Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. ledna 2020

Už jsme to potřebovali zlomit, oddechl si Doležal po Porubě

Výborně! Sešívaní hokejisté po pěti porážkách zabrali. Duel s Porubou zvládli a jedním zásahem k tomu přispěl i Jiří Doležal. „Hlavně, že se nám podařilo s Porubou vyhrát, ale vstřelený gól samozřejmě potěší,“ říká zkušený útočník.

Jaký to byl zápas s Porubou?

Pro nás to byl těžký zápas, protože jsme dlouho nebodovali. Potřebovali jsme to už zlomit, což se nám povedlo a za to jsme šťastní. Teď se budeme snažit každý zápas bodovat, abychom dotáhli to, co jsme ztratili a přiblížili se zase zpátky k první šestici týmů.

Jak důležitý byl dobrý vstup Slavie do druhé třetiny a první vstřelená branka zápasu?

Určitě to bylo důležité, protože jsme si říkali, že s Porubou budeme chtít hrát dlouho bez obdržené branky a bez vyloučení. To se nám povedlo. Poté se nám podařilo vstřelit dvě branky, takže z tohoto pohledu to bylo dobré.

Podařilo se ti vstřelit branku, jak ta situace vypadala z tvého pohledu?

Tam jsme byli u soupeře již delší dobu v pásmu. Přišla tam střela od našeho obránce a já jsem jí jen tečoval do brankáře. Poté se mi puk odrazil od gólmana před prázdnou branku a já už ho jen doklepnul.

Je to tvá první branka od nepříjemného zranění, jsi rád, že jsi prolomil střeleckou smůlu?

Jsem za to rád, protože od té doby, co jsem se po zranění vrátil na led, tak se mi úplně nedařilo přispět nějakými kanadskými body. Na druhou stranu jsem se snažil plnit ty úkoly, které mám od trenéra na starosti. Od střílení branek jsou tady jiní hráči. Hlavně, že se nám podařilo s Porubou vyhrát, ale vstřelený gól samozřejmě potěší.

Poruba dokázala na začátku třetí části otočit výsledek, v čem byli Ostravané nepříjemní?

Měli jsme horší vstup do třetí třetiny. Soupeř nám dal branku a my jako bychom se vrátili zpátky k tomu, co nám poslední zápasy nešlo. Vždy dostaneme gól a jsme poté jako opaření. K tomu se to zase trochu schylovalo, ale nějakým způsobem jsme to ustáli. Neinkasovali jsme další branky a poté se nám to podařilo otočit.

Co bys řekl k výkonu Tomáše Šmerhy, který znovu nastřílel hattrick?

Tak ten má v této sezóně neskutečnou formu. V podstatě, na co sáhne, to mu tam spadne. Je hezké sledovat, když se mu takhle daří. Je vidět, že když má hlavu dobře nastavenou a nic ho netíží, tak mu to lepí a jde mu to.

Ve středu čeká Slavii Motor, na co se do tohoto zápasu připravit?

Asi stejně jako když jsme Motor porazili v domácím zápase. Když budeme hrát disciplinovaně, což je s Českými Budějovicemi velice důležité, protože mají neskutečné přesilové hry, obzvlášť na jejich domácím ledě, tak se s nimi dá hrát. V této soutěži se dá hrát s každým, i když Motor každého poráží, tak i my jsme ho dokázali porazit.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více