Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. září 2019

Šteiner byl blízko hattricku. Hlavní je ale vítězství, říká

Mládí hrálo prim při pondělním vítězstvím Slavie nad Přerovem 3:0. V bráně vychytal nulu osmnáctiletý Roman Málek a o branky se pak postarali jedenadvacetiletí Tomáš Šmerha a David Šteiner. Právě Šteiner se trefil dokonce dvakrát a ve třetí třetině nebyl daleko od hattricku. „Tlačil na mě bek a bohužel to tam nespadlo. Je to škoda, ale hlavně že jsme vyhráli,“ říkal po zápase mladý útočník Slavie.

Do Edenu přijel doposud neporažený Přerov s velkým sebevědomím. Jenže v Praze narazil. Řádila hlavně druhá lajna Kuťák, Vrdlovec, Šteiner, která spolu hrála poprvé.

Po bezbrankové první třetině vymetl David Šteiner na začátku druhé části růžek přerovské klece. Nádherný hokejový okamžik. „Dostal jsem odražený puk na vrchol kruhu. Většina hráčů byla kolem brány a mně se povedlo to krásně mezi nimi prostřelit, když Dan Vrdlovec výborně stínil před gólmanem,“ popisoval šťastný střelec.

Následně přišla i druhá branka, když Šteiner další krásnou individuální akci rozvlnil síť podruhé. „Byli jsme pod tlakem při naší přesilovce, nakonec se nám povedlo dostat puk do pásma. Vzal jsem si kotouč na modré čáře, povedlo se mi v situaci jeden na jednoho přejít přes beka a dobře zakončit,“ vzpomínal na situaci, kdy si už někteří diváci mysleli, že brankář jeho střelu chytil.

„Odrazilo se mu to od ramena a nahoru a jak už to padalo, tak jsem viděl, že to skončí v bráně,“ usmíval se Šteiner, který po střele upadl na led, ale hned vstal a jel se se spoluhráči radovat.

Ve třetí třetině pak měl sešívaný útočník dokonce výbornou šanci na hattrick. Po přihrávce Vrdlovce ale v přečíslení nadvakrát neuspěl. „Tlačil na mě trochu bek a bohužel to tam nespadlo. Je to škoda, ale nemrzí mě, že jsem nedal hattrick. Hlavně že jsme vyhráli,“ dodal Šteiner.

A zároveň nezapomněl vyzdvihnout výkon výborného brankáře Málka, který svými 29 zákroky a vychytanou nulou postavil základ úspěchu. „Musím Máliče opravdu pochválit. Jeho výkon nám hodně pomohl. Pro nás výhoda, že máme kvalitní dvojici gólmanů, která umí tým podržet.“

Sešívaní se tak po vítězství 3:0 napevno odrazili od spodku tabulky, kde se po výsledkově nepovedeném začátku ligy ocitli. Nyní jim patří devátá příčka. A teď můžou jít sebevědomě do zápasu proti třetímu Chomutovu.

„Pro nás je super, že se nám po úvodních porážkách daří. I když jsme naposledy neuspěli v Budějovicích, tak jsme šli odhodlaně dál a podařilo se nám proti Přerovu zase vyhrát,“ potvrdil Šteiner a k dalšímu zápasu dodal: „S Chomutovem jsme hráli v přípravě, takže nějaký obrázek o nich máme. Ještě si k tomu něco řekneme a půjdeme do toho!“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více