Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
2. srpna 2022

V Edenu se odehraje 26. ročník Memoriálu Jiřího Baráka, turnaj podporuje Praha

Od středy 3.8. do neděle 7.8. se bude konat už 26. ročník Memoriálu Jiřího Baráka. Tradiční turnaj pro mladé hokejisty pořádá po dvou letech pauzu kvůli covidovým opatřením za podpory hlavního města Prahy Slavia. Ta na ledě v Edenu přivítá Kladno, Tábor, slovenskou Trnavu a německé Drážďany.

Už po šestadvacáté se na Zimním stadionu v Edenu bude konat jeden z nejznámějších turnajů pořádaný Slavií. Pětice celků složených z hráčů ročníků 2006 a 2007 bude bojovat o výhru na Memoriálu Jiřího Baráka.

Jiří Barák patřil k největším slávistům, během svého života se neustále pohyboval kolem nejstaršího českého hokejového klubu. Trénoval mládežnická mužstva i sešívané áčko, stal se členem výboru ledního hokeje a byl ředitelem několika mládežnických turnajů.

V roce 1974 dostal funkci ředitele nově zastřešeného stadionu a pod jeho vedením se v Edenu konalo i několik zápasů mistrovství světa v roce 1985.

Ve Slavii se pohybovali i Barákovi potomci, syn Jindřich byl několik let v představenstvu klubu a vnuk prošel mládeží a v poslední sezóně patřil ke stabilním členům slávistického áčka. Působil ale i na Slovensku a zahrál si třeba i za Litoměřice.

Po smrti Jiřího Baráka v roce 1991 se na jeho počest koná turnaj nesoucí jeho jméno. Slavia bude obhajovat vítězství z předešlého ročníku.

Šestadvacátého ročníku se zúčastní pět týmů, hrát se bude systémem každý s každým, dohromady tedy bude k vidění deset utkání, po kterých se vytvoří konečná tabulka. Žádné vyřazovací boje se konat nebudou.

Aktuální informace o turnaji najdete na oficiální facebookové stránce turnaje.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více