Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. ledna 2023

Snažím se odvádět černou práci a pomoci týmu, říká Hejda

V sešívaném kádru patří mezi stabilní členy základní sestavy a v letošní sezóně je Tadeáš Hejda jedním z nejvytěžovanějších hráčů Slavie. Jinak tomu nebylo ani v utkání proti Třebíči. „Myslím, že jsme měli smůlu, rozhodně jsme nehráli špatně,“ komentoval 26letý obránce sobotní duel.

Z úvodu to vypadalo, že máte o motivaci do zápasu postaráno. Jak velký podíl na tom měl kapitán Knotek, který se vrátil po zranění?
Určitě na tom měl velkou zásluhu. Hned z prvního kontaktu s pukem se mu povedlo vstřelit branku, takže byl okamžitě vidět i na ledě.

Jak důležitý je návrat kapitána, cítil jsi i v kabině jeho přítomnost?
Rozhodně ano. Po první třetině jsme si v kabině něco vyříkávali a on tam měl největší slovo. Povzbuzoval nás a říkal, co bychom měli zlepšit.

Po prvním vstřeleném gólu jste měli ještě další možnosti ke skórování, ale žádná střela se neujala. Mrzely vás nevyužité přesilovky?
Každá nevyužitá přesilovka mrzí. Můžeme potom už jen uvažovat, jak by co mohlo být.

Jak nepříjemné je, když se soupeři v zápase podaří skórovat hned z první střely na branku?
Bohužel nás to o to více srazilo. Poté jsme se ale začali znovu povzbuzovat a důležité bylo, že jsme se z toho nesesypali úplně.

Roman Málek dokázal v závěrečné třetině vychytat trestné střílení. Vyburcovalo vás to ještě k závěrečnému tlaku?
Málič nás skvěle podržel. V takové fázi zápasu to pak dokáže vždycky nabudit celý tým, aby hrál na 100 procent.

S přibývajícími výhrami jsme si víc věřili

Do zápasů nastupuješ v obranné dvojici s Karlem Klikorkou. Jak se ti s ním hraje?
Dobře. Už máme nějakou chemii, takže si v určitých situacích rozumíme. Ani se na sebe nemusíme koukat a přesně už víme, kde se ten druhý nachází.

Za Slavii jsi nasbíral už něco málo přes 170 startů. Co říkáš na takový počet a jak vidíš svou pozici v týmu a kabině?
Na takové věci se moc nekoukám, takže ani nevím, že už jich je tolik. Na ledě se snažím hrát hodně do těla a řekl bych, že odvádím takovou tu černou práci. Snažím se hlavně pomoc týmu.

Před utkáním jste drželi sérii šesti výher v řadě. Jak se na ni teď zpětně díváš?
Byla to hezká šnůra. Jak se ta série prodlužovala, tak jsme si čím dál tím více věřili. Všem to tam padalo. Bylo to znát i v kabině, takže je škoda, že jsme ji nedokázali udržet i proti Třebíči.

Co musíte udělat pro to, abyste se co nejdříve navrátili vítězný trend?
Musíme hrát ten styl hokeje, jaký jsme hráli doteď. Myslím, že jsme proti Třebíči měli smůlu. Rozhodně nehrajeme špatně a chce to jen vydržet v té práci a dřině.

Další zápas vás čeká ve středu proti Sokolovu. V čem se budete muset ideálně zlepšit, abyste opět najeli na vítěznou vlnu?
Myslím si, že ani není třeba nijak extra měnit to, jaký hokej teď momentálně hrajeme. Možná se to jen chce zaměřit na přesilovky, aby nám to v nich začalo zase padat.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více