Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
3. června 2020

Ve Slavii se buduje skvělý tým. Už se těším na sezonu, říká Kružík

Nejnovější posilou slávistického kádru je útočník Daniel Kružík, který byl v uplynulé sezoně jedním z tahounů ústeckého Slovanu. Také ve Slavii by měl přispět především svoji produktivitou. „Vedení i trenéři ode mě očekávají, že budu bodovat, udělám pro to maximum,” slibuje třiadvacetiletý forvard.

Co rozhodlo o tom, že budeš v nadcházející sezoně hájit barvy Slavie?
Slavia o mě projevila zájem, abych tady příští sezonu hrál a její nabídka mě oslovila. Jednání byla ze strany klubu výborná, dohodli jsme se na všech podmínkách a navzájem jsme si vyšli vstříc. Vážím si toho, že taková možnost přišla.

Daniel Kružík podepisuje smlouvu

Nebude to poprvé, co oblékneš sešívaný dres, v sezoně 2016/17 jsi zde odehrál 22 zápasů. Jak na tehdejší angažmá vzpomínáš?
Byla to tehdy moje první zkušenost v dospělém hokeji, takže bodově to pro mě samozřejmě nebyla povedená sezona, ale Slavii jsem každopádně vzpomínal v dobrém.

Jak ses od té doby změnil jako hráč?
Postupně jsem nasbíral cenné zkušenosti jak na Kladně, v Ústí, tak i při mém krátkém angažmá v Bratislavě. Doufám, že se tyhle zkušenosti projeví jak herně, tak bodově v další sezoně.

Většinu loňské sezony jsi strávil v Ústí, kde jsi byl druhý nejproduktivnější hráč týmu...
Měl jsem tam hodně prostoru pro svůj rozvoj a spoustu času na ledě při zápasech, takže si myslím, že ty body vyplynuly právě z toho.

Sezonu jsi ale nakonec dohrával v Bratislavě...
V Ústí jsme už neměli šanci na postup do play-off, proto jsem se rozhodl využít nabídky ze Slovenska, kterou mi sehnal můj agent David Pauliak. V Bratislavě jsem byl hodně spokojený, byl tam skvělý tým, který mohl postoupit do extraligy. Bohužel kvůli předčasnému ukončení sezony jsme nakonec stihli postoupit pouze přes první kolo play-off.

„Na postupovou sezonu rád vzpomínám a chtěl bych si ten pocit ještě někdy zopakovat. Třeba právě na Slavii.“
Daniel Kružík o jednom ze svých hokejových přání

Jakou roli bys měl mít ve Slavii?
Vedení i trenéři na Slavii ode mě očekávají, že budu bodovat i v příští sezoně, proto doufám, že to tak bude. Já pro to udělám maximum.

Jaké máš od nové sezony očekávání?
Na novou sezonu se velmi těším, buduje se tu skvělý tým, jak po hokejové, tak i po lidské stránce. Myslím si, že vytvoříme dobrou partu a v sezoně ukážeme, že naše cíle jsou ty nejvyšší.

Ty už sis v první lize jednou nejvyšší cíl splnil, když jsi s Kladnem před dvěma lety postoupil do extraligy. Jak na to s odstupem času vzpomínáš?
Byl to skvělý pocit, celé play-off i baráž nás podporoval plný stadion fanoušků. Moc rád na to vzpomínám a rád bych si to ještě určitě zopakoval. Třeba právě na Slavii.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více