14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
24. ledna 2023

Slávisté se pokusí vrátit na vítěznou vlnu. O body se poperou v Sokolově

Další těžké utkání o důležité body čeká červenobílé v Sokolově. V případě vítězství mohou slávisté svému soupeři odskočit na rozdíl pěti bodů. Pokud však vyhraje Baník po základní hrací době, dostane se v tabulce před sešívané. Diváci tak mohou čekat vyrovnaný duel v boji o pozice v play-off.

41. kolo Chance ligy: HC Baník Sokolov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
11. místo (54 b.)
Tabulka
8. místo (56 b.)
99:123
Skóre
109:106
Jaromír Kverka (13+33)
Lídr bodování
Lukáš Žejdl (16+11)
Jaromír Kverka (13 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Žejdl (16 gólů)
Jan Pohl (6+14)
Nejproduktivnější obránce
Karel Klikorka (6+19)
Martin Michajlov (91,04 %)
Oldřich Cichroň (91,24 %)
Brankáři
Roman Málek (91,78 %)
Tomáš Volevecký (78,57 %)
Pardubice B – Sokolov 2:4
Poslední zápas
Slavia – Třebíč 1:2

Středeční utkání je pro oba soupeře důležité z hlediska pozic zajišťujících minimálně předkolo play-off. Slavia se totiž aktuálně nachází na osmé pozici se ziskem 56 bodů, zatímco Baník je se ztrátou pouhých dvou bodů na Pražany o tři příčky níže. Oproti většině týmů má však jeden zápas k dobru.

Střed tabulky je přitom v letošní sezóně velmi vyrovnaný. Sedmý tým dělí od toho dvanáctého pouhých pět bodů. Každý získaný bod tak nyní pomůže k upevnění pozice na příčkách pro předkola vyřazovací části.

Hned dvakrát ze tří letošních vzájemných zápasů mezi Slavií a Sokolovem se přitom body po základní hrací době rozdělovaly, protože na ukazateli skóre svítil nerozhodný stav. V obou následných prodloužení byli úspěšnější sešívaní. Z posledního vzájemného střetu v prosinci pak už červenobílí vytěžili maximální bodový zisk.

Z debaklu v Přerově se Baník oklepal

Čtyři z posledních pěti utkání dokázali Sokolovští dovést do vítězného konce. Jedinou porážku z těchto zápasů utrpěl Baník minulou středu na ledě Přerova, kde Zubrům podlehl vysoko 4:12. Baník však debakl nechal za sebou a v sobotu porazil ve venkovním utkání Pardubice B 4:2. K dispozici měl přitom pouze tři celé formace.

Na všech čtyřech brankách proti Pardubicím se podílel útočník David Kofroň (2+2), který se v rámci střídavých startů z Karlových Varů přišel do Sokolova začátkem prosince rozehrát po zranění. V dosavadních pěti odehraných zápasech za Baník si zatím celkově připsal čtyři branky a šest asistencí.

Dalším zajímavým jménem v kádru Sokolova je například i Petr Hauser, kterého hokejoví fanoušci mohou znát z nedávného mistrovství světa juniorů. Kromě Hausera v Baníku momentálně působí i slávistům dobře známý obránce Jan Novák, brankář Martin Michajlov a nejproduktivnější hráč celé soutěže Jaromír Kverka (13+33).

Slavia přišla o sérii vítězství

První porážku v novém roce přichystala sešívaným minulou sobotu až Třebíč, která tak ukončila slávistickou sérii šesti vítězných zápasů v řadě. Do vedení se přitom Pražané dostali hned v první minutě utkání, dobře fungující defenziva soupeře jim však nedovolila vstřelit další branku. Naopak Třebíč se ve zbytku zápasu dokázala prosadit dvakrát a Slavii tak v Edenu porazila 2:1.

Jediným úspěšným střelcem červenobílých byl kapitán Tomáš Knotek, který se do sestavy vrátil po dvou měsících. „Byli jsme na nějaké vlně a hned ve středu se na ni chceme vrátit, nebude to ale lehký zápas. Musíme hrát pořád stejně, náš systém teď funguje, a když ho budeme dodržovat, budeme sbírat body,“ říkal po zápase forvard sešívaných.

Návrat Tomáše Knotka byl podle obránce Tadeáše Hejdy znát nejen na ledě. „Po první třetině jsme si v kabině něco vyříkávali a on tam měl největší slovo. Povzbuzoval nás a říkal, co bychom měli zlepšit,“ komentoval přítomnost kapitána týmu Hejda.

Utkání o důležité body startuje ve středu v 18 hodin. Zda se slávisté vrátí na vítěznou vlnu, můžete sledovat na Hokejka TV nebo v textovém přenosu na webu www.onlajny.com.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více