Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. listopadu 2022

Udělali jsme si to těžké už na začátku, ví Hanousek. Chyběly góly

Slávisté bohužel nestačili ani na Zlín, který si vybudoval důležitý náskok už v první třetině. V závěru utkání sice Slavia v šesti ještě snížila, na soupeře už ale nestačila. „Dá se najít asi tisíce faktorů, každopádně jsme asi zkrátka neměli štěstí,“ říká střelec jednoho ze dvou slávistických gólů Tomáš Hanousek.

Tomáši, jak jsi viděl zápas se Zlínem?
Zápas to byl dobrý. Bylo to hodně nahoru dolů. Bohužel jsme nechytli začátek, a i když se to pak lepšilo, tak nás začátek trochu skolil.

Myslíš tedy, že rozhodla už první třetina?
Nechci říkat, že úplně rozhodla zápas, to si nemyslím, ale udělali jsme si to těžké. A v podstatě celý zápas jsme potom dotahovali.

Co konkrétně chybělo k vítězství? Kromě gólů, samozřejmě…
Řekla jsi to správně, chyběly góly, ale myslím si, že celkově to nebylo až tak moc špatné. Tlačili jsme se do brány, měli nějaké střely od beků i útočníků. Na konci se nám podařilo dát druhý gól, ale bohužel to prostě někdy nestačí.

Právě v závěru jste si vytvořili velký tlak, který ale na vyrovnání nestačil. Proč to podle tebe nevyšlo?
Tlak jsme vytvořili díky hře šest na pět. A proč to nevyšlo? Dá se najít asi tisíce faktorů, každopádně jsme asi zkrátka neměli štěstí...

„Nevzdali jsme to a bojovali. Nicméně bohužel chyběly góly.“
Tomáš Hanousek o prohře se Zlínem

Takže najdeš i něco pozitivního, co bys na zápase vypíchl?
Jo, určitě. Zaprvé to, že jsme to nevzdali a bojovali jsme. Řekl bych i, že jsme se do toho zápasu vrátili – chvílemi jsme byli lepší. Nicméně bohužel chyběly góly. Myslím si, že šance jsme měli.

Ještě loni hrál Zlín extraligu, řada hráčů v kádru zůstala. Jak silný tým má?
Myslím si, že na papíře mají kádr hodně nabitý, což se potvrdilo i na ledě. Jsou to dobří a zkušení hráči, kteří vědí, jak naložit se šancemi. Soupeř to byl těžký, stejně jako zápas. Bohužel jsme ho prohráli.

Zmínil jsi, že jste byli chvílemi lepší. V čem?
Jak už jsem říkal, bylo to hodně nahoru dolů. Měli jsme dobrý forčeking, oni taky. Přišlo mi, že zápas byl takový padesát na padesát.

Tobě se podařilo na konci první třetiny snížit nenápadným nahozením po buly. Byl jsi překvapený, že puk skončil v brance?
Viděl jsem dva naše kluky zaparkované před bránou, tak jsem udělal krok dopředu a plácl to tam. Zkusil jsem je obstřelit nebo je aspoň netrefit, aby to šlo na gólmana. A vyšlo to.

Myslím si, že můj výkon může být lepší a lepší, hodnotí Hanousek

Dres Slavie jsi oblékl po více než měsíci, do zápasu jsi pak naposledy naskočil na začátku listopadu za Mladou Boleslav. Jak jsi byl spokojený se svým výkonem?
Myslím si, že pořád může být lepší a lepší.

V poslední době často skórují právě obránci. Čemu to přisuzuješ?
Asi to je tím, že spousta týmů chce hrát dole, nízko, stahuje se to do boxu a zužuje se hřiště, takže prostor pro nahrávky nahoru na beka a dvě vteřiny času na střelu tam jsou. Tím pádem, když bek vystřelí a má před bránou hráče, tak je to nebezpečné a může to vyjít.

Další zápas vás čeká v sobotu v Prostějově, se kterým jste v prvním utkání v říjnu prohráli. Jak se na něj připravíte, abyste mu porážku oplatili?
Určitě si řekneme o nějakých chybách, které jsme udělali v utkání se Zlínem, ale věřím, že najdeme i něco pozitivního. Každopádně musíme být určitě lepší už od prvního střídání.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více