Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. května 2022

Slavia si pojistila dva zkušené odchovance, Poletín i Barák zůstávají v Edenu

Další dva hráči prodloužili smlouvu se Slavií, v Edenu budou pokračovat útočník Michal Poletín a obránce Jindřich Barák. Oba patří mezi klubové odchovance a zkušené hokejisty, kteří by měli být i mezi lídry v kabině.

Michal Poletín po podpisu smlouvy

„Michal je výborný na vhazování, ve hře před brankou i na oslabení. Měl by se prezentovat důrazným hokejem,” říká sportovní manažer Jaroslav Bednář.

„Jindra je defenzivní obránce, který hraje jednoduchý spolehlivý hokej a má hodně zkušeností. Stejně jako Michal navíc patří mezi slávistické odchovance.”

„Při skládání kádru se díváme i na charakter, pro fungování týmu je důležité, aby bylo v kabině silné zdravé jádro a skvělá parta. Bez toho výsledky nepřijdou a i to je jedna z věcí, na kterých chceme stavět. Jindra i Michal by toho společně s dalšími jako je třeba Růža měli být zárukou,” dodává Bednář.

Brzy jedenatřicetiletý Michal Poletín se do Edenu vrátil v průběhu sezony 2020/21 a v minulém ročníku se po zranění Petra Kafky stal kapitánem týmu. Za Slavii odehrál v průběhu svojí kariéry už 276 profesionálních utkání.

Jindřich Barák po podpisu smlouvy

„Pro mě to byla od začátku priorita, jsem tu doma a šťastný. Jsem rád, že jsme se dohodli a věřím, že tým, který se skládá na příští sezonu, bude kvalitní a podaří se nám udělat dobrý výsledek,” přeje si Poletín.

Jindřich Barák je vrstevník Michala Poletína, oba hráči společně prošli mládežnickými kategoriemi a několik sezon spolu odehráli i v dospělém hokeji. Barák nastoupil za Slavii zatím k 221 profesionálním zápasům, po návratu z jiných angažmá přidá v Edenu již šestou sezonu v řadě.

„Slavia pro mě byla jasná volba, ani jsem žádné jiné nabídky neřešil. V Edenu jsem vyrůstal a jsem rád, že tady můžu přidat další sezonu,” říká Barák.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více