Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. února 2020

Slavia míří na Lapač! Ukořistí na Valašsku body?

Třikrát doma, třikrát s porážkou. Slavii se v uplynulém týdnu nedařilo a v Edenu rozdala body všem soupeřům. Teď chce sérii proher odčinit, a to na venkovní půdě. Sešívané však nečeká nic lehkého, vyrážejí totiž na Valašsko, kde změří síly se Vsetínem. Ukořistí po dlouhém půstu výhru?


O pořadí v play-off, 24. kolo: VHK ROBE Vsetín vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
3. místo (93 b.)
Tabulka
5. místo (85 b.)
167:139
Skóre
161:153
David Tůma (18+19)
Lídr bodování
Tomáš Šmerha (27+29)
David Tůma a David Březina(oba 18 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Šmerha (27 gólů)
Ondřej Slováček (6+30)
Obránce
Jan Novák (5+18)
Ondřej Bláha (90,29 %)
David Gába (90,33 %)
Brankáři
Martin Michajlov (92,40 %)
Roman Málek (90,89 %)
Chomutov – Vsetín 3:5
Poslední zápas
Slavia – Havířov 2:3


Třikrát doma a ani jednou vítězně. Slávistům se v bitvách ve skupině o pořadí pro play-off v posledním týdnu příliš nedařilo a ve třech duelech v Edenu nepoznali ani jednou příchuť triumfu. Nejprve prohráli s Litoměřicemi, poté nestačili ani na Chomutov a Havířov. Zatímco čtvrtí Piráti se tak červenobílé letce v tabulce vzdálili na 7 bodů, Stadion a AZet se přiblížily. Severočeši na rozdíl pěti a Slezané šesti bodů.

Sešívaní proto opět chtějí naplno bodovat, co nejvíc odskočit pronásledovatelům a udržet šanci na čtvrté místo. Čeká je však velmi silný soupeř. Vyrážejí totiž do zelenožlutého pekla na Valašsku, kde vyzvou Vsetín.

Svěřenci trenéra Dopity se usadili na 3. příčce ligového pořadí a hodlají si ho také udržet. Z posledních pěti soutěžních bitev nasbírali tři vítězství. Nestačili jen na vedoucí Motor a druhý Přerov. S ostatními týmy si hravě poradili. Naposledy srazili Chomutov, který přehráli 5:3.

Slavia si hýčká pozitivní bilanci. Udrží ji?

Červenobílý tým může hnát dopředu vzájemná bilance. Z pěti utkání v letošní sezoně zvládl Vsetín třikrát porazit. Nejprve triumfoval dvakrát v základní části, a to venku i doma (5:4, 5:4p), v nadstavbě pak dvakrát padl (3:5, 2:6) a jednou zvítězil (4:2). Právě poslední výhra patřila do série osmi vítězných duelů, jež Slavia nasbírala na přelomu ledna a února.

Slávisté nejvíc spoléhají na své útočné eso Tomáše Šmerhu, jenž s 29 kanadskými body vede tabulku nejproduktivnějších hráčů nadstavby. S 15 trefami je zároveň i nejlepším šutérem této části soutěže. Z pohledu celé sezony mu patří 3. místo za litoměřickým Voženílkem a českobudějovickým Pýchou. Útočná síla dřímá i ve Filipu Kuťákovi (18+24) či Danielu Vrdlovcovi (13+23).

Vsetín naopak nejvíc těží z ofenzivní trojice David Tůma-Vít Jonák-Antonín Pechanec. Všichni tři prozatím zapsali stejný počet 37 bodů. Tůma nasázel 18 branek, ke kterým přidal 19 nahrávek. Jonák sice vsítil jen 13 gólů, svého spoluhráče ale dohnal 24 asistencemi, Pechanec má o dvě trefy a dvě nahrávky méně než vsetínský kapitán.

Jak utkání 24. kola na legendárním Lapači dopadne? Zápas začíná ve středečních 17:30. Pokud nemůžete být u toho, koukněte na živý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na onlajny.com.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více