Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. března 2020

Slavia v číslech: Statistické shrnutí uplynulé sezóny

Play-off Chance ligy bylo předčasně ukončeno – na další zápasy si tak budeme muset počkat minimálně do léta, kdy začnou přípravná utkání. Pojďme se proto společně ohlédnout za právě skončeným ročníkem očima statistik!

Nabízíme vám přehled týmových statistik Slavie v jednotlivých částech sezóny (1. část, nadstavba a play-off) a lídry individuálních statistik v jednotlivých částech. Na závěr si pak shrneme statistiky za celý ročník.

1. část

Bilance, body a skóre

Slávisté zakončili úvodní část sezóny na 5. místě, z 30 zápasů vyhráli 19 a celkem zaznamenali 54 bodů. Pozitivní měli také skóre – dali 86 branek, inkasovali jich 78.

Tomáš Šmerha vládl kanadskému bodování.
Nejlepší střelec

Nejlepším střelcem úvodní části ročníku byl Tomáš Šmerha, jenž se s 12 brankami umístil na desátém místě Chance ligy. Na dvouciferné hodnoty se dostal také Filip Kuťák, který nastřílel 10 gólů.

Nejproduktivnější hráč

O desáté místo se Šmerha dělil rovněž v počtu zaznamenaných bodů – 27 bodů (15+12) jako on zaznamenali další čtyři hráči včetně Petra Vampoly (8+19).

Statistiky brankářů

Většinu zápasů odchytal Martin Michajlov (13 výher, 17 proher, 2.62 GAA), jemuž s 92,25% úspěšností patřila sedmá pozice. O trochu hůře si vedl Roman Málek (6 výher, 7 proher, 2.48 GAA) s 92,17 procenty.

O pořadí v play-off

Bilance, body a skóre

Do nadstavby (skupina o pořadí v play-off), do které se započítávaly zápasy z první části ročníku, postoupilo prvních osm týmů včetně slávistů. Svěřenci Miloše Říhy po dalších 28 utkáních skončili sedmí se ziskem 30 výher, 28 proher a 85 bodů. Skóre se přehouplo na 170 vstřelených a 182 inkasovaných gólů.

Bilance pouze v nadstavbě

  • 11 výher
  • 17 porážek
  • 31 bodů
  • 84:104
Nejlepší střelec

Druhým nejlepším střelcem skupiny o pořadí v play-off se stal Tomáš Šmerha, který soupeřům nastřílel 16 branek, včetně dvou hattricků. Vítězslav Bílek se stihl v 17 duelech trefit 11krát.

Nejproduktivnější hráč

Jak v počtu branek, tak v počtu bodů Tomáše Šmerhu předstihl pouze exslávista ve službách Litoměřic Martin Kadlec. Slávistickému tahounovi patřila s 31 body druhá příčka, Filip Kuťák skončil s 26 body desátý.

Statistiky brankářů

Naprostou většinu zápasů odchytal v nadstavbě Martin Michajlov, jenž v 11 výhraných a 15 prohraných duelech průměrně inkasoval 3.25 gólů a chytil 91,12 % střel, kterým čelil. Roman Málek (2 prohry, 7.63 GAA a 82,35 %) se příliš do akce nedostal.

Předkolo play-off

Bilance a skóre

Sešívaným se předkolo play-off nepovedlo a ve dvou domácích utkáních nestačili na Třebíč 1:3 a 2:3.

Nejlepší střelec

Do statistik se přesto dvěma trefami zapsal Tomáš Šmerha, zbývající gól dal kapitán Jan Novák.

Nejproduktivnější hráč

Tomáš Šmerha se stal také nejproduktivnějším hráčem sešívaných, zaznamenal 3 body.

Statistiky brankářů

Obě dvě utkání předkola odchytal Martin Michajlov, jenž si i přes nepříznivé výsledky udržel solidní 92% úspěšnost zákroků.

Celá sezóna

Bilance, body a skóre

Bilance základní části je stejná jako bilance po skončení nadstavby – Slavia tedy skončila na sedmém místě se ziskem 30 výher, 28 proher a 85 bodů. Skóre pak činilo 170 vstřelených vůči 182 inkasovaným gólům.

Přesilovky

Slávisté v průměru využili čtvrtý nejvyšší poměr přesilovek mezi týmy v nadstavbě – 17,8 procent.

Oslabení

V oslabení se sešívaným nedařilo. S 77,9% úspěšností ubráněných početních nevýhod byli osmí.

17,8 %
Slavia byla po konci základní části čtvrtým nejlepším týmem v přesilovkách.
Úspěšnost na vhazování

V soubojích na buly patřili hokejisté Slavie k týmům s pozitivními čísly – průměrně vyhráli 50,12 % vhazování.

Trestné minuty

Červenobílí patřili s 875 minutami k nejtrestanějším týmům v Chance lize.

Nejlepší střelec

Nejvíce gólů v sešívaném dresu dal v letošním ročníku Tomáš Šmerha, s 30 brankami také třetí nejlepší kanonýr Chance ligy

Nejproduktivnější hráč

První místo ve Slavii a třetí místo v celé první lize zaznamenal Tomáš Šmerha rovněž se ziskem 61 bodů.

Nejproduktivnější obránce

Přes druhou desítku nasbíraných bodů se v červenobílém dresu propracoval jen kapitán Jan Novák, s 26 body (6+20) 13. nejlepší v celé soutěži.

26 bodů
Nejproduktivnějším obráncem Slavie byl Jan Novák (6+20).
Nejvytěžovanější hráč

Nejvíce času dostával v průměru Petr Vampola (22:33), následovaný Janem Novákem (21:56), Petrem Hořavou (19:40) a Filipem Kuťákem (19:06).

Nejtrestanější hráč

Největší počet trestných minut zapsal útočník Martin Ondráček, a to 73. Obránce Tadeáš Hejda dostal od rozhodčích 61 minut, Petr Vampola pak 56.

Statistiky brankářů

Jak Martin Michajlov, tak Roman Málek zakončili základní část s vyrovnanou bilancí 24 výher ku 24 prohrám, respektive 6 výher vůči 6 prohrám. Vyšší úspěšnost si připsal Michajlov (92 %), Málek chytil 90,17 % střel.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více