14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. září 2023

Slavia vyráží do Chrudimi. Urve proti Pardubicím B premiérovou výhru?

Slávisté se po domácí bitvě se Sokolovem chystají na venkovní led. V dalším kole Chance ligy vyzvou Pardubice B, kterým se na startu sezony také příliš nedaří. Na vzájemný duel se ale Východočeši naladili vítězstvím, jež hodlají zopakovat. Premiérovou výhru však chtějí i sešívaní. Uspějí na stadionu v Chrudimi?

6. kolo Chance ligy: HC Dynamo Pardubice B vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
11. místo (4 b.)
Tabulka
14. místo (1 b.)
12:13
Skóre
12:22
Josef Mikyska (1+3)
Lídr bodování
Tomáš Knotek (5+1)
Tomáš Urban (3 góly)
Nejlepší střelec
Tomáš Knotek (5 gólů)
Vít Kaštánek
Marek Voženílek (oba 0+2)
Nejproduktivnější obránce
Filip Eliáš (0+2)
Tomáš Vomáčka (92,42 %)
David Honzík (88,24 %)
Brankáři
Roman Málek (85,29 %)
Tomáš Volevecký (100 %)
Litoměřice – Pardubice B 2:5
Poslední zápas
Slavia – Sokolov 1:4

Pět zápasů a pět porážek. Slávistům se start do nového ročníku Chance ligy vůbec nepovedl a v tabulce se krčí na posledním místě. Vítězství nepřinesl ani pondělní domácí duel se Sokolovem, ve kterém sešívaná letka padla 1:4.

Výkon proti Baníku rozladil trenéra Daniela Tvrzníka, jenž přesně popsal, co se s jeho týmem děje. „Jsou to neustále opakující se výpadky, kdy inkasujeme strašně laciné góly a jsme na obou stranách nedůrazní v předbrankových prostorech,“ řekl. „Dokud nezačneme tvrdě pracovat a rvát se o body celých šedesát minut, tak to nepůjde,“ dodal hlavní kouč.

Sešívaní přitom jsou v lize nejlepším týmem v počtu vyslaných střel (174) a vcelku se jim daří i v přesilovkách. Mají ale druhou nejnižší úspěšnost střelby a také nejnižší úspěšnost ubráněných oslabení. Nevede se jim ani v kruhu pro vhazování.

Pardubice poprvé vyhrály v pondělí

Tým i přes porážky táhne kapitán Tomáš Knotek, jenž je s pěti brankami druhým nejlepším snajprem soutěže. „Nepokrýváme situace, které si ukazujeme na videu. Od trenérů jsme na to byli připravení, bohužel jsme to neplnili,“ řekl po zápase. „Musíme se odrazit od malých věcí a doufat, že nám to tam začne padat a otočí se to,“ burcoval zase útočník Lukáš Strnad.

Ve středu čeká Pražany cesta do Chrudimi, kde se v podvečer postaví Pardubicím B. Ani ty nezastihl start sezony v dobrém rozpoložení. Poprvé vyhrály až v pondělí, kdy si poradily s Litoměřicemi 5:2. Předtím však Východočeši třikrát prohráli, poslední vítězství je ale dostalo ze dna na 13. místo. Navíc mají ještě zápas k dobru.

Tým se přitom v létě skládal s velkými ambicemi. Branku Pardubic nově hájí David Honzík, který zatím odchytal dvě utkání, příliš dobrá čísla ale nemá. V útoku se snaží pálit ostrými třeba exšumperský snajpr Lukáš Žálčík nebo Dominik Hrníčko. Mezi opory nově patří i lídr kanadského bodování týmu Josef Mikyska a nejlepší z obránců Marek Voženílek.

Podaří se Slavii pardubické béčko přehrát a poprvé v sezoně uspět? Zápas začíná na zimním stadionu v Chrudimi ve středečních 18 hodin, duel můžete sledovat na webu www.onlajny.com nebo na Hokejka TV.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více