Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
19. října 2021

Slavia je pro mě nový impuls. Věřím, že se nastartuju zpět na svoji vlnu, říká Vracovský

Po sérii nepovedených zápasů přišla první hráčská výměna, místo Daniela Kružíka zamířil na dva měsíce do Edenu Tomáš Vracovský. „Myslím, že nám to může jedině pomoci, abychom se zvedli v našich výkonech,” říká o trejdu třiadvacetiletý útočník.

Tomáši, ty už jsi se krátce ve Slavii před čtyřmi lety objevil. Vzpomínáš na své tehdejší působení?
Vzpomínám, bylo mi osmnáct a byla to moje první zkušenost s Chance ligou a s dospělým hokejem. Byla tady v tu dobu starší parta, než je tu teď, ale bylo to fajn.

Jak ses od té doby jako hráč posunul?
Určitě jsem se hodně posunul, něco jsem už v první lize odehrál, nějaké body jsem taky posbíral, takže si myslím, že hlavně ve zkušenostech. Už nejsem mladý zobák a vím, co od té soutěže očekávat.

Poslední dvě sezony ti v Chance lize v Sokolově vyšly výborně…
Ano, sedlo mi to. Měl jsem tam výborné spoluhráče, se kterými jsme si rozuměli v lajně, vyhověli jsme si a padalo nám to tam. Sešlo se všechno se vším a díky tomu přišly i body.

Jak zatím hodnotíš letošní sezonu, kdy ti začátek oproti minulým letům tolik nevyšel?
Já jsem nic moc nezměnil, snažím se hrát pořád stejně, bohužel se mi to tam zatím moc neodráželo. Ale věřím, že je to jen otázka času, kdy to přijde a prolomím to, protože trénuju a pracuju pořád stejně. Slavia by mi k tomu měla pomoci, abych do sebe dostal nový impuls a třeba i trochu víc přitvrdil v tréninku. Věřím, že se mi tam brzy něco odrazí a nastartuju se zas na tu vlnu a na to, na co jsem zvyklý.

„Za čtyři roky jsem nasbíral dost zkušeností. Už nejsem mladý zobák a vím, co od Chance ligy očekávat.“
Tomáš Vracovský o svém posunu od posledního působení ve Slavii

Čekal jsi, že bys mohl být ze Sokolova vyměněn?
Upřímně jsem to vůbec nečekal, byl to pro mě šok. Přeci jen v Sokolově jsem byl čtyři roky a už jsem tam víceméně domácí hráč, takže jsem s tím nepočítal. Ale v hokeji to takhle chodí, pan Štrba se takhle rozhodl a já si myslím, že to může být přínosné jak pro mě, tak pro Dana Kružíka. Myslím, že nám to může jedině pomoci, nasajeme nový vzduch a snad se zvedneme v našich výkonech.

Co říkáš na to, že je to zrovna Slavia?
Já jsem rád, Slavia má velké jméno, hráli tady velcí hráči. Je také dobře, že to není žádná Morava, takže jsem se nemusel nijak drasticky stěhovat. Navíc jsem za Slavii chvíli hrál, znám tady pár kluků, přišel sem i Patrik Kadeřávek ze Sokolova, to všechno mi příchod trochu ulehčuje. Jsem rád, že je to Slavia.

Jaká je v kabině atmosféra? Není v týmu negativní nálada po sérii šesti porážek?
Ne, to vůbec. Kluci jsou v pohodě, myslím si, že jsou na to dobře nastavení. Přeci jen je to jen nějaké období v té sezoně a podle dnešního tréninku bych řekl, že se tady pracuje dobře. Trénink byl svižný a kabina je zatím pozitivní. Poslední zápasy se prohrávaly o gól, z toho se nestřílí, věřím, že se to rychle zvedne.

Slavia má ve středu volno, takže se dá očekávat, že se bude i s ohledem na poslední porážky tenhle týden hodně makat…
To ano, ale makat se musí pořád, ne jen teď, musí to být celoroční práce. Asi budou trochu delší tréninky a bude tam i víc kondičního bruslení, ale to může být na druhou stranu dobře. Trochu víc potrénujeme a něco si k tomu řekneme. I pro mě osobně je dobré, že se aklimatizuju a neskočím do toho hned druhý den, ale až v sobotu.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více