Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. května 2021

Slavia omlazuje kádr, Jan Novák dostal nabídku na jinou pozici v klubu

Slavia v posledních týdnech oznámila prodloužení řady kontraktů se stávajícími hráči i nové posily, některá dosavadní angažmá u A-týmu naopak končí. Jedním z nich je i slávistická legenda Jan Novák, který od vedení hned po sezoně obdržel nabídku setrvat v klubu na jiné pozici. Dvaačtyřicetiletý hokejista se ale rozhodl dát přednost jinému angažmá.

Novák patří mezi novodobé ikony Slavie a v uplynulé sezoně završil v Edenu svoji úctyhodnou sedmnáctou sezonu. V klubu zažil slavné momenty, ale dokázal ho podržet i v těžších časech. Přispěl svým dílem k nejednomu úspěchu, ale obstál i ve zkouškách, kdy hokejista musí prokázat kromě hokejových dovedností také svůj charakter.

„Moc si vážíme Honzova přínosu pro klub. Srdcaře jako on Slavia potřebuje nejen na ledě v mistrovských zápasech, proto jsme projevili zájem, aby v našem klubu pokračoval a stal se jeho pevnou součásti i do budoucna. Nenabídli jsme mu již hráčskou smlouvu, ale spolupráci na jiné pozici. Jsme přesvědčeni o jeho schopnostech a o tom, že dokáže nasbírané zkušenosti předat dál, Honza nám ale po čase na rozmyšlenou oznámil, že by ještě rád pokračoval v hráčské kariéře,” popisují za vedení Standa Tichý a Jiří Vlasák.


Jan Novák ve společnosti dalších klubových legend Marka Tomici a Jaroslava Bednáře

Vzhledem k tomu, že Slavia v letošní sezoně staví tým, který bude sázet na mladší hráče, uvolní Nováka do jiného klubu. Pro svoji legendu ovšem do budoucna plánuje zápas, který by byl důstojnou rozlučkou s fanoušky v ochozech.

Obránce Jan Novák se nesmazatelně zapíše do slávistické historie. V uplynulé sezoně překonal v počtu zápasů v našem klubu Marka Tomicu a s 846 starty se dostal na třetí místo za Pavla Kolaříka (1122) a Petra Kadlece (1013).

Celkem ve slávistickém dresu nastřílel 82 gólů a přidal 242 asistencí, což z něj dělá historicky druhého nejproduktivnějšího obránce klubu za Kadlecem. Je držitelem dvou mistrovských titulů z let 2003 a 2008.

„Vážíme si Honzova přínosu pro klub. Jsme přesvědčeni o tom, že dokáže nasbírané zkušenosti předat dál, proto jsme mu nabídli spolupráci na jiné pozici.“
Standa Tichý a Jiří Vlasák o nabídce pro Jana Nováka

V sezoně 2005/06 byl zvolen nejlepším obráncem extraligy, čímž si řekl o angažmá v Rusku. Později působil také ve Švédsku, Finsku, Itálii, Rakousku či na Slovensku. Vždy se ale nakonec vrátil zpět do Edenu.

V sezoně 2016/17, kdy Slavii opustilo v rozehraném ročníku několik hráčů, se Novák naopak rozhodl přestoupit z Mostu do Edenu. Následující čtyři roky pak vedl tým v Chance lize jako kapitán. Zároveň působí u 7. třídy jako asistent trenéra.

Honzo, děkujeme ti za spoustu krásných hokejových momentů v našem dresu!


Jan Novák s Markem Tomicou během venkovního tréninku v Dobříši

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více