Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
30. listopadu 2021

Slavia hostí Vsetín. Pomstí se Valachům za minulý duel?

Slavia se po pondělní předehrávce s Litoměřicemi představí opět na domácím ledě, kde přivítá Vsetín. A červenobílí budou mít co napravovat. Nejen vysokou porážku od Litoměřic, ale také z předchozí vzájemné bitvy na Lapači. Na utkání se mohou navíc těšit všechny děti. V průběhu totiž dorazí Mikuláš, čert a anděl a přinesou balíčky dobrot od našeho fanklubu.

25. kolo Chance ligy: HC Slavia Praha vs. VHK ROBE Vsetín

Porovnání týmů
7. místo (42 b.)
Tabulka
5. místo (45 b.)
90:76
Skóre
86:50
Tomáš Knotek (13+16)
Lídr bodování
Luboš Rob (10+13)
Tomáš Knotek (13 gólů)
Nejlepší střelec
Luboš Rob (10 gólů)
Daniel Krejčí (4+15)
Nejproduktivnější obránce
Lubomír Štach (4+7)
Roman Málek (91,06 %)
Martin Michajlov (85,40 %)
Brankáři
Jakub Málek (93,44 %)
David Gába (89,09 %)
Slavia – Litoměřice 1:6
Poslední zápas
Vsetín – Litoměřice 4:5sn

Poslední zápas hodit za hlavu a porazit Vsetín. Takový je slávistický plán po vysoké prohře s Litoměřicemi, kterou červenobílí utrpěli v pondělní předehrávce 29. kola Chance ligy. Tentokrát se svěřenci trenéra Vebera představí opět v Edenu, kde vyzvou Valachy. Oba celky mají v jedné věci hodně společného. Oba naposledy prohrály, oba navíc se severočeským Stadionem. Vsetín kališníkům podlehl 4:5 po nájezdech, Slavia o dva dny později 1:6.

Tvrdý direkt ale slávisté hodlají napravit, i když se chystají na hodně silného soupeře. Vsetín je sice v tabulce až na 5. příčce, oproti lépe tabulkově postaveným týmům má však nejméně dva zápasy k dobru a na třetí místo ztrácí pouze tři bodíky. Valaši mají v sezoně prozatím pozitivní bilanci z pohledu výher a porážek. Z triumfu se radovali ve čtrnácti případech. V osmi duelech padli. Pětkrát po základní hrací době, třikrát po nájezdech. Naposledy prohráli s Litoměřicemi, kterým v domácí aréně podlehli 4:5 po nájezdech.

V útoku Vsetínští spoléhají na Luboše Roba, jenž prozatím nastřádal třiadvacet kanadských bodů za deset branek a třináct nahrávek. Skvěle si vedou i Vít Jonák (6+11) a David Březina (9+8). Obráncům kraluje jedenáctibodový Lubomír Štach.

Ve slávistickém dresu řádí především Tomáš Knotek, který je s devětadvaceti body za třináct gólů a šestnáct asistencí nejproduktivnějším hráčem Slavie i celé Chance ligy. Gólově se na něj dotahuje Lukáš Žejdl, jenž prozatím zapsal dvanáct branek, k nimž přidal devět nahrávek.

Slavia může proti houževnatému soupeři vsadit hlavně na ofenzivu. V počtu nastřílených branek jí v soutěži patří třetí příčka. Vsetín má o čtyři trefy méně. Dá se tak očekávat souboj dvou produktivních celků. Červenobílí se mohou pyšnit i vynikající bilancí v přesilovkách. V procentuálním využití početních výhod jim patří třetí místo, zatímco Valaši jsou až čtrnáctí. Vsetín je naopak oproti Pražanům výborný v oslabení. V celé lize je na čtvrté pozici, Slavia až na patnácté.

Ve Vsetíně přišly změny, kádr posílil Pšurný

Zatímco za Slavii opět nastupuje uzdravený Tomáš Knotek a jinak chybí především dlouhodobě zranění hráči, ve Vsetíně došlo v nedávné době k několika změnám. Z Přerova přišel zkušený forvard Roman Pšurný. Po jediném utkání ve vsetínském dresu naopak na Lapači skončil Roman Graborenko. Z Kladna pak přišel výměnou za Miroslava Indráka Tomáš Pitule.

Když se oba celky utkaly naposledy, bylo to na začátku října na legendárním Lapači, kde se svěřencům trenéra Vebera vůbec nedařilo a odvezli z Valašska porážku 0:5. Oplatí Vsetínu tehdejší debakl? Utkání začíná ve středečních 18:00 a bude k vidění na Hokejka TV, případně v textovém onlajnu na onlajny.com.

Zápas bude speciální i z toho důvodu, že na něj dorazí Mikuláš, čert a anděl, kteří obdarují děti balíčkem s dobrotami. Tak nezapomeňte vzít své děti a přijít si užít parádní hokejový podvečer.

Vstupenky jsou v prodeji ONLINE nebo před zápasem na pokladně. Prosíme dodržujte aktuálně platná opatření.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více