Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
28. srpna 2019

Slavia si pojistila dalších pět hráčů

Slavia pomalu uzavírá kádr pro letošní sezonu, další pětice hráčů podepsala nové smlouvy. Ve Slavii budou pokračovat obránce Dominik Valík a útočníci David Šteiner a Dávid Kohút. Návrat do sešívaného dresu potvrzují po roční pauze obránce Vojtěch Šmíd a útočník Viktor Martínek.

Kromě čtyř hráčů ročníku 2000 (Čtveřice juniorů podepsala profesionální smlouvy) mají nové kontrakty také další mladí hráči. Jedná se převážně o hráče ročníku 1998, Martínek je o rok mladší.

Obránce Dominik Valík je odchovancem třebíčského hokeje, v dorostu ovšem zamířil na Slavii a zůstává zde dodnes. Bývalý mládežnický reprezentant si připsal svůj první start v áčku již v sedmnácti letech, výrazněji se mezi muži prosadil ale až v loňské sezoně. V Chance lize nastoupil k 26 zápasům a posbíral v nich tři asistence. Zároveň vypomáhal druholigovým Letňanům.

Další bek Vojtěch Šmíd strávil uplynulý ročník na hostování v Havlíčkově Brodě, kde patřil mezi základní stavební kameny druholigového týmu. Před letošní sezonou se rozhodl zabojovat o místo zpět ve Slavii a povedlo se mu prosadit do kádru a získat smlouvu. V Chance lize už debutoval v sezoně 2017/18, kde jako junior nastoupil k dvanácti utkáním.

Forvard David Šteiner má z uvedené pětice největší zkušenosti. Do slávistického áčka nakoukl už v sezoně 2016/17 a postupně sbíral prvoligové starty. V loňské sezoně ho zbrzdilo vážné zranění, přesto stihl v Chance lize odehrát 29 zápasů, během kterých vstřelil čtyři góly a přidal sedm asistencí.

Slovenský útočník Dávid Kohút, který působí ve Slavii už od mládežnických kategorií, debutoval v loňské sezoně v dresu A-týmu. Přestože i on musel čelit zranění, naskočil v Chance lize do 25zápasů, v nichž vstřelil jeden gól a na dalších šest nahrál. Kromě Slavie nastupoval také ve druhé lize za Letňany.

Jediný z uvedené pětice, který ještě nemá na svém kontě starty v mužském hokeji, je Viktor Martínek. Odchovanec Slavie, který před několika dny oslavil své dvacáté narozeniny, odešel před loňskou sezonou do MHL (juniorská obdoba KHL), kde nastupoval za čínský tým KRS Heilongjiang. Vinou zranění ovšem stihl pouze sedm utkání a letos se rozhodl pro návrat do Edenu. Také on si během přípravy řekl o místo v týmu.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více