Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. února 2020

V Edenu proti Porubě! Zlomí Slavia série proher?

Čtyři zápasy. Už tak dlouho čeká Slavia na vítězství. K triumfu nedošla ani v poslední bitvě ve Vsetíně, kde padla 1:4. Do Edenu však tentokrát přijede ostravská Poruba a sešívaní si proti osmému celku tabulky budou chtít spravit chuť. Potvrdí proti Toraxu úspěšnou bilanci?


O pořadí v play-off, 25. kolo: HC Slavia Praha vs. HC RT TORAX Poruba 2011

Porovnání týmů
5. místo (85 b.)
Tabulka
8. místo (72 b.)
162:157
Skóre
161:168
Tomáš Šmerha (27+30)
Lídr bodování
Marek Sikora (15+24)
Tomáš Šmerha (27 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Gřeš (17 gólů)
Jan Novák (5+18)
Obránce
Patrik Husák (7+30)
Martin Michajlov (92,31 %)
Roman Málek (90,89 %)
Brankáři
Frederik Foltán (90,26 %)
Hynek Kůdela (87,22 %)
Vsetín – Slavia 1:4
Poslední zápas
Chomutov – Poruba 3:2


Slavia versus Torax? Pětkrát proti sobě a čtyřikrát vítězně. Slávisté se s Porubou v letošní sezoně střetli už v kulatých pěti zápasech a až na jeden případ odcházeli z ledu pokaždé s vítězstvím. Torax srazili poprvé už na konci září, navíc přerušili jeho vítěznou sérii, která trvala sedm zápasů. Dvěma trefami se tehdy blýskl Robin Všetečka, gólem a dvěma nahrávkami Tomáš Šmerha.

Porubští sešívaným oplatili stejnou mincí v půlce listopadu, když si na Pražany ve vlastní aréně vyšlápli výsledkem 4:1. Čestný úspěch na straně hostů zaznamenal Aleš Furch. Od té doby však ve vzájemných bitvách dominují slávisté. V nadstavbě totiž dokázali Ostravany už třikrát porazit. Nejprve nadělili fanouškům lehce opožděný vánoční dárek a na Štěpána zapsali tři body za výhru 5:2. Do porubské sítě se dvakrát trefil Filip Kuťák, po jednom zásahu přidali Furch, Vrdlovec a Šmerha.

Lednový duel v Edenu už byl náročnější a Slavia uzmula těsný triumf 4:3. O něj se zasloužili Doležal a Šmerha. Nejproduktivnější hráč pražského celku dokonce vsítil hattrick. Naposledy se oba týmy utkaly první únorový den a byla z toho opět výhra sešívaných – ti si z Poruby odvezli tři body za vítězství 6:3. Výhru tentokrát zrežíroval hattrickem Filip Vlček, jednou se radovali Kohút, Valík a Vrdlovec.

Šmerha na Porubu umí! Potvrdí to bodově?

Teď budou chtít svěřenci trenéra Říhy uspět i popáté a sebrat se ze série proher, jež utrpěli v posledních čtyřech kolech. Padli totiž jak s Litoměřicemi, tak i s Chomutovem, Havířovem a naposledy se Vsetínem. Postupně se jim tak vzdálila 4. příčka tabulky. Slavia na ni na pátém místě ztrácí sedm bodů. I když má o zápas méně než čtvrtí Piráti. Zespodu navíc dotírají Havířov a Stadion. Jeden je na dostřel tří a druhý pěti bodů.

Porubě se v uplynulých týdnech dařilo se střídavými úspěchy. V posledním měsíci zvládl Torax porazit jen Havířov, Chomutov a Přerov. Nestačil právě na Slavii, Vsetín, Motor, Litoměřice a naposledy na Piráty. Na osmém místě navíc živí už jen teoretické šance na to, že by se vyhnul předkolu play-off.


I tak se chtějí Porubští pokusit o nemožné. V cestě za triumfy nejvíc pomáhá Marek Sikora, jenž letos zaznamenal 15 branek a 24 asistencí a je nejproduktivnějším hráčem týmu. Za největšího ostrostřelce platí sedmnáctigólový Tomáš Gřeš. Na sešívané straně stále vládne statistikám Tomáš Šmerha (27 +30). Z pohledu celé soutěže poskočil v kanadském bodování z 3. na 2. místo, v nadstavbové části je na úplné špici celkového bodování i tabulky střelců. Na Porubu navíc umí. V zápasech proti ostravskému týmu dal letos pět branek a nasbíral 3 asistence.

Hodí sešívaní za hlavu čtyři prohry v řadě a získají cenný skalp porubského soupeře? Utkání začíná na domácí půdě v Edenu v sobotních 15:00. Pokud se nechystáte přímo do Vršovic, koukněte na živý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na onlajny.com.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více