Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. září 2021

V přesilových hrách vidím velkou sílu, hlásí Kafka. Desátý gól je pro fanoušky

Slavia v úvodním kole nové sezony porazila Havířov vysoko 10:4. Do prvního utkání ji vedl jako kapitán Petr Kafka. „Tuhle roli nešlo odmítnout. Je to pro mě velká čest,“ říká jednatřicetiletý útočník.

Poprvé jsi vedl tým jako kapitán. Jak si vážíš toho, že padla volba právě na tebe?
Vážím si toho opravdu hodně, protože si mě vybrali kluci. Nešlo to odmítnout a je to pro mě velká čest. Hlavně mám velkou radost, že se nám takhle povedl první zápas.

V prvním kole jste porazili Havířov 10:4. Jak utkání hodnotíš?
Začátek se nám příliš nepovedl, protože jsem se nechal vyloučit na čtyři minuty a dostali jsme gól. Poté jsme převzali otěže zápasu a začali jsme dominovat. Kromě deseti minut ve druhé třetině jsme byli lepší a zaslouženě bereme první vítězství.

Úvodní gól jste inkasovali celkem brzy, ale poté se dvěma rychlými brankami dostali do vedení. Byl tenhle obrat klíčový pro další vývoj utkání?
Když hned na začátku dostanete gól ve čtyřminutovém oslabení, které stojí hodně sil, tak je to špatný. Poté jsme měli dvě dobrá střídání, ve kterých jsme dali dva góly. Nakoplo nás to, a pak se to tam začalo sypat.

„Na přesilové hry máme dobré hráče a cítím tam určitou chemii.“
Petr Kafka o přesilových hrách

Ve druhé třetině rozhodčí neuznali Havířovu gól. Jak jsi viděl tuhle situaci?
Viděl jsem to jen ze střídačky, takže to nechci nějakým způsobem komentovat. Jel jsem k rozhodčím, kteří mi řekli, že tu situaci neviděli a nebyl to gól.

Šestkrát jste se prosadili z přesilové hry, které vám v přípravě moc nešly. Co jste změnili, že se dnes tak povedly?
V přesilových hrách vidím naši velkou sílu, protože na to máme dobré hráče a cítím tam určitou chemii. Máme výborné hráče do prostoru před brankou, tvůrce hry i střelce, takže jen doufám, že nám to takhle půjde dál.

Sám jsi byl při přesilových hrách na ledě. Měli jste kombinace secvičené, nebo vyplynuly až z dané situace?
Přesilové hry jsou o tom, co vám povolí soupeř. Samozřejmě jsme měli hodně variant, ale vyplynulo to ze hry i tréninku. Měli jsme to secvičené, protože o sobě v pásmu víme. Ať to byla dorážka nebo střela z první, tak to máme domluvené.

Desátý gól jste vstřelili v poslední vteřině utkání. Jste rádi, že tam spadnul?
Já bych tohle nijak nezveličoval. Hlavně doufám, že kvůli tomu nebudeme někde na hrušce. Další zápas musíme začít od nuly, protože se slaví pouze do půlnoci, a pak se musí znovu začít makat. Věnoval bych to hlavně divákům, kteří byli dnes skvělí.

Druhé kolo vás čeká ve středu v dalekém Frýdku-Místku. Budete chtít navázat na dnešní výkon a přivést další tři body?
My si půjdeme všude pro tři body. Je jedno, s kým, ale budeme chtít každý zápas vyhrát.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více