14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
3. července 2024

Tým máme silnější než loni, myslí si Beran. Chce mezi top tři střelce v lize

V následující sezóně by se Matěj Beran rád dostal mezi nejlepší střelce Maxa ligy. Při plnění cíle doufá v pomoc svého velkého kamaráda a nováčka v týmu Romana Přikryla, s nímž se individuálně připravuje v Plzni. „Myslím si, že na to mám. Zvlášť když budu hrát s Romanem, který je za mě top nahrávač,“ říká nejlepší střelec sešívaných z loňské sezóny.

Letní příprava je v plném proudu. Jak sis před ní stihl užít volno?
Pěkně. Uteklo to sice rychle, tím, jak jsme vypadli brzo, tak jsem začal i dřív trénovat, ale užil jsem si ho s přítelkyní, se psem, rodinou, a zase jsem šel do procesu.

Před přípravou jsi prodloužil smlouvu. Byly ve hře i nabídky odjinud, nebo šlo jen o „formalitu“?
Ve hře bylo hodně možností, a to nejenom z Česka. Ale já jsem tady spokojený, líbilo se mi, jak jsme hráli na konci. Přesvědčilo mě to, že jdeme správnou cestou. Myslím si, že letos máme ještě silnější tým a budeme chtít uspět.

Jak probíhá tvoje letní příprava?
Mám ji individuální, trénujeme s Romanem Přikrylem a kondičním trenérem v Plzni. Máme plán udělaný přímo na míru, chodíme hodně na led. Jsme spokojení.

Proč ses rozhodl pro individuál?
Mám problém s kolenem, nemůžu běhat. Individuální přípravu jsem měl několikrát, a vždycky jsem se pak na ledě cítil nejlépe. Myslím, že to bylo vidět i na mých číslech a výkonech. Když jsem trénoval s týmem, tak to nikdy nebylo takové, jaké bych si představoval. Každý hráč potřebuje něco jiného, specifické věci, a já jsem rád, že mi to Slavia umožnila.

Zaměřuješ svou přípravu na něco konkrétního?
Samozřejmě bych chtěl zlepšit všechno, ale trénuju převážně rychlost a sílu, hlavně tu odrazovou. Ale děláme všechno možné, právě i tím, že máme tréninky na míru, takže o tom bychom si mohli povídat dlouho.

„ Věřím, že nám to spolu bude klapat v lajně i na přesilovce, budeme dávat góly a pomáhat tak Slavii.“
Matěj Beran o Romanu Přikrylovi

S klukama jste po sezóně říkali, že se mezi vámi vytvořila obrovská chemie. V kádru ale došlo ke změnám. Vím, že je brzo a s týmem teď netrávíš tolik času, ale myslíš si, že se povedla zachovat?
Řekl bych, že určitě. Navíc přišli kluci, se kterými se dobře známe, takže v tomhle směru by neměl být žádný problém. Myslím si, že jsme opravdu ještě posílili, máme dva velice kvalitní gólmany, skvělé obránce a silný útok. Takže teď už je jenom na nás, abychom to všechno přetáhli na led a do zápasů.

Přišel i tvůj kamarád Roman Přikryl, se kterým se znáte z Plzně a na kterého ses těšil. Jaké to je, zase si s ním zahrát?
Je to super. Tím, že spolu trénujeme, tak se vídáme vlastně denně. Věřím, že nám to spolu bude klapat v lajně i na přesilovce, budeme dávat góly a pomáhat tak Slavii.

V základní části uplynulé sezóny jsi byl nejlepší střelec týmu, dvanáctý celé ligy. Zajímají tě osobní statistiky, nebo jdou úplně mimo tebe?
Kdo řekne, že ho to nezajímá, tak lže. Kouká na to úplně každý, protože si tak hráč dělá jméno a může se posunout dál. Myslím si, že mám na to být mezi top třemi střelci v lize, zvlášť když budu hrát s Romanem Přikrylem, který je za mě top nahrávač. Takže když si to sedne, a my jsme přesvědčeni, že ano, tak oba dva můžeme mít opravdu dobré statistiky. Ale ty týmové jsou samozřejmě důležitější, protože tým je na prvním místě.

V červnu jsi přijel z Plzně na beachvolejbalový turnaj s fanoušky. Jak sis ho užil?
Bylo to dobré. Takové akce jsou hlavně pro fanoušky, kteří nás celý rok chodí podporovat. Jsme rádi, že také přišli. Já osobně jsem navíc na podobné akci nikdy nebyl, maximálně jen na nějaké autogramiádě. Těší mě, že jsem to mohl zažít. Navíc jsme se po delší době viděli s klukama, jelikož je nás víc, kteří máme individuál.

V prosinci si zahrajete pod širým nebem v rámci Winter Hockey Games. To bude obrovský zážitek, že?
Rozhodně. Mě to teda čeká už podruhé, ale moc se na to těším. Bude to skvělá akce jak pro fanoušky, tak pro nás hráče.

Autor Martina Zbořilová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 30.6.2024

Slávistu Maxmiliana Currana draftovalo Colorado

Poslední rok strávil v kanadské juniorské WHL, předtím ale prošel slávistickou mládeží a v sezoně 2022/23 debutoval i v A-týmu. Sedmnáctiletého Maxmiliana Currana si teď na draftu do NHL vybralo ...

Číst více
ROZHOVORY 25.6.2024

Holý o přípravě: Pilujeme drobnosti, které můžou v zápasech rozhodovat

Poslední měsíce se pro slávistického obránce Jana Holého hodně točí okolo jeho malé dcery. I proto je za volno od zápasů rád, současně ale samozřejmě trénuje na novou sezónu. „Cítím se výborně a ...

Číst více
ROZHOVORY 23.6.2024

Hron a Matějovský o přípravě s A-týmem: Je to náročné, ale dá nám to hodně

V uplynulé sezóně pomohli juniorce k návratu do extraligy. Teď se Filip Hron a Artur Matějovský připravují dokonce s A-týmem. „Nejtěžší je počet tréninků a intenzita,“ popisuje Hron. Teprve ...

Přehrát video
FANOUŠCI 3.6.2024

Permice v prodeji! Vstupenka na Winter Hockey Games zdarma při nákupu do konce srpna

Pořiďte si permici na hokej a získejte více než 25% slevu oproti běžným vstupenkám, stálé místo na stadionu, slevu ve fanshopu a při nákupu do konce srpna i vstupenku na zápas pod širým nebem Slavia ...

Číst více