28. září
Pardubice B Slavia
17:00
2. říjen
Slavia Sokolov
18:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. září 2024

Slavia změří síly s posledním Dynamem. Prodlouží sérii výher?

Letošní ročník Maxa ligy pokračuje ve vysokém tempu. Sešívaní tentokrát vyrazí na půdu pardubického béčka, které na startu nové sezony ještě nevyhrálo a krčí se na posledním místě tabulky. Tým trenéra Tottera bude chtít na východě Čech prodloužit sérii tří výher v řadě, podaří se mu to?

Velká ofenzivní síla. Tou se mohou slávisté pyšnit na startu nové sezony. V dosavadních čtyřech utkáních nasázeli do sítí soupeřů hned osmnáct gólů a jsou v této statistice nejproduktivnějším celkem Maxa ligy.

Kromě toho svěřencům trenéra Tottera vycházejí skvěle i přesilovky. Ve využití početních výhod dosáhli na úspěšnost 40 procent, což je nejvíc v celé soutěži.

Produktivita červenobílých

  • Šťovíček 4+3, Přikryl 0+7
  • tým celkem 18 branek (6 v přesilovce)
  • průměr střel za zápas 32

Ne nadarmo tak Slavia zažívá povedenou sérii tří výher v řadě a v tabulce jí patří čtvrté místo. Na vedoucí Sokolov ale ztrácí jen dva body a navíc má zápas k dobru.

„Je tady výborný týmový duch a táhneme všichni za jeden provaz, což se projevuje i na hře,“ uvedl další z důležitých faktorů nováček Vít Beran, jenž je v Edenu na střídavé starty z Litvínova.

Úspěšnou sérii chtějí červenobílí prodloužit na ledě Pardubic B, které jsou na tom s aktuální formou zcela opačně. Nevyhrály ještě ani jeden zápas a jsou v pořadí ligy poslední. Na kontě mají Východočeši prozatím jediný bod, který získali po prohře na nájezdy v prvním kole s Třebíč. Jinak pokaždé padli v základní hrací době - postupně nestačili na Vsetín, Přerov, Litoměřice a Prostějov.

slávisté mají nejproduktivnější ofenzivu soutěže

Pardubické béčko přitom v létě neudělalo takřka žádné větší změny a kádr zůstal pohromadě. Přišli jen brankář Jakub Vondraš, zadák Adam Nedelka a útočník František Formánek. Z áčka do béčka se pak přesunul velezkušený Jan Kolář a šanci dostali slíbenou i někteří junioři.

Trenér Tomáš Jirků si minimum změn dokonce pochvaloval. „Jsem hrozně rád, že se tým udržel pohromadě, zejména jádro. To si myslím, že je hodně důležité, protože máme na co navázat,“ uvedl na webových stránkách klubu před sezonou. Jeho svěřencům se ale ani tak vůbec nedaří.

Slávisté si přesto musí dát pozor hlavně na jednu věc - zbytečné fauly, jež mužstvo sráží. Prozatím jsou mezi celky, které mají na kontě nejvíc trestných minut.

„Naše disciplína je něco, o čem se musíme pobavit.“
Aleš Totter o tom, kde Slavii tlačí bota

„Naše disciplína je něco, o čem se musíme pobavit,“ řekl Aleš Totter po vítězství nad Chomutovem. Souhlasil s ním i Vít Beran. „Vytknul bych nám naše fauly. Byly víceméně zbytečné a trošku nás brzdily, na to se musíme zaměřit,“ přiznal dvacetiletý bek.

Jestli se Slavii povede nedostatky odstranit a jak si na ledě Pardubic B v Chrudimi povede, můžete sledovat v sobotu od 17:00. Pokud se nechystáte přímo na stadion, podívejte se na živý přenos na Hokejka TV nebo si přečtěte textový onlajn na onlajny.com.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY 26.9.2024

Je tu super týmový duch. Slavii fandí i táta, říká debutant Vít Beran

Talentovaný bek Vít Beran v úterý debutoval v dresu Litvínova v extralize a o den později si v Edenu odbyl premiéru i ve druhé nejvyšší soutěži v barvách Slavie. I když to pro dvacetiletého zadáka ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 25.9.2024

Knotek o neuznané trefě: Myslel jsem, že je to gól. Kluci mě vyvedli z omylu

Tomáš Knotek se díky zkrácení disciplinárního trestu ukázal fanouškům už v duelu s Piráty. „Když dáte gól v prvním zápase, dýchá se lépe. Jsem rád, že jsem pomohl týmu," říká zkušený forvard, který ...

Přehrát video
ZÁPASY 25.9.2024

Slavia si připisuje třetí výhru, Piráti si z Edenu odváží bůra

Pražané v Edenu přivítali nováčka z Chomutova. S Piráty nejdřív prohrávali, ale duel rychle otočili a soupeři nastříleli bůra. První důležité branky v sezóně si připsali Vojtěch Polák a Marek Slavík. ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.9.2024

V Edenu proběhla náborová akce Týden hokeje

V úterý 24.9. se v Edenu uskutečnila další akce s názvem Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej. Děti, které dorazily, si mohly vyzkoušet první krůčky na ledě pod vedením trenérů a hráčů ...

Číst více
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC Slavia Praha
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Slavia Praha