Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
24. ledna 2023

Slávisté se pokusí vrátit na vítěznou vlnu. O body se poperou v Sokolově

Další těžké utkání o důležité body čeká červenobílé v Sokolově. V případě vítězství mohou slávisté svému soupeři odskočit na rozdíl pěti bodů. Pokud však vyhraje Baník po základní hrací době, dostane se v tabulce před sešívané. Diváci tak mohou čekat vyrovnaný duel v boji o pozice v play-off.

41. kolo Chance ligy: HC Baník Sokolov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
11. místo (54 b.)
Tabulka
8. místo (56 b.)
99:123
Skóre
109:106
Jaromír Kverka (13+33)
Lídr bodování
Lukáš Žejdl (16+11)
Jaromír Kverka (13 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Žejdl (16 gólů)
Jan Pohl (6+14)
Nejproduktivnější obránce
Karel Klikorka (6+19)
Martin Michajlov (91,04 %)
Oldřich Cichroň (91,24 %)
Brankáři
Roman Málek (91,78 %)
Tomáš Volevecký (78,57 %)
Pardubice B – Sokolov 2:4
Poslední zápas
Slavia – Třebíč 1:2

Středeční utkání je pro oba soupeře důležité z hlediska pozic zajišťujících minimálně předkolo play-off. Slavia se totiž aktuálně nachází na osmé pozici se ziskem 56 bodů, zatímco Baník je se ztrátou pouhých dvou bodů na Pražany o tři příčky níže. Oproti většině týmů má však jeden zápas k dobru.

Střed tabulky je přitom v letošní sezóně velmi vyrovnaný. Sedmý tým dělí od toho dvanáctého pouhých pět bodů. Každý získaný bod tak nyní pomůže k upevnění pozice na příčkách pro předkola vyřazovací části.

Hned dvakrát ze tří letošních vzájemných zápasů mezi Slavií a Sokolovem se přitom body po základní hrací době rozdělovaly, protože na ukazateli skóre svítil nerozhodný stav. V obou následných prodloužení byli úspěšnější sešívaní. Z posledního vzájemného střetu v prosinci pak už červenobílí vytěžili maximální bodový zisk.

Z debaklu v Přerově se Baník oklepal

Čtyři z posledních pěti utkání dokázali Sokolovští dovést do vítězného konce. Jedinou porážku z těchto zápasů utrpěl Baník minulou středu na ledě Přerova, kde Zubrům podlehl vysoko 4:12. Baník však debakl nechal za sebou a v sobotu porazil ve venkovním utkání Pardubice B 4:2. K dispozici měl přitom pouze tři celé formace.

Na všech čtyřech brankách proti Pardubicím se podílel útočník David Kofroň (2+2), který se v rámci střídavých startů z Karlových Varů přišel do Sokolova začátkem prosince rozehrát po zranění. V dosavadních pěti odehraných zápasech za Baník si zatím celkově připsal čtyři branky a šest asistencí.

Dalším zajímavým jménem v kádru Sokolova je například i Petr Hauser, kterého hokejoví fanoušci mohou znát z nedávného mistrovství světa juniorů. Kromě Hausera v Baníku momentálně působí i slávistům dobře známý obránce Jan Novák, brankář Martin Michajlov a nejproduktivnější hráč celé soutěže Jaromír Kverka (13+33).

Slavia přišla o sérii vítězství

První porážku v novém roce přichystala sešívaným minulou sobotu až Třebíč, která tak ukončila slávistickou sérii šesti vítězných zápasů v řadě. Do vedení se přitom Pražané dostali hned v první minutě utkání, dobře fungující defenziva soupeře jim však nedovolila vstřelit další branku. Naopak Třebíč se ve zbytku zápasu dokázala prosadit dvakrát a Slavii tak v Edenu porazila 2:1.

Jediným úspěšným střelcem červenobílých byl kapitán Tomáš Knotek, který se do sestavy vrátil po dvou měsících. „Byli jsme na nějaké vlně a hned ve středu se na ni chceme vrátit, nebude to ale lehký zápas. Musíme hrát pořád stejně, náš systém teď funguje, a když ho budeme dodržovat, budeme sbírat body,“ říkal po zápase forvard sešívaných.

Návrat Tomáše Knotka byl podle obránce Tadeáše Hejdy znát nejen na ledě. „Po první třetině jsme si v kabině něco vyříkávali a on tam měl největší slovo. Povzbuzoval nás a říkal, co bychom měli zlepšit,“ komentoval přítomnost kapitána týmu Hejda.

Utkání o důležité body startuje ve středu v 18 hodin. Zda se slávisté vrátí na vítěznou vlnu, můžete sledovat na Hokejka TV nebo v textovém přenosu na webu www.onlajny.com.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více