Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. listopadu 2018

V Edenu se sešly hvězdy, Kolařík svoje poslední derby rozhodl dvěma góly

Pavel Kolařík za svoji kariéru góly střílel pouze sporadicky, o to důležitější ovšem byla jeho role v defenzivě. Díky své poctivé obranné hře se dlouho držel na vrcholu a v sešívaném dresu nakonec odehrál 1122 ligových utkání. Ve svém posledním derby se přesto zapsal mezi střelce, a to v rozhodujících dvou momentech. V šedesáté minutě zařídil vyrovnání a v nájezdech zapsal vítěznou trefu.

I když o výsledek v zápase nešlo, byla to krásná tečka za fantastickou kariérou slávistické dvaasedmdesátky. Ne jeho rozlučku dorazilo do ochozů zimního stadionu v Edenu přes dva tisíce fanoušků.

Ti se bavili během celého utkání, na ledě totiž předváděli svoje kousky hráči jako Roman Červenka, Jaroslav Bednář nebo Tomáš Vlasák. V dresu soupeře zase řádili Petr Ton s Jaroslavem Hlikou a Jiřím Zelenkou. Derby okořenili také fotbalové osobnosti, na jedné straně Pavel Kuka s Vladimírem Šmicerem či Jaroslavem Šilhavým, na straně druhé Karel Poborský nebo Horst Siegl.

HC Slavia Praha – HC Sparta Praha 8:7sn. (2:3, 3:1, 2:3 – 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Doležal (Ujčík, Jelínek), 8. Bednář (Vlasák), 25. Vlasák (Bednář, Červenka), 30. Červenka (Vlasák, Novák), 33. Bednář (Novák, Vlasák), 43. Drtina (Ujčík, Tomica), 60. Kolařík (Novák), rozhodující samostatný nájezd Kolařík – 1. Ton (Hlinka), 12. Ton (Zelenka, Hlinka), 15. Nedvěd (Zelenka), 24. Ton (Nedvěd), 43. Poborský (Vidlička), 47. Gudas, 49. Hlinka (Ton, Zelenka). Rozhodčí: Micka, Lhotský, Horák, Svoboda. Diváci: 2130.

HC Slavia Praha: Málek, Kuka, Pomahač - Kolařík, Novák, Drtina, Červenka, Bednář, Vlasák, Tomica, Ujčík, Kucharčík, Jelínek, Doležal, Šmicer, Šilhavý, Kubík, Černý.
HC Sparta Praha: Přikryl - Gudas, Šrek, Kučera, Ptáček, Nedvěd, Zelenka, Ton, Broš, Hlinka, Kašpařík, Siegl, Novotný, Poborský, Vidlička, Jun.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více