14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
3. října 2023

Uspějí slávisté znovu venku? Na programu je bitva v Jihlavě

Kola Chance ligy se točí neúprosným tempem a už ve středu čeká Slavii další těžká bitva – proti Jihlavě budou chtít bojovat o natažení bodové série na tři zápasy v řadě.

8. kolo Chance ligy: HC Dukla Jihlava vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
4. místo (13 b.)
Tabulka
12. místo (5 b.)
20:22
Skóre
16:25
Tomáš Havránek (3+3)
Otakar Šik (2+4)
Richard Cachnín (1+5)
Lídr bodování
Tomáš Knotek (6+1)
Robin Všetečka (3+4)
Šimon Jelínek (4 góly)
Nejlepší střelec
Tomáš Knotek (6 gólů)
Patriks Ozols (0+3)
Nejproduktivnější obránce
Filip Eliáš (0+3)
Adam Beran (89,86 %)
Filip Maláč (74,19 %)
Brankáři
Tomáš Volevecký (94,34 %)
Roman Málek (85,29 %)
Litoměřice – Jihlava 7:2
Poslední zápas
Slavia – Zlín 2:3p

Bodově chudý start soutěže je snad již zapomenut, a byť se Slavia stále nachází ve spodku tabulky Chance ligy, poslední dvě bitvy už jí přinesly kýžené body. Po výhře v Chrudimi, kde svěřenci Daniela Tvrzníka dokázali vynulovat domácí rezervu Pardubic, pak v sobotu bodovali i v domácím kláním se Zlínem.

V něm sešívaní hokejisté prohrávali pár minut před koncem o dvě branky, skvělým závěrem a dvěme brankami Jaroslava Brože ale dokázali srovnat. V následném prodloužení mohli rozhodnout, nakonec v něm ale byli šťastnější ševci. I tak však do slávistické kasičky přistál další cenný bod.

A vysokou cenu by měly i ty, které by si Slavia přivezla ve středu z dalšího venkovního utkání. Los ji tentokrát vyšle do Pelhřimova, kde své domácí klání hraje jihlavská Dukla. Ta sice okupuje čtvrté místo tabulky Chance ligy, většinu bodů nicméně přivezla spíše ze hřišť soupeřů – v pelhřimovském azylu vyhrála jediný zápas ze tří. Hostům může hrát do karet i fakt, že na rozdíl od nich Dukla z posledních dvou zápasů odcházela s prázdnou, když doma podlehla Prostějovu a v Litoměřicích pak schytala sedmigólový debakl.

A jaký je recept na Jihlavu?

„Je důležité si udržet formu, kterou jsme si v posledních dvou zápasech vybudovali. Pokud na to dokážeme navázat, máme velkou šanci vyhrát,“ hlásí teprve osmnáctiletý brankář Tomáš Volevecký, který se velkou měrou podílel jak na vítězství v Chrudimi, tak i výkonem na domácím ledě proti Zlínu.

Pevná obrana Jihlavy schytala v Litoměřicích šrám

Ačkoliv oba celky dělí v tabulce pěkných pár míst, z pohledu skóre a individuálních statistik to žádný velký rozdíl není. Dukla totiž v úvodu sezony spoléhala zejména na pevnou obranu a hned tři své zápasy vyhrála nejtěsnějším možným rozdílem, tedy tím jednobrankovým. Jedna z nejpevnějších defenziv soutěže nicméně o víkendu utrpěla citelnou ránu – pověstných sarajevských sedm koulí schytala v Litoměřicích, kde sice měla také řadu příležitostí, skórovali ale téměř výhradně pouze domácí, kteří díky tomu zvítězili vysoko 7:2.

Po dvou domácích porážkách v řadě bude nicméně Jihlava odhodlaná proti Slavii uspět a bude přitom doufat i v probuzení svých střelců. Nejproduktivnějším hráčem ježků je totiž se šesti kanadskými body Tomáš Havránek, jenž ale dvě třetiny dosud posbíraných bodů zařídil při domácí přestřelce se Vsetínem. Kromě něj je v elitní třicítce ligových statistik už jen Otakar Šik s Richardem Cahnínem, kteří taktéž dali dohromady po šesti bodech, což je dohromady stejný počet, jako kolik je v této tabulce slávistů – Jaroslav Brož se šesti body, o jeden více pak mají Robin Všetečka a kapitán Tomáš Knotek.

Statisticky i co se formy týče tedy bude pravděpodobně k vidění velmi vyrovnaná bitva, kterou rozhodnou maličkosti. Bude pomyslný jazýček vah převažovat na domácí straně, či Slavia dokáže natáhnout bodovou sérii na tři zápasy?

Utkání 8. kola Chance ligy startuje v Pelhřimově ve středu úderem půl šesté večerní, držte červenobílým palce!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více