14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
8. prosince 2022

Věděli jsme, že musíme hrát jeden pro druhého, komentuje výhru Stehlík

Poprvé od začátku listopadu sešívaní znovu vyhráli za tři body. Ke středeční výhře nad Sokolovem přispěl asistencí útočník Lukáš Stehlík, který přitom do Slavie přišel právě z Baníku. „Nejdůležitější je, že se nám povedlo hrát týmově,“ popisuje důvody triumfu.

Včera jsi nastoupil proti tobě známému klubu, protože v Sokolově jsi donedávna hostoval. Bylo to pro tebe tedy o to více speciální utkání?
Určitě to pro mě bylo speciální utkání. Strávil jsem tam půlku sezóny a znám tam všechny kluky. O to větší motivace to pro mě možná byla, abychom to konečně urvali.

Bylo před zápasem nějaké popichování s bývalým spoluhráči?
Jasný, oni si vždycky píchnou i já si píchnu, ale myslím si, že tak to má být.

Jak se vlastně zrodil tvůj přesun do Prahy?
V Sokolově jsem neměl příliš velké vytížení, tak jsem to řešil s Litvínovem a agentem. Byl o mě zájem právě tady na Slavii. Jsem moc rád, že jsem tady dostal šanci, a budu se jí snažit co možná nejlépe využít.

Hrál v přesunu nějakou roli i trenér Tvrzník, kterého znáš z tvého působení v Litoměřicích?
Ovšem, hrálo to svou roli, působil jsem pod ním v Litoměřicích. Je to super trenér. Přeju si, ať hlavně vyhráváme, aby se mu vrátilo to, co všechno pro nás dělá.

„Všichni už to cítili. Před zápasem jsme si řekli, že do toho dáme srdíčko.“
Lukáš Stehlík o dlouhém čekání na výhru za tři body

Znal jsi už někoho z kabiny před tvým příchodem?
Ano, znám tady pár kluků jako třeba Vláďu Houšku nebo Michala Simona z nároďáku. Všichni kluci jsou v pohodě a jsem rád, že mě přijali do kabiny.

V zápase se Sokolovem sis připsal asistenci. Už ses i od svého příchodu dokázal jednou gólově prosadit proti Třebíči. Jak ti zatím sedí herní styl Slavie?
Měli jsme špatné začátky, kdy bych úplně nehodnotil můj výkon, ale je nejdůležitější, že se nám povedlo hrát týmově. Rovnou jsme dvakrát skórovali, a potom jsme to urvali. Nejednalo se sice o žádný hezký hokej na oko, ale takto to někdy má být.

Už máš za sebou dvacet čtyři startů v extralize. V čem oproti ní vidíš největší rozdíl v Chance lize?
Mám pocit, že v extralize je hokej o něco rychlejší a rozhodně se klade větší důraz na taktiku. Hráči tam jsou zkušenější, i když to už záleží, o jakého jde zrovna soupeře.

Snažím se důvěru trenérům na ledě splatit

Máte odehráno velký počet zápasů v rychlém sledu. Co říkáš na náročný program a vyhovuje ti zápasové vytížení?
Jsem mladý kluk, takže jsem rád, že mohu hrát a dostávám prostor. Snažím se tu důvěru trenérům i vedení na ledě splatit. Teď to bylo náročnější, ale jsem hlavně rád, že se nám povedlo zvítězit, a já jen doufám, že na to navážeme.

Určitě tomu nepřispívá početná marodka týmu, ke které se v průběhu zápasu přidal i Tomáš Pšenička, jenž hned v první třetině odcházel ze střídačky do kabiny.
Řekl bych, že jsme to nějak vydřeli. Trenér se nás tam snažil co nejvíce točit, a i to přispělo k tomu, že jsme to celé zvládli. Doufám, že se Pšéňa co nejdříve uzdraví a společně s ním i další kluci.

Do sešívaného dresu ses oblékl v době, kdy se tým výsledkově trápí. Projevuje se to v kabině na psychickém rozpoložení hráčů?
Jasný, je tam na vás deka, když prohráváte takový počet zápasů, ale my se snažíme pracovat den ode dne. Proti Sokolovu se to snad ukázalo a přeju si, ať teď najedeme na vítěznou vlnu, díky které bychom se odlepili ze spodních pater tabulky.

Od reprezentační přestávky se vám nepodařilo až doposud vyjít ze zápasu vítězně za tři body. Jak velké téma to bylo v kabině a cítil jsi před zápasem, že se to může konečně povést?
Všichni už to cítili a jednoduše jsme si věřili. Před zápasem jsme si řekli, že do toho dáme srdíčko. Věděli jsme, že musíme hrát jeden pro druhého, což jsme podle mě plnili, a proto jsme vyhráli.

Roman Málek vás zejména ve druhé třetině podržel a předvedl několik skvělých zákroků. Jak hodnotíš jeho výkon?
Málek je výborný brankář a drží nás každý zápas. My mu musíme více pomáhat. Rozhodně ty zápasy neprohrává on, ale my.

Další zápas vás čeká v sobotu v Přerově. Co si do něj budete chtít ze zápasu se Sokolovem přenést?
Hlavně tu bojovnost. Povedl se nám vstup do zápasu, což se nám poslední dobou moc nedařilo. Znovu hrát jeden pro druhého, a tak jak jsme hráli v tomto zápase. Pokud se nám podaří toto plnit, tak věřím, že vyhrajeme.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více