Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. října 2019

V Edenu proti Třebíči! Prodlouží Slavia vítěznou sérii?

Slávističtí hokejisté se vracejí na domácí led, v Edenu ve středu v podvečer vyzvou hráče Třebíče. Sešívaní se proti Horácké Slavii pokusí prodloužit vítěznou domácí sérii, která po vítězství nad Sokolovem čítá už šest utkání.


14. kolo: HC Slavia Praha vs. SK Horácká Slavia Třebíč

Porovnání
9. místo (21 b.)
Tabulka
11. místo (18 b.)
30:29
Skóre
34:35
Tomáš Šmerha
(5+7)
Lídr bodování
Martin Šťovíček
(3+8)
Tomáš Šmerha, Filip Kuťák
(oba 5 gólů)
Nejlepší střelec
Michal Vodný
(4 góly)
Jan Novák (3+2),
Jindřich Barák (1+4)
Obránce
Lukáš Forman (2+4)
Roman Málek (94,09 %),
Martin Michajlov (91,83 %)
Brankáři
Pavel Jekel (91,34 %),
Dominik Svoboda (89,74 %)
Prostějov – Slavia 4:1
Poslední zápas
Třebíč – Benátky 2:3


Sešívaní mají za sebou delší přestávku. Naposledy se představili v sobotu na ledě Prostějova, kde ale v první třetině inkasovali tři branky a nakonec prohráli 1:4. Jediný gól Slavie vstřelil ve 30. minutě kapitán slávistů Jan Novák.

Svěřenci Miloše Říhy střídají v posledních čtyřech utkáních vítězství s porážkami. Před prohrou v Prostějově zdolali na domácím ledě jednoznačně 4:0 nováčka ze Sokolova, předtím ale těsným fotbalovým výsledkem 0:1 nestačili na ledě Havířova.

Celkově se týmu z Vršovic na domácím ledě daří – v Edenu zvítězil po úvodní porážce s Ústí nad Labem už šestkrát v řadě! „Děláme tady z toho v podstatě nedobytnou tvrz. Pokud budeme zápasy doma takto zvládat i dál, tak je to pro nás jen dobře,“ byl po vítězství nad Baníkem rád Petr Vampola.


Slavii se doma vede i v historických duelech proti Třebíči. V minulé sezóně se sice oba týmy ve dvou zápasech o body rovnoměrně podělily, ale od roku 2016 vyhráli sešívaní sedm z devíti vzájemných domácích duelů. Celkově však Horácká Slavia zvítězila v šesti z posledních deseti utkání.

Třebíč v poslední době venku vítězí

Hokejisté Třebíče na úvod sezóny první čtyři zápasy prohráli, pak ale zabrali a následující čtyři střetnutí ovládli. Od té doby mají rovnoměrnou bilanci dvou vítězství a dvou porážek, včetně sobotní domácí prohry proti Benátkám (2:3).

Moravané, kteří ovládli tři z posledních čtyř venkovních zápasů, mají na kontě 18 bodů, o tři body méně než sešívaní, a nacházejí se tak na 11. místě tabulky.

Klíčovými oporami týmu jsou třiadvacetiletý útočník Martin Šťovíček (3+8), který zapsal starty ve slávistické mládeži, a Michal Vodný (4+3). Sešívanou minulost má za sebou Lukáš Nedvídek, jenž v Edenu nastupoval během ročníku 2017/18.

Pro oba týmy to bude opět velmi důležité utkání a určitě se bude na co dívat. Souboj o klíčové body začíná v 18:00 na Zimním stadiónu Edenu. Pořiďte si vstupenky na zápas, pro fanoušky, kteří se nebudou moci zúčastnit osobně, bude připraven tradiční online přenos.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více