Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. března 2021

Ve středu musíme odvést stoprocentní výkon a zápas zvládnout, velí Tomáš Šmerha

Slavia v dramatickém třetím utkání plném zvratů zvítězila nad Kladnem 6:5 po prodloužení a snížila tak stav série na 1:2. „Proti takovému soupeři je třeba hrát všechno na jistotu a zvítězit za každou cenu,“ hlásí před čtvrtým střetnutím, které se odehraje ve středu v Edenu, útočník Tomáš Šmerha.

Tomáši, Slavia ve třetím utkání proti Kladnu zvítězila 6:5 po prodloužení. Jak bys ho zhodnotil?
Vyhráli jsme, což je pro nás důležité. Ve středu to tady musíme znovu urvat a srovnat sérii na 2:2.

Během celého zápasu bylo na ledě cítit velké napětí. I ty ses zapojil do několika šarvátek. Cítil jsi onu pověstnou atmosféru play-off?
Už s Třebíčí to byla válka a teď je to ještě více znát, protože proti nám hrají opravdu dobří hokejisté a o to je to lepší. Napětí nebylo znát jen tentokrát, ale už i v předešlých zápasech.

Do zápasu jste vstoupili aktivně a po první třetině jste vedli 2:0. Ty jsi byl u obou gólů – nejdříve jsi přihrával Petru Kafkovi, který už měl před prázdnou brankou snadnou práci. Jak se ti dnes v útoku se zkušeným duem Kafka-Vampola hrálo?
My už jsme spolu odehráli některé zápasy v základní části, pak jednotlivé formace trenér trochu proházel. Naším úkolem bylo dávat góly, což se dařilo, a to je dobře. S kluky se mi hraje skvěle.

Druhý gól jsi sám vstřelil po poměrně nepřehledné situaci před brankou. Jak se ti nakonec podařilo puk dostat za záda brankáře Košarišťana?
Došlo tam k nahození puku na gólmana, ten ale střelu jen vyrazil. Jeden z protihráčů chtěl kotouč odpálit a odjel ode mě, já jsem puk chytil do kalhot. Brankář pak proti mně vyjel, já jsem si kotouč potáhl do forhendu a stačilo se trefit do prázdné branky.

„Už s Třebíčí to byla válka a teď je to ještě více znát, protože proti nám hrají opravdu dobří hokejisté a o to je to lepší.“
Tomáš Šmerha o atmosféře play-off

Druhá část zápasu vám moc nevyšla a Kladno se během ní prosadilo hned pětkrát. Čím to podle tebe bylo?
Bylo to špatným vstupem do třetiny. Začínali jsme v oslabení, soupeři jsme dali zbytečně moc prostoru a nehráli jsme dobře. Všude jsme byli pozdě, jako kdybychom do akcí šli jen na 50 procent. To určitě musíme zlepšit do dalších zápasů, protože proti takovému soupeři je třeba hrát všechno na jistotu a zvítězit za každou cenu.

Pouhou sekundu před koncem třetiny jste ale vstřelili gól a přiblížili jste se tak Kladnu na dostřel. Jak moc vám tato trefa pomohla směrem k poslední dvacetiminutovce?
Jsem opravdu rád, že to tam na poslední chvíli padlo. I potom v kabině jsme se bavili o tom, že takový gól těsně před koncem třetiny rozhodí každý tým, ať je to Kladno nebo kdokoliv jiný. Do třetí části jsme šli s tím, že se porveme o vyrovnání, což se povedlo, a to bylo opravdu důležité.

Čtvrté utkání proti Kladnu vás čeká už ve středu. Jak tobě osobně dva zápasy po sobě vyhovují?
Je to pochopitelně náročné, ale od toho máme letní přípravu, během které trénujeme, abychom v sezóně odváděli stoprocentní výkony. To musíme předvést i ve středu a zápas zvládnout.

Autor Jan Spurný
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více