Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. března 2020

TOP 10 momentů: Charitativní počiny, pocta Kadlecovi nebo Novákova jubilea

Sešívaná sezona skončila předčasně. Hokejový ročník 2019/2020 přesto přinesl spoustu zajímavých momentů a výjimečných událostí. Petr Kadlec se za neocenitelné služby pro klub dočkal vyvěšení svého dresu, Jan Novák odehrál zápas číslo 800 a mnoho dalšího. Na co se jen tak nezapomene?

Hrouzek na Slavii!

V druhé polovině září odvysílala Televize Seznam na svém webu první díl druhé řady Lajny. Populární seriál se natáčel v Edenu a trenér Hrouzek v něm vedl sešívané za postupem z Chance ligy. Vedle řady známých herců v čele s Jiřím Langmajerem a Michalem Suchánkem si v něm zahrálo i několik mladých slávistů.

Do obchodu pro kartáčky! Se Vsetínem později a s triumfem

Byl to docela podraz. Slávistický autobus kvůli problémům na dálnici nestihl dorazit do Vsetína, a tak se duel s Valachy musel o den posunout. Svěřencům trenéra Říhy to ale nevadilo. Podle slov kapitána Nováka si tým jen nakoupil kartáčky. A odklad na jeho výkonu nebyl znát. Vsetínského soupeře totiž červenobílí přestříleli poměrem 5:4. Blýskl se zejména Filip Kuťák, jenž vsítil dva góly.

Mezi legendy. Vyvěšení dresu a pocta pro Petra Kadlece

Speciální chvíle, na kterou se nezapomíná. Krásný moment pro fanoušky i Petra Kadlece. Bývalý sešívaný zadák oblékal červenobílý dres v devatenácti sezonách a odehrál v něm přes tisíc zápasů. Doposud platí za hráče, který ve Slavii získal i historicky nejvíc bodů. Navíc byl u obou extraligových titulů. Před listopadovým utkáním proti Motoru se proto dočkal vyřazení svého trikotu s číslem sedm i vyvěšení pod strop stadionu v Edenu, kde hokejově vyrůstal. „Hrozně si toho vážím. Je to pro mě čest,“ řekl o ceremoniálu oceněný obránce.

Slávisté vzali na děkovačku tělesně postiženého fanouška

Sešívaní hokejisté po vítězství nad Vsetínem uspořádali netradiční děkovačku společně s tělesně postiženým Honzou, který nám pravidelně fandí na domácích zápasech. Hráči si s ním na ledě udělali společnou fotografii, vzali ho do kabiny a kapitán Honza Novák mu věnoval svůj dres.

Charitativní týden a plyšáci na ledě. Slavia opět pomohla dobré věci

Slavia se na přelomu listopadu a prosince tradičně zapojila do Charitativního týdne Chance ligy. Fanoušci naházeli na led spoustu plyšáků a donesli i hygienické potřeby, knížky nebo pastelky či fixy. Samotní hráči pak všechny dárky dovezli před Vánocemi do jednoho z pražských Klokánků. K tomu slávisté pomohli i jinak – do charitativní aukce darovali několik dresů a puků. Výtěžek putoval rovněž projektu Klokánek.

Sedmička pro Havířov s legendou na hrudi

Na konci ledna Slavia vyrazila k zápasu do Havířova a první třetinu zápasu odehrál v rámci akce Legenda legendám ve speciálních dresech s podobiznou Petra Kadlece. Ze Slezska sešívaní odvezli triumf 7:2, který zrežíroval hattrickem Vítězslav Bílek. Originální trikoty následně putovaly do dobročinné aukce. Výtěžek byl věnován Nadačnímu fondu Ivana Hlinky.

1, 2, 3, … 8. Poruba odbouchla vítězný granát

V kalendáři se psal 13. leden, když do Edenu přijela Poruba. Slavia po pěti prohrách v řadě nastartovala motory a přetlačila Ostravany 4:3. O výhru se díky hattricku postaral Tomáš Šmerha a sešívaní odšpuntovali parádní sérii vítězství. Ta nakonec čítala osm zápasů. Svěřenci trenéra Říhy po Porubě postupně srazili Motor, Přerov, Litoměřice, Chomutov, Havířov, Vsetín a znovu Porubu. Slávističtí fanoušci tak mohli až do 12. února oslavovat jen triumfy. Série poté skončila doma proti Motoru.

Chance liga v oranžové. Soutěž ozdobil O kapku lepší hokej.

Omotali hokejky, přelepili helmy, darovali krev. Sešívaní hokejisté se v půlce února zúčastnili projektu O kapku lepší hokej, kterým podpořili Nadační fond Kapka naděje. Při domácím zápase s Motorem tak na ledě svítila především oranžová barva, jež akci symbolizovala. V ochozech byly připraveny kasičky pro drobné příspěvky fanoušků, Jan Novák věnoval svou podepsanou hokejku do aukce pro Kapku naděje. Slávisté tak i tentokrát pomohli dobré věci.

300 a 800. Železný muž Jan Novák

Obránce Jan Novák válčí za Slavii s přestávkami už spoustu let. Poslední roky nepřetržitě sbíral starty i body, aby se letos vyšplhal na 300 kanadských bodů za Slavii a 800 startů v červenobílých barvách. Obě významné mety klub nezapomněl oslavit. „Za 800. zápas jsem určitě rád, je pro mě čest takhle dlouho oblékat dres Slavie a doufám, že ho nějaký čas ještě oblékat budu,“ uvedl kapitán ke svému milníku.

Nejlepší mladí slávisté navštívili Romana Červenku ve Švýcarsku

Pět hráčů z mládežnických kategorií od 5. po 9. třídu, kteří byli zvoleni spoluhráči a trenéry jako nejlepší v ročníku, bylo od Slavie odměněno výletem do Švýcarska za Romanem Červenkou a na dva zápasy tamní nejvyšší soutěže. V jednotlivých kategoriích uspěli Šimon Janoušek (5. třída), František Toms (6.), Artur Matějovský (7.), Martin Švec (8.) a Albert Skalský (9.).

Autor Martina Kramerová, Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video