Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
8. září 2019

Ve středu začíná nová sezona. Už se těším na ty emoce, říká Brož


Nový ročník Chance ligy je za dveřmi! Sešívaní hostí ve středu v Edenu od 18:00 Ústí nad Labem a měl by u toho být i útočník Jaroslav Brož, jeden z hráčů ročníku 2000, kteří před několika dny podepsali první profesionální smlouvy. Přečtěte si rozhovor s devatenáctiletým hokejistou o minulé sezoně nebo o vyhlídkách do té nové.

V loňské sezoně sis poprvé zahrál za áčko Slavie v Chance lize, jak obtížný byl přechod z juniorského hokeje?
V dospělém hokeji je rozhodně méně prostoru a pro nás mladé hráče je to i hodně o nervozitě. Uvidíme, jaké to bude v téhle sezoně, já doufám jen v to nejlepší.

Za dvacet zápasů jsi toho ale loni stihl poměrně dost, první gól, hattrick, jak vzpomínáš na tyhle okamžiky?
Na takové okamžiky se vzpomíná skvěle, na druhou stranu byla v uplynulé sezoně i spousta špatných věcí jako nepostoupení do play-off s áčkem nebo vypadnutí ve čtvrtfinále s juniorkou. Snad budou v nadcházející sezoně převládat ty hezké okamžiky.

Kromě toho, že jsi nastupoval v áčku, jsi zároveň táhl juniorku a reprezentoval jsi Českou republiku v kategorii do 19 let, jak bylo pro tebe náročné zvládnout takovou porci zápasů?
Sezona byla dlouhá a náročná, ale zvládnout se to rozhodně dalo. Když přijde nominace do reprezentace, tak to se jako přítěž nebere. Byl jsem moc rád, když jsem mohl takhle někam jet.

S reprezentací do 19 let jsi absolvoval tři akce, jaká to byla pro tebe zkušenost hrát mezinárodní zápasy proti kvalitním evropským týmům?
Nejzajímavější to bylo určitě proti Rusákům, celá jejich lajna byli kluci z KHL. Ale moc jsem si užil každou akci, na které jsem byl.

S juniorkou jste se probojovali mezi osm nejlepších týmů v republice, bereš to jako úspch nebo cítíš, že jste měli na to dostat se dál?
Když se ohlédneme zpátky, tak to není špatný výsledek, ale přes Chomutov jsme měli šanci přejít, všichni jsme tomu věřili. Ale co bylo, to bylo, teď se zas musíme dívat dopředu.

Před několika dny jsi podepsal ve Slavii svoji první profesionální smlouvu, co to pro tebe znamená?
Smlouva pro mě představuje hlavně to, že mám možnost hrát za Slavii. A chtěl bych ji využít co nejvíce to půjde.

Už ve středu startuje nová sezona, jak se na ni těšíš a co si od ní slibuješ?
Těším se moc, doteď to bylo hlavně samé trénování. Už se zase těším na ty emoce. Já osobně chci hlavně hrát, držet se ve čtyřech pětkách a být přínosem pro tým.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více