Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. března 2023

V přesilovkách nám chyběl moment překvapení, lituje Žejdl

Ve středu uzavřeli slávisté proti Jihlavě základní část, o dva dny později přijel stejný soupeř do Edenu k prvnímu utkání předkola play-off. Ani v jednom případě Slavia na Duklu nestačila. Podle Lukáše Žejdla byly zápasy úplně odlišné. „V pátek jsme nehráli vůbec špatně, náš pohyb byl výborný. Je to jen o gólech a Jihlava byla zkrátka úspěšnější,“ říká.

Dukla si v utkání nejdříve vytvořila dvoubrankový náskok, a i když slávisté vyrovnali, na další gól hostů už neodpověděli. Přesto se nevzdali. „Samozřejmě je to na hlavu, ale jsem rád, že jsme nesvěsili hlavy a stále bojovali. Myslím si, že už v sezóně jsme hráli spoustu zápasů, kdy jsme potřebovali vyrovnat a někdy to zkrátka nevyjde. Třeba to uhrajeme příští zápas nebo o jeden gól vyhrajeme my. V předkole je každý zápas úplně jiný a teď je to jen na nás, není to o ničem jiném,“ velí jednatřicetiletý útočník.

Právě centr první formace Žejdl vsítil vyrovnávací gól na 2:2, který tým nakopl, jenže k vítězství to nestačilo. „Cítil jsem, že když jsme dali gól na 2:2, tak zápas už je náš. Jenže pak jsme udělali jednu hrubku, kterou Dukla potrestala. Měl jsem tam ještě dvě velké šance, mrzí mě, že nevyšly. Jihlava byla zkrátka produktivní. Byli jsme nakopnutí a myslím si, že kdybychom dali na 3:2, tak už to vyhrajeme,“ popisuje. Na otázku, co k proměnění šancí chybělo odpovídá jednoznačně: „Větší důraz.“

Vzhledem ke zranění Tomáše Knotka nastupuje Lukáš Žejdl jako kapitán. „Čím jsem starší, tím mám větší zodpovědnost, takže jsem s tím trochu i počítal. Nijak to céčko na dresu ale nevnímám,“ přiznává. S Jihlavou se Pražané střetli už o dva dny dříve. Podle současného kapitána si utkání nebyla v ničem podobná. „Bylo to úplně rozdílné. Jihlava doma hraje úplně jinak než my. Hráli jsme lépe než u nich,“ hodnotí.

Tahle urputná utkání dají mladým klukům nejvíc, říká Žejdl

V současné době slávistický dres obléká několik mladších hráčů, kteří nemají se zápasy play-off mezi dospělými zatím žádnou zkušenost. „Když jsem byl v jiných mančaftech, tak nás většinou vedli kluci, kteří měli více zkušeností. Teď to děláme stejně. Nicméně zase někteří kluci už to hrají docela dost dlouho a vědí, o co jde,“ přibližuje. „Jihlavští jsou zarputilí. Už jsou zvyklí hrát play-off a jsou to dobré zápasy, mám je rád. Právě tahle urputná utkání dají mladým klukům nejvíc,“ pokračuje.

Už ke konci základní části soutěže začalo na ledě přiostřovat, jinak tomu nebylo ani tentokrát. „Já to mám rád, když po sobě pokřikujeme a tak, je to zkrátka jiné. Má to větší náboj, větší drive. Samozřejmě to musí být v rámci mezí a fairplay. Nic zákeřného. Zatím to vypadá, že v mezích se to drží, což je dobře,“ říká vysoký útočník. 

Slavii se nedařilo využívat ani přesilové hry. V zápase jim jich Jihlava dopřála hned osm, sešívaní proměnili v gól jen jednu. „Byli jsme pomalí, proto se nám nepovedlo přesilovky využít. Samozřejmě se tomu věnujeme. Na tréninku to lítalo, ale tentokrát mi přišel ten led nějaký divný. Většinou jsme si to zpracovali, zamíchali, a to je na přesilovku příliš pomalé. V přesilovce potřebujete mít moment překvapení, a to nám tam chybí,“ přibližuje na závěr.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více