14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
10. dubna 2023

Skvělý závěr sezony! Osmáci ovládli DTS i turnaj v Humpolci

Slávistická 8. třída má za sebou velmi povedený závěr letošní sezony. Prakticky během jednoho týdne totiž ovládli DTS, což je celosezónní turnajová soutěž, ve které se potkávají nejlepší týmy z celé republiky, i turnaj v Humpolci. Během krátké doby tak porazili hned několik špičkových týmů.

Osmáci jsou nejstarší mládežnickou kategorií, ve které se ještě nebojuje o republikový titul. Týmy hrají ve svých základních skupinách, následně dojde i na nadstavby, tím to ale končí. Nedojde tak na měření těch nejlepších týmů napříč celým Českem.

I proto se tak před lety vytvořila dlouhodobá turnajová soutěž, zkráceně DTS, ve které jsou přihlášené celky rozděleny do základních skupin, po kterých následuje i finálový turnaj. Výrazně odlišný je i systém bodování, kdy se zápasy hrají jen na dvě části po dvaceti minutách a každá polovina se navíc boduje jako samostatný zápas.

Do základních skupiny jsou týmy většinou nasazovány tak, aby narazily i na jiné soupeře než v ligové soutěži. V základních skupinách se hrají vždy turnaje o třech účastnících, kdy každý tým ve skupině hostí jeden turnaj. Následně se utvoří tabulka a ti nejlepší pak bojují mezi sebou o celkové prvenství.

Slávisté ovládli DTS, ve finále porazili Spartu

V základní skupině sešívaní mladíci narazili na Litvínov, Karlovy Vary, Pilsen Wolves a Plzeň. Ta se nakonec ukázala jako největší soupeř v boji o postup na finálový turnaj.

Slávisté nakonec o bod předčili právě Plzeň, se kterou si to tak rozdali o místenku mezi čtyřmi nejlepšími. V domácím čtvrtfinále Pražané dlouho vedli, o náskok nakonec ale přišli až při plzeňské hře bez brankáře. Už to vypadalo, že o postupujícím bude muset rozhodnout prodloužení, slávisté ale nakonec ještě před koncem dokázali skóre definitivně zvrátit na svoji stranu.

Finálový turnaj hostila Sparta a ve finále nakonec došlo i na pražské derby. Ještě před tím si sešívaní poradili s Kometou Brno. Ve finálovém zápase měla o trochu blíže k vítězství Sparta, která vedla 3:2, slávisté se ale nevzdali a v závěru sehráli povedenou akci, na jejímž konci byl pouhé tři sekundy před koncem Janoušek, který srovnal skóre a poslal zápas do prodloužení.

V něm červenobílí osmáci vyhráli buly a po několika přihrávkách se puk dostal až k Filipovi, který byl sám v dobré pozici, odkud vyslal parádní ránu pod horní tyčku, díky čemuž na slávistické střídačce propukla obrovská radost.

Po pár dnech prvenství i na turnaji v Humpolci

Po středečním úspěchu zamířili osmáci o víkendu na turnaj do Humpolce, kde přišlo hned v prvním duelu pomyslné vystřízlivění z přetrvávající euforie. V prvním zápase totiž slávisté vyšli i přes jasnou převahu proti Hvězdě střelecky naprázdno a naopak dvakrát v závěru inkasovali.

Porážka ovšem sešívané mladíky zdravě naštvala. Asi o dvě hodiny se totiž postavili Jihlavě, kterou po boji dokázali 3:1 porazit. Následně slávisté porazili bez větších problémů i Tábor a Poruby, a tak bylo jasné, že v závěrečném utkání proti Liberci se bude hrát o celkovou výhru.

Utkání začalo lépe pro Bílé Tygry, kteří po polovině vedli o dvě branky, zbytek zápasu už ale patřil hráčům v červenobílých dresech. Ti totiž postupně nasázeli čtyři góly a soupeři už žádnou radost nedovolili. Slávisté tak i tento turnaj ovládli a připsali si další cenné vítězství.

Slávistická 8. třída tak prožila na závěr sezony týden snů, během kterého si poradili vedle jiných s Plzní, Kometou Brno, Spartou, Jihlavou i Libercem. Porazit tyhle týmy během několika dní se jen tak někomu nepovede.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více