívané mladíky zdravě naštvala. Asi o dvě hodiny se totiž postavili Jihlavě, kterou po boji dokázali 3:1 porazit. Následně slávisté porazili bez větších problémů i Tábor a Poruby, a tak bylo jasné, že v závěrečném utkání proti Liberci se bude hrát o celkovou výhru.

Utkání začalo lépe pro Bílé Tygry, kteří po polovině vedli o dvě branky, zbytek zápasu už ale patřil hráčům v červenobílých dresech. Ti totiž postupně nasázeli čtyři góly a soupeři už žádnou radost nedovolili. Slávisté tak i tento turnaj ovládli a připsali si další cenné vítězství.

Slávistická 8. třída tak prožila na závěr sezony týden snů, během kterého si poradili vedle jiných s Plzní, Kometou Brno, Spartou, Jihlavou i Libercem. Porazit tyhle týmy během několika dní se jen tak někomu nepovede.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více