Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. února 2021

Slavia míří do Litoměřic. Přidá třetí výhru v řadě?

Slavia urvala proti Kolínu a Kadani dvě výhry v řadě a v dalším kole Chance ligy chce dokonat hattrick tří triumfů za sebou. Vyráží ale na led Litoměřic, které měly doposud až na prohraný duel v Jihlavě slušnou fazonu. Poslední vzájemný duel navíc opanoval právě Stadion. Dokáží mu slávisté porážku oplatit?

10. kolo Chance ligy: HC Stadion Litoměřice vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
8. místo (47 b.)
Tabulka
10. místo (46 b.)
103:97
Skóre
88:86
Matěj Beran (13+28)
Lídr bodování
Filip Vlček (8+17)
Patrik Miškář (17 gólů)
Nejlepší střelec
Petr Kafka (15 gólů)
Jan Holý (2+15)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (3+11)
Tomáš Král (89,55 %)
Adam Beran (89,41 %)
Brankáři
Martin Michajlov (91,74 %)
Roman Málek (85,80 %)
Jihlava – Litoměřice 6:0
Poslední zápas
Kadaň – Slavia 1:2

Slávisté v sobotu absolvovali duel s houževnatou Kadaní a proti poslednímu celku ligy urvali všechny tři body za těsné vítězství 2:1. Červenobílá letka tak navázala na triumf v Kolíně a zapsala druhou výhru v řadě. Vítěznou šňůru hodlá natáhnout i v nadcházejícím kole Chance ligy, kdy opět zamíří na venkovní led.

Ani tentokrát ale sešívaní nemohou očekávat nic lehkého. Vyrazí totiž pod severočeský Radobýl, kde změří síly s Litoměřicemi. Těm se po novém roce začalo dařit a postupně zaznamenaly šest výher v řadě. Úspěšnou sérii přeťala až Jihlava, od níž Stadion utrpěl těžký direkt, když padl výsledkem 0:6.

Ačkoliv si litoměřická obrana vybrala špatný den a v sezoně Stadion celkem inkasoval už 97 gólů, což ho řadí mezi nejhůř bránící týmy soutěže, v útoku kališníci řádí. Se 103 vstřelenými brankami patří mužstvo kapitána Výtiska mezi pětku nejproduktivnějších celků Chance ligy. V ofenzivě tvrdí muziku především Matěj Beran, který je s 41 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem první ligy. Patriku Miškářovi patří se 17 brankami zase čtvrté místo mezi nejlepšími střelci soutěže.

V posledních zápasech se hodně dařilo i Martinu Procházkovi, jenž v šesti utkáních v řadě zaznamenal celkem osm gólů. Nejúspěšnějším bekem z pohledu bodů je exslávista Jan Holý (2+15). V poslední době bodují i někteří mladší hráči, například Tomáš Urban, Lukáš Pajer nebo Jakub Konečný. V obraně sbírají zkušenosti Ondřej Baláž nebo Vladimír Kremláček.

Slávisté naopak patří v defenzivě do první osmičky soutěže. Prozatím obdrželi celkem 86 branek. Na druhé straně jich vsítili 88, což je v této „disciplíně“ řadí ke střelecky horším týmům. Přesto se mohou svěřenci trenéra Říhy rovněž spolehnout na svého střelce – patnáctigólového Petra Kafku. Nejúspěšnějším hokejistou Slavie z pohledu bodového zisku je pak Filip Vlček (8+17). Tomu šlape na paty právě Petr Kafka, a také Filip Kuťák.

Oba týmy se v letošním ročníku poprvé potkaly až zkraje února, ve vršovickém Edenu tehdy naplno bodovali Litoměřičtí. Ti vyhráli 4:2 a góly mezi sebe rozdělili Procházka, M. Beran, T. Svoboda a Konečný. Za Slavii se trefili Kafka a Kružík, Vlček zapsal dvě asistence.

Stadion bude chtít na tuto výhru navázat, Slavia naopak hodlá soupeři minulou porážku oplatit. Souboj bude hodně zajímavý už proto, že oba týmy dělí v tabulce jediný bod. A o předkolo play-of a nejlepší výchozí pozici se bude bojovat na krev.

Sešívaným to na hřištích protivníků jde, pokud by hráli jen venku, byli by na čtvrté příčce. Pokud by naopak Litoměřice nastupovaly jen doma, okupovaly by momentálně 9. příčku. Slavia si musí dát pozor na litoměřické přesilovky, středečnímu soupeři totiž patří druhé místo v úspěšnosti přesilovek, zatímco sešívaní se v této činnosti stále trápí.

Zápas v Kalich Areně začíná ve středu v 17:00 a fanoušci ho mohou sledovat živě na Hokejka TV. Připraven je také tradiční textový onlajn, který bude k dispozici na www.onlajny.com.

Pro permanentkáře je navíc Hokejka TV i v únoru zdarma. Jak získat slevový kód? Stačí se podívat ZDE.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více