Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
3. prosince 2019

Střelec vítězné branky Kubík: Vémola nás vyhecoval

Je to tam! Sešívaní hokejisté na svůj prvotní cíl. Zajistili si díky výhře v zápase s Prostějovem místo ve skupině elitních osmi týmů Chance ligy. Na vítězství 3:1 se podílel také Adam Kubík, který se již dobře zabydlel v sešívané kabině. „To, že jsme si zvládli zajistit osmičku dva zápasy před koncem základní části, je parádní,“ radoval se po zápase s Jestřáby mladý útočník.

Jak bys zhodnotil zápas s Prostějovem?

Začátek byl z naší strany trochu pomalejší. Šli jsme do zápasu s tím, že jsme to utkání chtěli vyhrát, abychom už nemuseli řešit další zápasy. Z tohoto důvodu jsme možná byli trochu nervózní. Pak jsme se do toho ale dostali, dali jsme gól, ale škoda zase toho inkasovaného. Naštěstí nám tam pak spadly ještě další dvě branky. Bereme tři body, což je hlavní.

Kde hledat rozhodující momenty zápasu?

Rozhodl zřejmě gól na 2:1. Tam bylo super, že jsme vyhráli vhazování. Potom tam přišla parádní střela a byli jsme dobře postavení před brankářem. Celá pětice, která šla na přesilovku, odvedla dobrou práci. Řekli jsme si, že zkusíme vystřelit a půjdeme do brány. Já jsem v podstatě již jen dorazil puk do prázdné brány. Pak jsme dokázali přidat ještě jednu branku a ta soupeře definitivně zlomila.

S Jestřáby to byl velký boj, v čem byl soupeř nepříjemný?

Soupeř má spoustu vysokých hráčů. Celý tým dobře napadá a hodně bruslí. Je těžké s nimi vyhrávat souboje, ale věděli jsme to již před zápasem, takže jsme se na to mohli dobře připravit. Myslím, že jsme to celkově docela zvládli.

Jaké jsou bezprostřední pocity po tom, co si Slavia zajistila místo v elitní osmičce?

Já si myslím, že tohle byl náš cíl, dosáhnout na tu osmičku. Je parádní, že jsme to zvládli již dva zápasy před koncem základní části. Tady na Slavii je v týmu hodně mladých kluků, co hrají velice dobře a doplňují to zkušení kluci jako je Petr Vampola a další.

V posledních sedmi zápasech jsi ve Slavii posbíral deset kanadských bodů, panuje u tebe s osobním výkonem spokojenost?

Příliš mi nejde o kanadské body. Ty nejsou tolik důležité. Potřebuji, abychom nedostávali góly, tak budu týmu nejvíce platný a prospěšný. Doufám, že se mi to daří plnit a že jsou trenéři rádi, že jsem tady.

Před zápasem vás byl podpořit v kabině Karlos Vémola, jaký dojem na tebe zanechal?

Bylo to pro nás překvapení, vůbec jsme to nečekali. Je to jeden z nejlepší českých MMA zápasníků. Takže vidět ho v kabině bylo super. Ještě nás do utkání vyhecoval, to nám určitě pomohlo. Vyfotili jsme se a šli jsme do zápasu s čistou hlavou.

Na co se soustředit do následujících zápasů?

Dostat se do elitní osmičky byl první cíl. Musíme se ale nadále soustředit, nyní se budeme snažit přidat další vítězství. Důležité pro nás bude udělat co nejlepší výchozí pozici pro play off. Snad se nám bude i nadále dařit.

Hokejisty z Edenu čeká derby dvou Slavií, na co se připravit do zápasu v Třebíči?

Určitě budeme chtít vyhrát. Je to ale další velice nepříjemný tým. Soupeř hraje na domácím ledě, takže bude mít podporu diváků. V Třebíči se nehraje jednoduše, ale musíme tam jet s tím, že chceme uhrát další tři body.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video