Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. října 2021

Slavii beru jako výzvu, hlásí Kadeřávek. Věří v postupné zlepšení

Obránce Pavel Kadeřávek má za sebou první dva zápasy v dresu Slavie, na ledě Litoměřic a doma s Třebíčí. S novým týmem a spoluhráči se sžívá rychle. „Snažím se toho co nejvíce pochytit, kluci mě přijali skvěle,“ říká pětadvacetiletý bek.

Do Slavie jsi přišel na měsíční hostování s možností prodloužení spolupráce. Bereš to jako výzvu, že si musíš o místo říct svými výkony?
Určitě to beru jako výzvu. Musím jít zápas od zápasu, makat na sto procent a pracovat co nejvíc pro tým, když se nám teď moc nedaří. Doufám, že pomůžu a postupně se budeme zlepšovat.

Celou mládeží jsi prošel ve Spartě. Je pro tebe díky tomu tenhle přestup pikantní?
Trochu pikantní to je. Na druhou stranu už je to pár let, co jsem ve Spartě byl, takže to tolik nevnímám. Snažím se odvést stoprocentní práci v jakémkoliv klubu a nekoukám na to, který to zrovna je.

Proti Třebíči jsi odehrál své druhé utkání v dresu Slavie. Zvykl sis na nový tým a spoluhráče rychle?
Adaptace v novém prostředí nikdy není jednoduchá. Je to trochu něco jiného, než na co jsem byl zvyklý v Sokolově, ale snažím se toho pochytit co nejvíc a doufám, že to bude dobré.

Stihl ses se všemi z kabiny seznámit?
Ano, už jsme se stihli poznat. Parta je tady úplně skvělá a mám pocit, že mě kluci přijali skvěle, takže je to paráda. Zatím si nemůžu vůbec stěžovat, co se kolektivu týče.

„Trochu pikantní přestup to je, ale od mého působení ve Spartě uběhla dlouhá doba, takže to tolik nevnímám.“
Patrik Kadeřávek o rivalitě mezi Slavií a Spartou

Nakonec jste s Třebíčí prohráli těsně 2:3. Jak bys utkání zhodnotil?
Prohráli jsme další utkání, opět to bohužel bylo o gól, takže to nemůžu hodnotit jinak než negativně. Měli jsme slušný začátek, ale nedokázali jsme si vytvořit nějakou příležitost. První gól nás trochu nalomil. Ve druhé třetině byla Třebíč lepší a odskočila nám. My jsme začali hrát ve třetí třetině, ale chyběl nám ten gól, který by utkání srovnal. Průběh byl podobný jako v Litoměřicích a doma s Vrchlabím. Je to teď strašně těžké.

Kolik chybělo k tomu, aby se podařilo vyrovnat? V závěru jste měli několik šancí..
Chybělo k tomu málo, ale zároveň to bylo hrozně daleko. Nemůžeme pokaždé dotahovat a musíme hrát celých šedesát minut, aby se to neopakovalo.

Slavii se v poslední době vůbec nedaří a prohrála sedmé utkání v řadě. Čím to podle tebe je?
Vůbec nedokážu vyhodnotit, čím to je. Odehrál jsem teprve druhý zápas, ale na tréninku makáme a nikdo nic nevypouští. Určitým způsobem na nás leží deka. Musíme poctivě pracovat, získat nějaké body, a pak to zase půjde, protože tým je tady opravdu kvalitní. Máme potenciál na to, abychom tuhle smolnou sérii proher zlomili.

Další zápas hrajete v Sokolově, kde jsi naposledy působil. Jak se těšíš, až zase potkáš své bývalé spoluhráče?
Tohle utkání pro mě bude mít speciální náboj, jelikož jsem tam strávil nějakou dobu. S kluky se budeme trochu kočkovat, takže se moc těším a udělám vše pro to, abychom to utkání zvládli a přivezli si nějaký bod.

Takže mezi vámi před zápasem proběhne nějaká komunikace?
Před zápasem se nejspíš kontaktovat nebudeme, ale na ledě to bude vyhrocenější. Mám tam pár kluků, se kterými prohodím několik slov (usmívá se).

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více