14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
14. listopadu 2023

Slavia byla prioritou, na postup máme kvalitní tým, říká Tesař

Poslední roky strávil na hostováních, pro letošní sezonu se ale vrátil do Slavie. V dosavadním průběhu sezony patří brankář Jiří Tesař ke klíčovým postavám juniorky, která má před sebou velký úkol v podobě postupu do extraligy. Letos nastoupil Tesař k jedenácti zápasům, z nichž osmkrát dovedl slávisty k výhře a jednou vychytal i čisté konto. Zkušenosti pak sbírá i na trénincích s áčkem.

Jak hodnotíš dosavadní průběh sezony?
Pozitivně. Po patnácti kolech jsme na druhém místě. I když byly zápasy kde jsme neměli úplně štěstí v koncovce, tak jsme zápasy dokázali vyhrávat. Samozřejmě je tam malá kaňka, což jsou tři porážky za sebou. Celkově si ale myslím, že tým šlape dobře a musíme v tom pokračovat.

Před pauzou jste se vrátili po několika prohrách na vítěznou vlnu, jak moc důležité to bylo?
Samozřejmě je to důležité hlavně z důvodu psychiky. Šli jsme do zápasů pro výhry, aby se nám o reprezentační přestávce dobře trénovalo, což se nám povedlo, a jsme za to rádi.

Před tím jste měli tři zápasy za sebou, které jste prohráli. Kde byl problém?
Ve všech třech utkáních jsme neměli štěstí v koncovce. Šance jsme měli, ale nedokázali jsme jich dostatečně využít. Na Technice jsme předvedli velmi vlažný výkon, možná náš nejhorší z celé sezóny. Mysleli jsme si, že po předchozí vysoké výhře s Chomutovem jsme mistři a můžeme si hrát jak chceme. Technika na nás ale byla skvěle připravena a dokázala využít naší laxnosti. V Třemošné jsme soupeře přestříleli, bohužel pro nás jsme to nedokázali využít ve výhru.

Pak jste jeli do Brodu, proti kterému jste nehráli vůbec špatně, ale nedali jste ani jeden. gól...
Věděli jsme, co nás čeká v Brodě. Jeli jsme na led prvního týmu ligy, kterému jsme chtěli vrátit porážku z prvního duelu. Brod ale ukázal kvalitu a předvedl naprosto spolehlivý defenzivní výkon a zaslouženě vyhráli. Ve všech třech utkáních byly z naší strany největší problémy koncovka, nedisciplinovanost a bojovnost.

Liga je vyrovnaná, na postup si ale věříme

Co očekáváš od dalšího průběhu sezony?
Budeme chtít navázat na předešlé vítězství a vyhrávat co nejvíce zápasů, abychom poté měli klid a mohli se připravovat na play-off.

Je pro tebe hlavním cílem sezony návrat do extraligy?
Samozřejmě je to tady na Slavii pro nás největší cíl. Značka Slavia Praha patří mezi elitu a chceme být ti, kteří ji tam vrátí. Všichni v týmu jsou odhodláni se o to porvat.

Jaká vůbec momentálně panuje v týmu atmosféra?
Pozitivní. Poslední dvě vítězství s moravskými týmy nám dala potřebnou pozitivní energii. Ovšem nesmí přijít uspokojení. Každý den na tréninku poctivě makáme. V kabině máme skvělou partu. Všichni táhneme za jeden provaz a jdeme si za svým cílem.

Jak vidíš rozložení sil v lize s ohledem na již odehrané zápasy?
Letos je Liga juniorů hodně vyrovnaná a do každého zápasu musíme jít s pokorou soupeři, aby nepřišlo podcenění. Víme, že jsme jedni z favoritů soutěže, a chceme to potvrdit ve všech zápasech svým dominantním agresivním hokejem. Tým na postup máme, ovšem musíme to potvrdit.

Kdo je podle tebe největším konkurentem v boji o extraligu?
Všechny týmy jsou vyrovnané, takže se nedá říct, že by byl někdo výrazně lepší nebo horší. Každý v týmu se ale chce pomstít z minulé sezony Vsetínu, který nás vyřadil hned ve čtvrtfinále.

Slavia byla prioritou, za tréninky s áčkem jsem vděčný

Sám jsi ale ve Slavii loni nebyl, co stálo za tvým návratem do Prahy?
Letos maturuji a školu mám v Praze. Chtěl jsem proto hrát v týmu v co největším dosahu mé školy. Věděl jsem, že Slavia má letos jasný cíl, a po dohodě s trenéry jsem nastoupil na letní přípravu a vybojoval si místo v týmu. Jednal jsem i s jinými týmy, ale Slavia pro mě byla jasná priorita.

Hned v prvním zápase s Pískem jsi vychytal nulu...
Chtěli jsme mít vítězní vstup do sezony. Hráli jsme doma s Pískem, ve kterém jsem minulou část sezóny působil. Motivace byla samozřejmě veliká. Jsem rád, že mi kluci pomohli a předvedli spolehlivý a dominantní hokej. Nula mi dala do dalšího průběhu sezony potřebnou pohodu. Bohužel to ale stálo nějakou tu korunu do týmové kasy.

Jak aktuálně vidíš svoji pozici v týmu?
Samozřejmě chci co nejvíc pomoct týmu v každém zápase, do kterého nastoupím. Chci splácet důvěru, kterou mi trenéři dávají, za což jim děkuji. Doteď jsem chytal většinu zápasů, za což jsem rád, musím ovšem pořád trénovat na sto procent, abych se neustále posouval.

Zkušenosti sbíráš i na trénincích s áčkem, co to pro tebe znamená?
Jsem vděčný za každý čas strávený na ledě s áčkem. Je to úplně jiná rychlost než juniorka. Věřím, že mi to dá potřebné zkušenosti do dospělého hokeje. Po úvodním zápase s Pískem mi psal pan trenér Málek, že s nimi pojedu jako dvojka do Vsetína. Byl jsem samozřejmě nadšen, jelikož ve Vsetíně jsem také strávil minulý rok nějaký ten čas. Věděl jsem že Na Lapači je vynikající atmosféra a naprosto jsem si to užil. Děkuji trenérům za příležitost a věřím, že ještě nějaká přijde.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více