Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
15. května 2021

V příští sezoně bych chtěl zlepšit produktivitu, hlásí útočník Pšenička

Tomáš Pšenička přišel do Slavie z Ústí nad Labem v průběhu minulého ročníku a součástí party v Edenu bude po podpisu smlouvy i nadále. Proč se rozhodl zůstat, jak zvládá start suché přípravy nebo co si slibuje od nové sezony? Přečtěte si rozhovor s dvaadvacetiletým útočníkem na našem webu.

Se Slavií jsi podepsal kontrakt na novou sezonu, jak probíhala jednání o nové smlouvě?
Pan Veber mě oslovil s tím, že o mě má zájem a popravě jsem se moc dlouho rozmýšlet nemusel. Už při svém příchodu jsem uvažoval, že budu hrát ve Slavii i další rok. Žádné jiné nabídky jsem ani nehledal a mám velkou radost, že tu můžu být.

Hrál v rozhodování roli i fakt, že zůstaneš v Praze, kde ses narodil a navíc v týmu, který zůstává z velké části stejný jako v minulé sezoně?
Ano, hrálo to u mě důležitou roli i s ohledem na to, že v Praze studuju vysokou školu.

Před sezonou došlo ke změně v trenérském složení. Co od spolupráce s novými trenéry očekáváš?
Jsem zvyklý přijmout takovou roli, jakou mi trenéři přidělí. Osobně bych chtěl hlavně zlepšit svoji produktivitu tak, abych pomohl Slavii k lepšímu postavení v tabulce než v předchozí sezoně.

V mládeži jsi hrál spoustu let na Spartě. Jak bereš vzájemnou rivalitu? A nesmáli se ti třeba kamarádi, že teď hraješ za „nepřítele“?
Samozřejmě tam vždy rivalita byla, je to přece jen pražské derby. Ale spoustu kluků tady už jsem znal a po zápasech jsme byly vždy kamarádi. Nikdo z kamarádů se mi za to nesmál. Každý z nich ví, že jak Slavia, tak Sparta patří mezi špičkové kluby a hokejový život s sebou tyto změny přináší. Zároveň hodně kamarádů ze školy fandí Slavii.

„Moc dlouho jsem se rozmýšlet nemusel, už při svém příchodu jsem uvažoval, že budu hrát ve Slavii i další rok.“
Tomáš Pšenička o nové smlouvě ve Slavii

A-týmu už začala příprava na novou sezonu. Jak ses na společnou suchou těšil?
Musím říct, že letos jsem se na letní přípravu těšil. Těšil jsem se, až se zase potkám s klukama z kabiny, ale také na to, že nebudu muset jen sedět doma, když se letos pomalu nedalo nikam odjet.

Jak první tréninky probíhají. Co všechno je na programu?
Trénujeme na dvě party a tréninky jsou rozdělené na dvě části. V první části máme sílu v posilovně, kdy cvičíme buď horní nebo dolní část těla. V druhé částí se dělá kondice, kdy se buď běhá nebo se dělá kondice zábavnou formou. Takže hrajeme třeba fotbal nebo basket.

Co ty a suchá všeobecně? Zvládáš ji v pohodě, nebo je to pro tebe spíš taková předsezonní noční můra?
Já osobně se suchou přípravou problém nemám. Samozřejmě jsou věci, které na letní přípravě nemám úplně nejradši, ale problémy mi nedělají.

Co tě na suché baví a co naopak ne? Je něco, co třeba vyloženě nesnášíš?
Preferuji posilovnu. Důvodem je i to, že s mojí postavou a váhou není běhání úplně jednoduché, ale snažím se běhat co nejlépe. Myslím si, že kondiční příprava na sezonu bez běhání se udělat nedá a je velmi důležitá.

Snažil ses trénovat a udržovat se i v době volna, nebo jsi úplně vypnul a relaxoval?
Nějaké volno jsem si dal. Sezona sice byla kratší a hrálo se méně zápasů, ale stejně si člověk potřebuje odpočinout. Ale snažil jsem se trénovat už před nástupem na společnou letní přípravu.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video