Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. února 2020

V Edenu proti Stadionu! Naváže Slavia opět vítězně?

Pouhé dva dny po výhře nad Přerovem se vydají slávisté do další bitvy. Tentokrát mohou těžit z domácí půdy. V Edenu totiž přivítají litoměřický Stadion. Kališníci dokázali po osmi prohrách v řadě konečně zvítězit a triumf chtějí potvrdit i v Praze. Pro Slavii ale hovoří lepší momentální forma. Které mužstvo uspěje?


O pořadí v play-off, 21. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Stadion Litoměřice

Porovnání týmů
4. místo (85 b.)
Tabulka
7. místo (74 b.)
153:142
Skóre
168:160
Tomáš Šmerha (26+28)
Lídr bodování
Daniel Voženílek (20+36)
Tomáš Šmerha (26 gólů)
Nejlepší střelec
Martin Kadlec (22 gólů)
Jan Novák (5+17)
Obránce
Patrik Marcel (12+17)
Martin Michajlov (92,47 %)
Roman Málek (90,89 %)
Brankáři
Adam Beran (91,68 %)
Jan Škorpík (88,93 %)
Přerov – Slavia 2:3p
Poslední zápas
Litoměřice – Chomutov 4:3p


Slavia po prohře s Motorem opět zabrala a po jediném zaváhání navázala na úspěšnou sérii osmi výher v řadě. I to přesto, že narazila na hodně těžkého soupeře. Druhý tým tabulky z Přerova ale sešívaní dokázali srazit třemi brankami a vyhráli 3:2 v prodloužení. Rozhodující trefu obstaral Tomáš Šmerha, který se stal díky třem kanadským bodům strůjcem triumfu.

Červenobílý celek se tak zuby nehty drží 4. příčky tabulky. Zatímco svěřenci trenéra Říhy v posledních kolech sbírali výhru za výhrou, příští soupeř z Litoměřic naopak šel od porážky k porážce. Kališníci si vybrali slabší chvilku a postupně se propadli pořadím Chance ligy až na 7. místo.

V posledním kole si ale spravili chuť, když na domácí půdě v Kalich Areně přetlačili Chomutov a vyhráli 4:3 v prodloužení. Ačkoliv ještě tři minuty před koncem prohrávali 1:3, dokázali těsně před sirénou srovnat a následně zasadit Pirátům poslední vítěznou ránu. Na parádní otočkou tak rozhodně budou chtít navázat i v Edenu.

Bilance? Vyrovnaná. Kdo ji vylepší?

Papírové předpoklady by sice mohly lehce favorizovat Slavii, z pohledu vzájemných zápasů této sezony je však bilance vyrovnaná. Hned první duel v půlce záři ovládli slávisté, kteří se v Edenu radovali z triumfu 3:2 po nájezdech. Pod Radobýlem ale Stadion porážku svému soupeři oplatil a vyhrál 6:4. Kališníci poté získali plný počet bodů i v Edenu. Na začátku ledna totiž odvezli z Prahy vítězství 4:3. Poslední slovo však měli sešívaní. V Litoměřicích koncem ledna triumfovali 4:3. Fanoušci se tak mohou těšit na hodně zajímavou podívanou.


Minisouboj se odehraje i mezi slávistickým Tomášem Šmerhou a litoměřickým Danielem Voženílkem. Ve Vršovicích se střetnou dva nejlepší hráči celé Chance ligy. Voženílek vede kanadské bodování celé soutěže (20+36), Šmerha zase vévodí statistikám nadstavby (14+13). Z pohledu celého soutěžního ročníku mu navíc patří v počtu bodů druhé místo (26+28), a to právě za Voženílkem.

Za Stadion navíc v poslední době střelecky válí exslávista Martin Kadlec, jenž zaznamenal už 22 branek. Jen o jednu trefu pozadu je jeho kolega z ofenzivních řad Markus Korkiakoski. Ve Slavii Šmerhovi v nadstavbové části zdatně sekundují Filip Kuťák a Filip Vlček. Gólovými asistencemi svůj tým hodně podporuje Daniel Vrdlovec.

Jak vzájemné střetnutí s pořadovým číslem 5 dopadne? Kdo přikloní bilanci na svou stranu? Zápas začíná na Zimním stadionu v Edenu v tradičních 18:00. Pokud nemůžete být u toho, koukněte na živý přenos na Hokejka TV nebo textový onlajny na webové stránce onlajny.com.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více