Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. dubna 2021

Slavia ladí kádr na novou sezonu, pokračovat budou Doležal, Vlček i Kružík

Slavia bude v nejbližších dnech postupně zveřejňovat informace týkající se kádru pro nadcházející sezonu, počítá přitom s řadou hráčů, kteří zde působili v uplynulém ročníku. Nechybí mezi nimi ani trojice útočníků Jiří Doležal, Filip Vlček a Daniel Kružík.

Pětatřicetiletý Jiří Doležal patří mezi stálice slávistické sestavy. V uplynulém ročníku se přehoupl přes šestistovku startů a nyní načne v A-týmu již čtrnáctou sezonu.

Jiří Doležal odehrál za Slavii 632 zápasů

V té poslední se ve 27 zápasech základní části šestkrát trefil a přidal devět asistencí, další tři body pak přidal v play-off. Bojovného útočníka využívají trenéři často v defenzivnějších úkolech a na oslabení.

„Jirka je zkušený hokejista, který by měl jít příkladem mladším hráčům. Věříme, že bude opět odvádět práci, která třeba navenek není tolik vidět, ale pro tým je hodně důležitá,“ říká hlavní trenér A-týmu Jiří Veber.

„Potěšilo mě, když jsem se dozvěděl, že o mě má Slavia stále zájem. Jsem tady doma a jsem velmi rád, že tu budu pokračovat,“ kvituje Doležal.

O osm let mladší Filip Vlček (na titulní fotografii vpravo) přestoupil do Slavie v průběhu sezony 2018/19 a ihned se zařadil mezi ofenzivní tahouny týmu. Ve třech ročnících v Edenu postupně nasbíral 31, 33 a 33 bodů.

S osmi góly a dvaceti nahrávkami byl v základní části minulé sezony Chance ligy dokonce nejproduktivnějším slávistickým hráčem a body se od něj budou očekávat i v příštím ročníku.

„V loňské sezoně patřil Filip k nejlepším hráčům a i nadále by měl být oporou našeho týmu a jedním z těch, na které budeme v ofenzivě hodně spoléhat,“ přibližuje Veber.

„Slavii jsem si hodně oblíbil, poznal jsem tu spoustu skvělých lidí a jsem rád, že můžu být součástí týmu,“ říká Vlček.

Nejmladší z trojice, čtyřiadvacetiletý Daniel Kružík (na titulní fotografii vlevo), má za sebou první kompletní sezonu v Edenu. Zatímco v sezoně 2016/17 při svém prvním slávistickém angažmá zaznamenal pouze dvě asistence, v minulém ročníku svoji bodovou bilanci v červenobílém dresu rozšířil.

Ve 31 zápasech základní části vstřelil devět gólů a přidal sedm asistencí. Další dva góly a dvě nahrávky zapsal během předkola proti Třebíči. Svoje ofenzivní schopnosti by mohl v nové sezoně přetavit ve výraznější bodový zisk.

„Od Dana očekáváme, že bude větším přínosem, než byl v uplynulé sezoně. Má velký potenciál a věřím, že ho dokáže naplnit a bude ještě produktivnější,“ říká Veber.

„Nabídka na prodloužení smlouvy mi od vedení přišla už během play-off a hned jsme se domluvili. Jsem ve Slavii spokojený a věřím, že nás čeká úspěšná sezona,“ hlásí Kružík.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více