Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
13. února 2023

Slávisté v národních týmech dávali góly, Volevecký vychytal dvě výhry

Čtveřice slávistů si zahrála v minulém týdnu za mládežnické reprezentace. Všichni tři útočníci dokázali ve svých kategoriích skórovat, brankář Tomáš Volevecký při debutu v národním týmu vychytal Němce a Švédy.

U20: Strnad a Volevecký vezou stříbro ze Švédska

Útočník Lukáš Strnad s kapitánským céčkem na dresu a Tomáš Volevecký jako jistota v bráně - slávisté pomohli dvacítce ke druhému místu na Turnaji pěti zemí ve švédském Ängelholmu. Češi na turnaji prohráli s Finskem a Švýcarskem, naopak porazili Německo a Švédsko.

Tomáš Volevecký při svém debutu v národním týmu odchytal dva zápasy a oba byly vítězné. Proti Němcům (5:1) si připsal 20 úspěšných zákroků, Švédy (5:2) vychytal s 29 zásahy.

Lukáš Strnad třemi asistencemi dirigoval vítězství nad Německem, proti Švédsku pak zaznamenal svůj první gól za reprezentaci.

U17: Curran se trefil proti USA, sedmnáctka skončila třetí

V silně obsazeném Turnaji pěti zemí ve švýcarském Romanshornu vybojoval národní tým do 17 let v sestavě s útočníkem Maxmilianem Curranem třetí místo za Spojenými státy a Finskem a před Švédskem a Švýcarskem.

Slávistický forvard se do statistik bodově zapsal dvakrát. Proti Švédům (2:1sn) nahrával na jediný gól českého týmu a proti Spojeným státům (1:2) zase jediný gól vstřelil.

U16: Šestnáctka na domácím turnaji neuspěla, Poletín dal gól Finům

Národní tým do 16 let se představil na domácím Turnaji tří zemí proti Finům a Švédům. S oběma soupeři odehrál dva zápasy, uspěl ale pouze jednou proti Švédsku.

Do výběru trenéra Razýma se tentokrát dostal pouze jediný slávista, Tomáš Poletín s áčkem na dresu byl ale vidět. Na ledě byl totiž u čtyřech ze šesti gólů, které Češi vstřelili. Připsal si gól proti Finsku a asistenci proti Švédsku.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více