Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
4. května 2021

Těším se na nové výzvy. Věřím, že očekávání ve Slavii naplním, říká Patrik Machač

Slavia v pondělí oznámila posilu ofenzivních řad, z Kladna do Edenu zamířil sedmadvacetiletý forvard Patrik Machač, se kterým trenér počítá jako s jedním týmových lídrů. Jak vnímá svoji roli a proč si vybral právě Slavii? I o tom vypráví v prvním rozhovoru po svém příchodu.

Patriku, co rozhodlo o tom, že sis pro svoje další angažmá vybral právě Slavii?
Oslovil mě pan Veber, s kterým se znám už delší dobu, trénoval mě i v mládežnické reprezentaci a domluvili jsme se poměrně rychle. Rozhodující pro mě bylo vytížení, které jsem na Kladně neměl takové, jaké bych si představoval, a na Slavii věřím, že bych ho mohl dostat. Navíc pocházím z Berouna a bydlím na Kladně, takže pro mě Slavii byla ideální volba.

Počítáš s tím, že bys měl patřit k lídrům týmu?
Bavili jsme se o tom i s panem Veberem, že bych měl mít takovou roli, ale bude samozřejmě záležet na mých výkonech, na tom, jak se bude dařit týmu i na dalších okolnostech. Je to těžké takhle dopředu říkat, nerad bych něco zakřiknul, ale doufám, že to tak bude.

Kromě krátkého angažmá ve Vsetíně jsi strávil prakticky celou kariéru v dospělém hokeji na Kladně. Bral jsi to tak, že bys už chtěl změnit prostředí a zkusit něco nového?
Dá se to tak říct. Na Kladně jsem se za poslední dva tři roky dostával do role hráče třetí čtvrté lajny, a přestože se nám povedlo postoupit do extraligy, tak jsem se rozhodl raději odejít za větším vytížením. I když to bude zase jen Chance liga, tak si na to věřím a doufám, že očekávání ve Slavii naplním.

„Rozhodl jsem se odejít za větším vytížením. Věřím, že očekávání ve Slavii naplním.“
Patrik Machač o novém angažmá

S Kladnem si mimo jiné zažil i dva postupy do extraligy. Tyhle zkušenosti se můžou ve Slavii určitě hodit…
Mám za sebou nějakých osm sezon mezi chlapama. V Chance lize jsme s Kladnem došli vždycky daleko, v extralize to taky byly dlouhé sezony, tak doufám, že nějakými těmi zkušenostmi Slavii pomůžu a budu týmu prospěšný.

Slavii jste letos porazili ve čtvrtfinále 4:1 na zápasy, přestože průběh všech utkání byl hodně vyrovnaný, tobě se dokonce ve čtvrtém zápase v Edenu podařilo vstřelit dva góly. Jak jsi Slavii vnímal jako soupeře?
Byl jsem po zranění, ale před začátkem play-off jsem už byl zdravý náhradník a první tři zápasy jsem ještě nehrál, takže jsem nastoupil až do čtvrtého a pátého utkání. Nebylo to pro nás nic snadného, byl to hodně nepříjemný soupeř. Musím říct, že se mi líbí, jakým se Slavia prezentuje hokejem.

Sezona ti skončila prakticky před chvilkou, jaký je teď tvůj program?
Dva týdny bych měl mít volno a pak už se připojím k týmu a budu trénovat normálně s klukama.

Chystáš se vyrazit někam na dovolenou?
Teď žádnou neplánuju, nechám to až na léto. Je to teď trochu komplikované s vycestováním, takže mě čeká spíš hodně odpočinku a nějaké výlety po Česku s přítelkyní. Dva týdny utečou jako voda a už bude zas příprava na novou sezonu. Ale čekají mě nové výzvy a už se na to moc těším.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více